Miksi ihan kaikkeen tungetaan sokeria, luonnon jugurttiin, piimään
Kommentit (27)
En ole koskaan nähnyt piimää, mihin olisi lisätty sokeria!
Ruuissa on luontaisestikin sokeria. Makea on yksi perusmauista, ja ihminen syö sitä, mikä tuntuu hyvältä. Makeus on viesti turvallisuudesta ja terveellisyydestä. Päinvastaisesti ihminen karttaa hapanta, koska hapan ja karvas viestivät myrkyllisyydestä. Siis on kannattavaa laittaa tuotteeseen vähän lisääkin sokeria, jotta ihmiset syövät sitä enemmän.
Luontainen sokeri ei ole pahasta eikä sitä lasketa päivittäiseen sokerimäärään. Vain se lisätty lasketaan. On myös myynnissä tuotteita, joissa ei ole lisättyä sokeria. Osta niitä.
Toki noissa tuotteissa on laktoosia, joka nostaa sokerin määrää.
Mutta totuushan on se, että esimerkiksi einesruokiin lisätään sokeria, koska sokeri nostaa ruokahalua tavalla jolla haluaa vain lisää ja lisää syötävää. Sokerin lisääminen ruokiin tuo tuottoa einesfirmoille
Ei kai luonnon jugurttiin ja piimään sentään sokeria tungeta. Maidossa on luonnostaan jonkun verran hiilihydraattia eli tässä tapauksessa maitosokeria. Mutta ei sitä niihin lisätä.
Tosin sinänsä olen aiheesta kanssasi samaa mieltä, teollisuus tunkee hyvin moneen asiaan tarpeettomasti paljon sokeria kuten erilaisiin eineksiin, valmisruokiin, marinadeihin, valmiskastikkeisiin, maustettuihin jugurtteihin jne. Se perustuu siihen, että makea maistuu makeaan tottuneen suussa hyvältä.
Olisi kiva että olisi sokerittomia tuotteita. Ei tule ainuttakaan mieleen..
Onhan lihattomia, kasvisvaihtoehtoja ym.
Tutkikaapa huviksenne miten monessa tuotteessa on maissisiirappia. Saatatte yllättyä.
Vierailija kirjoitti:
Ei kai luonnon jugurttiin ja piimään sentään sokeria tungeta. Maidossa on luonnostaan jonkun verran hiilihydraattia eli tässä tapauksessa maitosokeria. Mutta ei sitä niihin lisätä.
Tosin sinänsä olen aiheesta kanssasi samaa mieltä, teollisuus tunkee hyvin moneen asiaan tarpeettomasti paljon sokeria kuten erilaisiin eineksiin, valmisruokiin, marinadeihin, valmiskastikkeisiin, maustettuihin jugurtteihin jne. Se perustuu siihen, että makea maistuu makeaan tottuneen suussa hyvältä.
Näin saadaan hyvä menekki ruualle.
Vierailija kirjoitti:
Olisi kiva että olisi sokerittomia tuotteita. Ei tule ainuttakaan mieleen..
Onhan lihattomia, kasvisvaihtoehtoja ym.
Kasviksissakin on luonnostaan sokeria.
Sokeriton tuote on hanavesi.
Sokeri on halpaa eli laskee raaka-ainekustannuksia.
Sokeri aiheuttaa riippuvuutta eli ihmiset ostavat enemmän kuin oikeasti tarvitsisivat. Jos vielä saa luotua hyvän brändin, niin voi rahastaa rauhassa.
Jopa lihassa on sokeria, joka maillardinreaktiossa karamellisoituu ja näkyy ruskistumisena.
Niin, luonnollisestihan sitä on maitotuotteissa. Kuitenkin, hieman kummeksuin, kun jauhemaksapihveihin oli lisätty myös sokeria (ainesluettelossa). Mielestäni aivan tarpeeton lisä. Kyllähän sitä tosiaan aika moneen lisätään, jotta "paremman" makuista, vaikka periaatteessa ei olisi tarvetta.
Vierailija kirjoitti:
Sokeri on halpaa eli laskee raaka-ainekustannuksia.
Minkähän takia sitten esim Zero Cola on selvästi halvempaa Prismassa kuin tavallinen?
Mikään ei ole parempaa, kuin fariinisokeroitu kevytpiimä.
Jos lisättäisiinkin sokeria, mutta nykyään se on jos jonkinmoista makeutusaineita ja tekosiirappeja yms.
On tarpeellista, saadaan ihmisistä sairaita ja sitten ne voidaan myrkyttää lääkkeillä. BISNESTÄ!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sokeri on halpaa eli laskee raaka-ainekustannuksia.
Minkähän takia sitten esim Zero Cola on selvästi halvempaa Prismassa kuin tavallinen?
Oikea ruokosokeri on kallista. Sen takia juomateollisuus siirtyi korkeafruktoosiseen maissisiirappiin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sokeri on halpaa eli laskee raaka-ainekustannuksia.
Minkähän takia sitten esim Zero Cola on selvästi halvempaa Prismassa kuin tavallinen?
Verorakenteen vuoksi. Tuotteen myyntihinta ei koostu pelkästään raaka-ainekustannuksista vaan erilaiset verokannat, myyntivolyymit ym ym määrittää sitä myös.
Vierailija kirjoitti:
Niin, luonnollisestihan sitä on maitotuotteissa. Kuitenkin, hieman kummeksuin, kun jauhemaksapihveihin oli lisätty myös sokeria (ainesluettelossa). Mielestäni aivan tarpeeton lisä. Kyllähän sitä tosiaan aika moneen lisätään, jotta "paremman" makuista, vaikka periaatteessa ei olisi tarvetta.
Minä laitan todella moniin ruokiin ihan hyppysellisen sokeria, mummilta opittu tapa ja tekee hyvän lisän ruoan makuun. Mummi kuoli 98-vuotiaana ja sen kauheuden lisäksi että lisäsi ripauksen sokeria ruokiin, nautti aina päiväkahvilla pienen makean - palan suklaata, pullan, leivoksen jne.
Ostat ilmeisesti maksapihvisi eineksinä koska tiedät niihin lisätyn sokeria? Tee itse niin ei tartte laittaa. Minäkään en jauhemaksapihveihin laita sokeria, raastettua perunaa niihin tulee ja siten myös sokeria
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sokeri on halpaa eli laskee raaka-ainekustannuksia.
Minkähän takia sitten esim Zero Cola on selvästi halvempaa Prismassa kuin tavallinen?
Oikea ruokosokeri on kallista. Sen takia juomateollisuus siirtyi korkeafruktoosiseen maissisiirappiin.
Ei Zerossa ole maissisiirappia, siinä on makeutettu aspartaamilla ja asesulfaami K:lla.
Ei niihin tungeta sokeria, mutta maidossa on luonnostaan sokeria (laktoosia).