Tähän taloon ei enää osteta fazerin suklaita, ihan hirveää moskaa!
Yritin juuri syödä suurta herkkuani, fazerin sinistä. Maistuu pahalta, tunkkaiselta, pahvilta. Jäi syömättä, lapsetkin kävi kysymässä olisiko jotain muuta. Sama muidenkin saman lafkan suklaiden kanssa, ne ei vaan maistu enää samalta eikä varsinkaan hyvältä.
Ootteko huomanneet saman? Vai sattuiko meille jokin pilaantunut erä? Kiva kun tuli ostettua noita bokseja pari kymmentä.... en ilkeä edes antaa eteenpäin.
Kiitti v****i Fazer, meni jouluherkuttelu sitten siinä.
Kommentit (30)
Taloussuklaa on herkuinta ollut aina.
Eikös tämä ole jo vuoden vanha juttu, että kun kaakaovoi on kallista, se on korvattu palmuöljyllä tulos ei hyvä.
Niissä on muitakin reseptimuutoksia. Sinisessä ei ole palmuöljyä, mutta maku huonontunut selvästi :(
No ei se marabou sen parempaa ole. Sain lahjaksi Paradis rasian ja vain vaivoin olen saanut siitä niitä syötyä. Niin ällömakeita että oksettaa. Vielä on fazereita ja pandoja jäljellä, mutta ei vaan pysty. Taidan kipata kompostiin. Ennen söin mielelläni suklaata, mutta ei enää maistu. Tulee vaan ihan kamala jälkimaku, närästys ja kieli kipeäksi.
Fasun piparisuklaalevy on kamalan makeaa. Yöks.
Totta. Itsekin pohdin juuri tänään pitäisikö siirtyä joihinkin ekokauppojen raakasuperfoodsuklaisiin tai vastaaviin. Tai tehdä jotain itse.
Kaikkihan siitä puhuu, että Fazerin suklaita ei enää voi syödä, kun ne ovat huonontuneet niin paljon. Muoviltahan ne maistuvat. Moments-suklaarasia on vitsi, huono sellainen. Ei sitä voi enää kutsua suklaaksi. Fazerin "suklaasta" tulee vain vihaiseksi.
Kaakaovoita voisi käyttää edes pienempiin eriin, jos ei muuten riitä. Onko palmuöljyssä mitään haitta-aineita?
Ai, en tiennytkään että että niissä on nykyään palmuöljyä. Oikeasti maku muistuttaa pilaantunutta suklaata. Voisin maksaa enemmän suklaasta joka maistuu hyvältä mutta Fazer tuskin enää palaa vanhaan. Tiedättekö onko Kalev-suklaat samaa?
Oikeasti, ilmiantakaa suklaa jossa vielä aitoa kaakaovoita.
Ap.
Luulisi että fazerille on annettu palautetta, onko se reagoinut siihen mitenkään?
Minusta on törkeää, ettei voi enää edes Fazeriin luottaa. 20 vuotta sitten Fazerin sininen oli suuri nautinto ja se maistui hyvälle suklaalle. Nykyisin se maistuu muoville. Aikoinaan konvehtirasiat olivat juhlaa, nykyisin niistä tulee vain epäusko ja suuttumus. Totaalista asiakkaiden vedätystä. Fazerin suklaat saisi poistaa kaupoista ja ottaa tilalle jotain parempaa. Jopa Lidlin halpissuklaa on parempaa kuin Fazer.
kysymys1 kirjoitti:
Kaakaovoita voisi käyttää edes pienempiin eriin, jos ei muuten riitä. Onko palmuöljyssä mitään haitta-aineita?
Maaseudun tulevaisuuden uutisen mukaan palmuöljy aiheuttaa syöpää. En anna lapsilleni enkä syö itse palmuöljysuklaita. Teemme vaikka mieluummin itse omat raakasuklaamme. Reseptejä on netissä pilvin pimein.
Ostin 4 rasiaa jouluks ja just heitin ne roskiin. Ei tehny mieli edes avata niitä.
Vierailija kirjoitti:
Ostin 4 rasiaa jouluks ja just heitin ne roskiin. Ei tehny mieli edes avata niitä.
Mitä haaskausta. Olisit tehnyt niistä vaikka herkullisen suklaafonduen ja dipannut mansikoita siihen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ostin 4 rasiaa jouluks ja just heitin ne roskiin. Ei tehny mieli edes avata niitä.
Mitä haaskausta. Olisit tehnyt niistä vaikka herkullisen suklaafonduen ja dipannut mansikoita siihen.
Tai suklaakakku.
Älkää heittäkö roskiin, kyllä ne varmasti jollekin kelpaavat. Viekää vaikka leipäjonoon tai vanhainkotiin rai lahjoittakaa jossain fb-ryhmässä pois.
Löysin jouluksi Fazerin tummasuklaakonvehteja lopulta yhdestä kaupasta ja ihmettelin, kuinka oikein sulaa suussa kuten suklaa joskus ennen vanhaan! Vastaus: ei palmuöljyä. Ilmankos ne olikin lopussa lähes joka paikasta. Mun on pakko syödä näitä koska ovat laktoosittomia, siksi metsästin niitä.
Nyt sen todella tajuan, maistan ja erotan enkä enää osta palmuöljyyn tehtyä suklaata.
Palmuöljyyn tehdyn suklaan suutuntuma on kuiva, hieman mauton, ei vain maistu niin hyvälle. Kun taas kaakaovoihin tehty suklaa ikäänkuin sulaa suussa, makuelämys ja suklaan pehmeys on ihan eri luokkaa. Vinkkinä: Toblerone tehdään kaakaovoihin, samoin Lidlistä löytyy paljon suklaalevyjä kaakaovoihin tehtynä.
Kiitos tämän ketjun https://www.vauva.fi/keskustelu/2426778/fazer_on_aloittanut_palmuoljyn_…
, tajusin asian, sitä ennen vain ihmettelin, miksei suklaa enää maistu suussa pehmeältä, liukkaalta ja hyvältä vaan tuntuu kuivalta halpisjoulukalenterisuklaalta:
https://www.vauva.fi/keskustelu/3038795/muuten-suuri-ero-onko-suklaa-te…
Ne maistuu nykyisin ihan hirveeltä.