Miten tehdä valkokastike (lasagne) niin ettei se pala pohjaan?
Mulla jää aina tumma kerros kattilan pohjalle, sitä on inhottava tiskata irti.
Kommentit (25)
Jatkuva hämmennys. Punainen maito tai se Kiehu. Teflon-kattila.
Vierailija kirjoitti:
Sekoita koko ajan, ihan koko ajan. Eikä levy täysillä.
Hyvä neuvo ja kattilan voi nostaa välillä levyltä jos meinaa kiehua liian kovaa.
Teflonkattilassa en ole ikinä polttanut pohjaan. Muistaa vain pienentää levyä, ettei posota täysillä. Ja aina on taidettu käyttää rasvatonta maitoa.
Teflon kattila voisikin olla hyvä....täytyy muistaa ostaa. Tän päivän kastikkeeseen sain hyviä vinkkejä, kiitos.
Kiehu-maito ei pala edes teräskattilassa, mutta sekoita kuitenkin silloin tällöin koska muodostaa helposti kuoren ja maito voi kiehua yli. Levy niin pienelle että maito juuri ja juuri kuplii.
Kiehu on tosi hyvä, en käytä enää mitään muuta, jos maitoa johonkin keitän
Teflonpannu, jota sekoitat puisella kauhalla.
Kannattaa tehdä kaikki kastikkeet samalla. Ketään ei kiinnosta, teetkö jauhelihakastikkeen ja valkokastikkeen erikseen. Paista jauhelihat, tee kastike ja nakkaa juustot joukkoon. Helppoa ja kätevää.
Ei lasagneen tarvitsen erikseen tehdä valkokastiketta. Purkillinen juustokermaa ajaa saman asian
Vierailija kirjoitti:
Ei lasagneen tarvitsen erikseen tehdä valkokastiketta. Purkillinen juustokermaa ajaa saman asian
Jos tykkää eineskelle maistuvasta.
Puukauha ja lämpötila mahdollisiman pieni ,hämmennä KOKO AJAN:
Valkokastike mikrossa:
- sulatetaan 50 g voita mikronkestävässä astiassa, aika arviolta 1 - 1,5 min.
- sekoitetaan sulaan voihin pari teelusikallista (arvio) jauhoja.
- kuumennetaan seosta minuutti-pari
- sekoitetaan voi-jauhoseokseen 1-2 dl maitoa, kuumennetaan pari minuuttia välillä sekoittaen.
- lisätään maitoa pari dl kerrallaan ylläolevalla menetelmällä kunnes on päästy puoleen litraan.
- kuumennettaessa varotaan ettei kuohu yli, mikrossa on vaikea polttaa maitoa varsinaisesti pohjaan.
- isommat määrät skaalataan vastaavasti sekä ainesten että kuumennusajan suhteen.
Helppoa kuin valkokastikkeen teko!
Minä sekoitan jauhot pariin desiin maitoa ja kiehautan seoksen sekoitellen. Sen jälkeen lisään lopun maidon osissa sekä mausteet.
Ei Kauhoja vaan metallinen Käsivispilä. Ja jatkuvaa vispailua. ja hämmentämistä.
Ei tarvi ostaa "kertakäyttökattilaa". Matala lämpö ja jatkuva sekoittaminen riittää. Ehkä rasvan määrä myös auttaa onnistumaan.
Teflonkattila ja Valion Kiehumaito. Ei pala pohjaan.
Teflon on jännä fluorista ja hiilestä tehty synteettinen aine. Se itsessään on niin liukas ja pitkä molekyyli että menee läpi elimistöstä.
Sen kiinnittämiseksi pintoihin tosin siitä on tehty liukoisia yhdisteitä, jotka muistuttavat luontaisia rasvahappoja.
Nämä päätyvät verenkiertoon eivätkä ikinä poistu elimistöstä. Niin pientä annosta ei tunneta joka ei olisi terveydelle haitallinen. Kyseessä on maailman laajin myrkytys, vaikka vastuussa on vain muutama amerikkalaisyhtiö. Näitä "ikuisuuskemikaaleja" löytyy lähes 100% maailman ihmisten verenkierrosta, ja eläimiltä etelämannerta myöten.
Vierailija kirjoitti:
Ei Kauhoja vaan metallinen Käsivispilä. Ja jatkuvaa vispailua. ja hämmentämistä.
Ei metallista teflonkattilaan vaan nylonvispilä. Ei pilaa kattilan pintaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei Kauhoja vaan metallinen Käsivispilä. Ja jatkuvaa vispailua. ja hämmentämistä.
Ei metallista teflonkattilaan vaan nylonvispilä. Ei pilaa kattilan pintaa.
Teräskattilaan metallinen
Sekoita koko ajan, ihan koko ajan. Eikä levy täysillä.