Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

vinkkejä allergisen ruoista matkalle

14.04.2006 |

tyttö 11kk syö vain kaupanpäärynä(ei käy raaka), täyshedelmäsose, luumusose,peruna,. riisi,riisikakut,possu, kalkkuna..ja nyt kokeilussa kukkakaali...kaikki kotitekoisia...toistaiseksi ei ole käynyt kaupan ruoat...maito:nutri junior..



pitäs lähteä 3pväx tukholmaan...apua,enhän voi ot lihoja esim.mukaan!



vai syötänkö vain riisihiutalepuuroa koko reissun ja hedelm.soseita...?



VINKKEJÄ KAIVATAAN!



Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
16.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset


Kaikkea (paitsi vettä ja punaviiniä) voi kuivata. Ja kuivattu juusto on ällöä.



Kuivattu ruoka säilyy huoneenlämmössä. Liha kannattaa paistaa jauhelihana kuivalla pannulla (ilman rasvaa!) ja kuivattamisen jälkeen hienontaa esim. tehosekoittimessa ihan " pölyksi" , jolloin se imee nopeasti nestettä -> tulee syömäkelpoiseksi. Tarkkoja kuivatusohjeita löytyy ainakin eräohjeista, tässä yksi:





Kuivattu jauheliha

laita uuni 50 asteeseen ja kiilaa luukku auki esim. puukappaleella

paista jauhelihasta pannulla rasvat pois

levittele nokareet leivinpaperille, kääntele 6-8 tunnin välein

valmista 12-24 tunnissa



Jauhelihan kuivaaminen perusmuodossaan on helppoa. Hankitaan mahdollisimman vähärasvaista jauhelihaa, paistetaan siitä pannulla tarkkaan irti lähtevä rasva pois, levitellään uuniin leivinpaperille ja kuivatellaan uunissa, jonka luukku on jätetty hiukan raolleen, noin 50 asteen lämmössä 12-24 tuntia.

Pienillä lisävinkeillä lopputuloksesta tulee varmemmin toivottu. Jauheliha kannattaa murentaa jo pannulla mahdollisimman pieniksi nokareiksi. Yhdestä täydestä pannullisesta tulee noin yksi pellillinen kuivattavaa. Uunissa leivinpaperin voi vaihtaa 12 tunnin kuluttua kuivatuksen aloituksesta ja muutenkin nokareita voi välillä käännellä. Maustamisen voi tehdä joko pellillä tai vasta maastossa ruokaa laitettaessa.

Kuivattu liha kannattaa pakata sopivissa annoksissa (esim. 100g) minigrip-pusseihin ja mikäli valmistamisen tekee hyvissä ajoin, voi pussit säilöä pakastimeen, jossa ne säilyvätkin helposti jopa vuoden. Ennen valmistusta tulee jauhelihan mielellään antaa liota vedessä 10-15 minuutin ajan, jotta se imisi hiukan kosteutta.

Mikäli käytettävissä on kiertoilmauuni tai marjakuivuri, putoaa jauhelihan kuivatusaika noin kolmannekseen mainitusta eli 4-8 tuntiin.





Kalkkunan liha on niin vähärasvaista ja " kuivaa" , että se valmistunee huomattavasti nopeammin. Ainakin poro kuivui nopsasti kun kuivattava määrä oli pieni. Meidän poika söi viime kesän " poropölyä" , kun ei pakastettu liha montaa päivää mukana kulje eikä kotiin haluttu jumittua :)

Vierailija
2/2 |
16.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja kysyisin voisiko ruokia säilyttää heillä jossain jääkaapissa/minibaarissa eli ottaisin soseet mukaan. Jos muu ei auta niin pakkaa parin ekan päivän isoina klöntteinä ( sulaa hitaasti) ja pakasta, sitten vaan sanomalehden ja kylmäkallejen kanssa kylmälaukkuun niin saatte alkuruuat seuraavaan päivään asti. Hätätapauksessa voit sitten syöttää vaikka noita puuroja ja valmissoseita loppumatkan =)

Allergiapalstalla joku juuri kehui kuinka Viikkarilla olivat tehneet toivotut ruuat ( olleet s-postiyhteydessä kokkiin!) ja saivat omat pöperöt laivan jääkaappiin. Kannattaa siis kysyä! Itse olemme ottaneet siis pakasteena ja keploteltu loppumatka eri ruuilla yhdellä ulkomaan matkalla.

Mukavaa matkaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla