Miksi lihaa voi kypsentää höyrykeittimellä, mutta ihminen selviää hengissä höyrysaunasta?
Kommentit (9)
Kyllä kypsyykin, kun tarpeeksi kauan viihtyy.
Mene savusaunaan, niin susta tulee savukinkku.
Toimiva elimistö jäähdyttää ja toisaalta 70 kilon kypsyminen vie aikaa.
Kyllä ihminenkin kypsyisi, mutta yleensä ymmärtää poistua ajoissa.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä ihminenkin kypsyisi, mutta yleensä ymmärtää poistua ajoissa.
Onhan noita ihmisia aina joskus sammunut saunaan ja löytynyt sitten nyhtö-versiona lauteilta. Tai osittain lauteiden alta kun ihrat ja nesteet valuu sinne...
Otapa pihvi mukaan sinne höyrysaunaan ja katso kypsyykö. Vastaavasti: laita oma käsi höyrykattilaan sen pihvin kanssa ja kokeile, kypsyykö käsi. Tee päätelmät tämän empiirisen kokeen jälkeen. :D
Toimiva ääreisverenkierto/kokonaisuutena toimiva verenkiertoelimistö pystyy tasaamaan todella tehokkaasti lämpötilavaihteluita. Mutta riittävän pitkään kuumassa ollessaan ihminenkin alkaa kypsyä, kun elimistön kompensointikyky ylittyy.
Lämpötilaerot.