Naudan jauheliha mennyt eilen vanhaksi. Tekisitkö siitä tänään vielä ruokaa?
Kommentit (17)
No ei kai nyt vanhaksi mennyttä käytetä, ajattele nyt itsekin.
Vierailija kirjoitti:
Peset ensin kunnolla!
Tää on naudan jauheliha, ei jauhenliha eli ei kai silloin pestä tarvii?
Ap
Tekisin jos haisee ihan normaalille.
Totta kai käytän jos ei haise/näytä oudolta.
Ihan typerä kysymys, jos joku elintarvike on mennyt vanhaksi, se ei ole käyttökelpoista, se on pilalla. Jos sen viimeinen käyttöpäivä on mennyt, on kyse ihan eri asiasta.
Vierailija kirjoitti:
Tekisin jos haisee ihan normaalille.
Joo ihan normaalille haisee. Ei ole tummunut tai mitään. Harmittaa kun on viä 750g.
Kai mä tosta uskallan sit tehdä.
Toivottavasti en joudu tekeen aloitusta ruokamyrkytyksestä 😀
Ap
Syö vaan jos ei haise pahalle tai tunnu limaiselta
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/03/27/vanhaakin-ruokaa-voi-syoda
Ei se liha tiedä päivämääristä. Jos se näyttää ja haisee tavalliselta, tekisin. Olen tehnytkin.
Ei se ole mennyt vielä miksikään. Käyttäisin tietty.
Vierailija kirjoitti:
Syö vaan jos ei haise pahalle tai tunnu limaiselta
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/03/27/vanhaakin-ruokaa-voi-syoda
Kiitos linkistä 😊
Ja ei tästä tartar-pihvejä ole tarkoitus tehdä kuitenkaan. Jos olisi kalaa, kanaa tai sikaa niin en varmaan käyttäisi mutta kun oli nautaa niin siksi kysyin ja tuo linkki antoi vielä varmuuden.
Ap
Olen syönyt vanhempaa lihamakaronilaatikkoa.Kovalla kuumennuksella saa bakteereita häviämään,se päivämäärä on varotoimi herkimpiä varten.
Jos se ei haise eikä maistu pahalta, voi käyttää. Pätee kaikkiin elintarvikkeisiin. Ja parasta ennen ei ole sama kuin viimeinen käyttöpäivä. Varsinkin hapanmaitotuotteet on ihan käyttökelpoisia vielä kuukaudenkin päästä päiväyksestä, jos on säilytetty asianmukaisesti eikä kansi pullota.
Olen käyttänyt, jos on haju ja väri ollut normaali. Tosin ensin maistanut varovasti pienemmän määrän kypsennettynä enkä ole syöttänyt lapsille. Toisaalta, olen välillä heittänyt pois jauhelihaa, jossa käytettävä ennen-päivään on ollut vielä pari päivää, jos liha on ollut tummentunutta ja haissut happamalle.
Jep. Ei siinä lihassa ole ajastinta että on pilalla heti 00:00. Ei se liha tiedä jos valmistat siitä vielä seuraavan vuorokauden aikana jotain. Kuumennus ja kypsennys tosi hyvin.
Peset ensin kunnolla!