Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Lempireseptisi lihakastikkeelle? Ov

Vierailija
17.03.2018 |

Kaipaisin jotain erilaista kuin mitä itse yleensä teen eli mustapippurista pitkään haudutettua kastiketta.

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
17.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nämä myös hyvin perinteisiä, mutta miten olisi punaviinikastike, kermainen sienikastike tai sitten konjakkiviherpippurikastike.

Vierailija
2/9 |
17.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käristystä, olut nesteeksi.

Pitkä haudutus, hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
17.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruskeaan kastikkeeseen sinappia, ketsuppia ja timjamia.

Vierailija
4/9 |
17.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Chili con carne tai Burgurdinpata naudan keittolihasta

Vierailija
5/9 |
17.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Chili con carne tai Burgurdinpata naudan keittolihasta

Kysyttiin kastikeohjetta.  Onko sulla vaikeuksia luetun ymmärtämisessä?

Vierailija
6/9 |
17.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä on lihakastike? Vai haluanko edes tietää?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
17.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paras kastike tulee, kun ruskistaa voissa paistin kuumalla pannulla, sormisuolaa ja rouhii myllystä mustapippuria lopuksi paistin päälle. Hetken aikaa pidä pannulla mutta älä kärvennä pippureita, vain lämmiät jotta ”pippuri herää eloon” pannulla. Laita paisti uunipussiin johon olet pilkkonut yhden sipulin.

Ota talteen myös paistinpannulla oleva neste: lisää ruskistettuun voihin vettä ja kuumenna liemi kunnes se kiehuu, kaada liemi paistopussiin jossa on sipuli ja paisti.

Paista paisti uunissa haluttuun kypsyysasteeseen.

Kun paisti on valmis, anna sen vetäytyä rauhassa pussissa n 1/2-1 tunti huoneenlämmössä riippuen paistin koosta . Älä ota tätä ennen lihalämpömittaria pois, vasta kun paisti on vetäytynyt ja hieman jäähtynyt.

Kun paisti on vetäytynyt, ota liemi talteen; siivilöi liemi (voit tarjoilla sipulit erikseen paistin kanssa) ja lämmitä liemi kasarissa. Lisää liemeen hunaja Dinon sinappia n 2-4 teelusikallista ja kuohukermaa n 2-4 dl riippuen liemen määrästä. Kiehauta kasaan hiljaksiin, n 1/2 tuntia maistele välillä kastiketta, lisää kermaa tai dijonsinappia tarvittaessa. Huomioithan, että sinapista pitää kiehauttaa etikka pois; maistele kastiketta vasta kun sinapin etikka on ehtinyt haihtua.

Vierailija
8/9 |
17.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun mielestä ehkä helpoin lihakastike tulee uunissa. Naudansuikaleita ruskistetaan ja siirretään uunipataan, tehdään ruskean kastikkeen tekele miten kukakin sen tykkää tehdä (kannattaa tehdä aika vetinen) ja kipataan se lihojen päälle uunipataan, kansi päälle. Koko komeus uuniin ja annetaan muhia siellä pari tuntia. Tää on yleensä nimeltään palapaisti, mutta kyllä se ihan lihakastiketta on kun sen uunista ottaa ja laittaa perunoiden päälle. Mulla tossa kastikkeessa on yleensä mausteena sipulia, mustapippuria rouheena, maustepippureita kokonaisina, laakerinlehti, tomaattipyrettä, jotain kuivaa yrttiä esim oreganoa tai provencen yrttisekoitusta, ehkä lipstikkaa ja tietysti suolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
17.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainakin sipulia, porkkanaa, mukulaselleriä, mustapippuria ja suolaa, mausteita jotka riippuu mm. lihasta. Joskus samasta ideasta tomaattimurskapohjainen versio. Joka tapauksessa pitkä haudutus. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan neljä yhdeksän