Gluteeniton ja maidoton suolainen vierastarjottava?
Haussa suolainen ja ruokaisa tarjottava vieraille, joka on gluteeniton ja maidoton. Niin hyvää, että nekin tykkäävät, joilla ei ole ruokarajoitteita eli nirsommat lapsetkin syö.
Pitäisi olla helppo ja nopea valmistaa. Ei ranskalaisia ja lihapullia.
Kommentit (17)
Itse olen tarjonnut riisipohjaisen lohisalaatin. Lisäksi joukkoon herne-maissi-porkkanaa tai jotain muuta sen sorttista mikä maistuisi nirsommillekin. Kananmunanpuolikkaita ja viinirypäleitä tai vesimelonia joukkoon?
Kerran tein gluteenittomia ja maidottomia vohveleita. Ei ne kyllä maistuneet yhtään miltään.
Tee joku vegaaninen piirakka gluteenittomiin jauhoihin.
Onhan noita vaihtoehtoja. Esim. tästä vaihtaa jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja varioi täytteet omien mieltymysten mukaan. https://chocochili.net/2009/01/parsakaali-savutofupiirakka/
Itse en pidä parsakaalista, joten olen korvannut esim. sipulilla ja tomaateilla. Hyvin maistui.
Vierailija kirjoitti:
Itse olen tarjonnut riisipohjaisen lohisalaatin. Lisäksi joukkoon herne-maissi-porkkanaa tai jotain muuta sen sorttista mikä maistuisi nirsommillekin. Kananmunanpuolikkaita ja viinirypäleitä tai vesimelonia joukkoon?
Joku tuollainen voisi olla ihan ok. Mutta itse olen tehnyt riisipohjaisen salastin niin, että siinä on mukana kermaviilikastike. Millaisen maidottoman kastikkeen voisi tehdä? Niin, että se olisi myös hyvän makuinen.
Kierittele ananasrenkaita aromisuolassa.
Vierailija kirjoitti:
Onhan noita vaihtoehtoja. Esim. tästä vaihtaa jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja varioi täytteet omien mieltymysten mukaan. https://chocochili.net/2009/01/parsakaali-savutofupiirakka/
Itse en pidä parsakaalista, joten olen korvannut esim. sipulilla ja tomaateilla. Hyvin maistui.
Oma lapseni tykkää parsakaalista, muiden lapsista en tiedä. Tarvittaisiin vaan tosi hyvä gluteenittoman piirastaikinan resepti, olen kolmea kokeillut eikä mikään niistä ollut yhtä hyvä kuin tavallisista jauhoista tehty. Ne, joilla ei ole ruokarajoitteita, ei syöneet, kun oli niin mauton.
Ja millä korvata suolaisen piiraan juusto ja maitotuotteet täytteessä? Noista soijakorvikkeista ei vaan tule hyvänmakuusta piirasta.
Vierailija kirjoitti:
Tee joku vegaaninen piirakka gluteenittomiin jauhoihin.
Olen näitä auemmin tehnyt. Ruokarajootteinen syö yhden palan. Loppu menee roskiin, kun muut vieraat eivät tykkää mausta. Enkä tykkää itsekään. Miten vegaanisesta gluteenittomasta suolaisesta piiraasta saisi saman makuista kuin maitotuotteilla ja tavallisella jauhoilla tehdyistä?
Laita tarjolle pestyä jauhenlihaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onhan noita vaihtoehtoja. Esim. tästä vaihtaa jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja varioi täytteet omien mieltymysten mukaan. https://chocochili.net/2009/01/parsakaali-savutofupiirakka/
Itse en pidä parsakaalista, joten olen korvannut esim. sipulilla ja tomaateilla. Hyvin maistui.
Oma lapseni tykkää parsakaalista, muiden lapsista en tiedä. Tarvittaisiin vaan tosi hyvä gluteenittoman piirastaikinan resepti, olen kolmea kokeillut eikä mikään niistä ollut yhtä hyvä kuin tavallisista jauhoista tehty. Ne, joilla ei ole ruokarajoitteita, ei syöneet, kun oli niin mauton.
Ja millä korvata suolaisen piiraan juusto ja maitotuotteet täytteessä? Noista soijakorvikkeista ei vaan tule hyvänmakuusta piirasta.
Olen tehnyt maidottoman piirakan täytteen ihan kookosmaidosta/kermasta ja kananmunasta.
Kyseessä oli currymaustettu kanapiirakka, täytteenä muistaakseni kanaa, paprikaa ja sipulia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itse olen tarjonnut riisipohjaisen lohisalaatin. Lisäksi joukkoon herne-maissi-porkkanaa tai jotain muuta sen sorttista mikä maistuisi nirsommillekin. Kananmunanpuolikkaita ja viinirypäleitä tai vesimelonia joukkoon?
Joku tuollainen voisi olla ihan ok. Mutta itse olen tehnyt riisipohjaisen salastin niin, että siinä on mukana kermaviilikastike. Millaisen maidottoman kastikkeen voisi tehdä? Niin, että se olisi myös hyvän makuinen.
Ite tykkään tomaattipohjaisista kastikkeista. Sopinee myös kalan kanssa.
Leipiä? Gluteenittomalle leivälle vaikka kalaa, lihaa tai kanaa täytteeksi. Soosiksi majoneesi tai joku bbq-soosi. Nämäkin voi laittaa tarjolle tyyliin kokoa omasi.
gluteeniton pitsa ja muutama erilainen täytevaihtoehto. Jos haluu hifistellä niin vegaanista juustoa päälle, toimii hyvin ja saa kaikki mieluista syötävää (:
avokado-lime raakajuustokakku.
Joku vastaava "juustokakku", vaikka savuporoa
Gluteenitonta siemennäkkäriä, hummusta ja muita maidottomia levitteitä
Uunijuureksia lastuina, joita voi syödä erilaisten dippien kanssa. Guacamolea, tomaattisalsaa, vaikka joku kermaviilidippi...
Ei taida kukaan muukaan keksiä mitään...