Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Siitä on jo aikaa, kun sen luin, joten yksityiskohdat ovat alkaneet jo unohtua. Hännikäisellä on kirjassa paljon hyviäkin pointteja, mutta mielestäni hän kuitenkin liioittelee miesten välisten ystävyyssuhteiden lujuutta ja aitoutta, ja jättää huomioimatta miesten välisen jatkuvan kilpailun, sen että todella usein kaveruussuhteet oman sukupuolen edustajiin jäävät kakkoseksi pillun rinnalla.

Hännikäinen ei myöskään tunnu tajuavan, etteivät ne miesten väliset ystävyyssuhteet useinkaan ole itseisarvo sinällään, vaan niillä lähinnä varmistetaan miesyksilön oma kokonaiskelpoisuus. Usein on niin, että mies luo lähinnä liittolaissuhteita toisiin miehiin, jotka auttaa miestä turvaamaan monien elämälle tärkeiden resurssien saannin.

Hännikäinen myöskin kritisoi kirjassa paljon feminismiä (hyvin pitkälti ihan aiheesta), mutta tuntuu unohtavan, miksi feminismi ylipäätään on saanut niin paljon vaikutusvaltaa kuin sillä nykypäivänä länsimaissa on. Tohtisin ehdottaa, että feminismin menestys perustuu juurikin siihen, että se käyttää miehiin nähden hajoita ja hallitse -taktiikkaa. Tämän siis mahdollistaa naisten miehiä suurempi seksuaalinen valta sekä miesten jatkuva kilpailu naisista, joka taas aiheuttaa miesten välille hajaannusta ja tekee heistä heikkoja.

Feminismin menestys ei siis ole syntynyt tyhjiössä, vaan sen ovat aiheuttaneet pitkälti miehet itse kollektiivina.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla