Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten tehdä valkokastike (lasagne) niin ettei se pala pohjaan?

Vierailija
25.02.2018 |

Mulla jää aina tumma kerros kattilan pohjalle, sitä on inhottava tiskata irti.

Kommentit (25)

Vierailija
1/25 |
25.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sekoita koko ajan, ihan koko ajan. Eikä levy täysillä.

Vierailija
2/25 |
25.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jatkuva hämmennys. Punainen maito tai se Kiehu. Teflon-kattila.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/25 |
25.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sekoita koko ajan, ihan koko ajan. Eikä levy täysillä.

Hyvä neuvo ja kattilan voi nostaa välillä levyltä jos meinaa kiehua liian kovaa.

Vierailija
4/25 |
25.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teflonkattilassa en ole ikinä polttanut pohjaan. Muistaa vain pienentää levyä, ettei posota täysillä. Ja aina on taidettu käyttää rasvatonta maitoa.

Vierailija
5/25 |
25.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teflon kattila voisikin olla hyvä....täytyy muistaa ostaa. Tän päivän kastikkeeseen sain hyviä vinkkejä, kiitos.

Vierailija
6/25 |
25.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiehu-maito ei pala edes teräskattilassa, mutta sekoita kuitenkin silloin tällöin koska muodostaa helposti kuoren ja maito voi kiehua yli. Levy niin pienelle että maito juuri ja juuri kuplii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/25 |
25.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiehu on tosi hyvä, en käytä enää mitään muuta, jos maitoa johonkin keitän

Vierailija
8/25 |
25.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teflonpannu, jota sekoitat puisella kauhalla.

Kannattaa tehdä kaikki kastikkeet samalla. Ketään ei kiinnosta, teetkö jauhelihakastikkeen ja valkokastikkeen erikseen. Paista jauhelihat, tee kastike ja nakkaa juustot joukkoon. Helppoa ja kätevää. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/25 |
25.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei lasagneen tarvitsen erikseen tehdä valkokastiketta. Purkillinen juustokermaa ajaa saman asian

Vierailija
10/25 |
25.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee kastike mikrossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/25 |
25.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei lasagneen tarvitsen erikseen tehdä valkokastiketta. Purkillinen juustokermaa ajaa saman asian

Jos tykkää eineskelle maistuvasta. 

Vierailija
12/25 |
25.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puukauha ja lämpötila mahdollisiman pieni ,hämmennä KOKO AJAN:

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/25 |
25.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valkokastike mikrossa:
- sulatetaan 50 g voita mikronkestävässä astiassa, aika arviolta 1 - 1,5 min.
- sekoitetaan sulaan voihin pari teelusikallista (arvio) jauhoja.
- kuumennetaan seosta minuutti-pari
- sekoitetaan voi-jauhoseokseen 1-2 dl maitoa, kuumennetaan pari minuuttia välillä sekoittaen.
- lisätään maitoa pari dl kerrallaan ylläolevalla menetelmällä kunnes on päästy puoleen litraan.
- kuumennettaessa varotaan ettei kuohu yli, mikrossa on vaikea polttaa maitoa varsinaisesti pohjaan.
- isommat määrät skaalataan vastaavasti sekä ainesten että kuumennusajan suhteen.
Helppoa kuin valkokastikkeen teko!

Vierailija
14/25 |
25.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä sekoitan jauhot pariin desiin maitoa ja kiehautan seoksen sekoitellen. Sen jälkeen lisään lopun maidon osissa sekä mausteet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/25 |
25.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei Kauhoja vaan metallinen Käsivispilä. Ja jatkuvaa vispailua. ja hämmentämistä.

Vierailija
16/25 |
25.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tarvi ostaa "kertakäyttökattilaa". Matala lämpö ja jatkuva sekoittaminen riittää. Ehkä rasvan määrä myös auttaa onnistumaan.

Vierailija
17/25 |
25.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teflonkattila ja Valion Kiehumaito. Ei pala pohjaan.

Vierailija
18/25 |
25.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teflon on jännä fluorista ja hiilestä tehty synteettinen aine. Se itsessään on niin liukas ja pitkä molekyyli että menee läpi elimistöstä.

Sen kiinnittämiseksi pintoihin tosin siitä on tehty liukoisia yhdisteitä, jotka muistuttavat luontaisia rasvahappoja.

Nämä päätyvät verenkiertoon eivätkä ikinä poistu elimistöstä. Niin pientä annosta ei tunneta joka ei olisi terveydelle haitallinen. Kyseessä on maailman laajin myrkytys, vaikka vastuussa on vain muutama amerikkalaisyhtiö. Näitä "ikuisuuskemikaaleja" löytyy lähes 100% maailman ihmisten verenkierrosta, ja eläimiltä etelämannerta myöten.

Vierailija
19/25 |
25.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei Kauhoja vaan metallinen Käsivispilä. Ja jatkuvaa vispailua. ja hämmentämistä.

Ei metallista teflonkattilaan vaan nylonvispilä. Ei pilaa kattilan pintaa.

Vierailija
20/25 |
25.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei Kauhoja vaan metallinen Käsivispilä. Ja jatkuvaa vispailua. ja hämmentämistä.

Ei metallista teflonkattilaan vaan nylonvispilä. Ei pilaa kattilan pintaa.

Teräskattilaan metallinen