Pika-apua kaivataan! Saaristolaisleipä...
Innostuin ekaa kertaa kokeilemaan tehdä saaristolaisleipää. Oikein nätisti taikina tuolla näyttää kohoavan. Mutta sekoitanko siitä taikinasta ne ilmakuplat pois ennen kuin jaan sen vuokiin? Vai mätänkö suoraan vuokiin sekoittamatta taikinaa? Jos joku nyt tajuaa, mitä yritän tässä kysellä... :)
T. Uusavuton 43-vuotta
Kommentit (9)
Älä sekoita, kauhot vaan suoraan vuokiin :)
Sekoita vaan ja kohotat sitten uudestaan vuoassa.
Kiitos! AV ei petä koskaan! :)
- ap
Tuli mieleen vielä jatkokysymys! Kuinka paljon siihen vuokaan pitää jättää ns. kohoamisvaraa? Täytänkö vuoat esim. 2/3 täyteen?
- "leipäneitsyt" ap ...
Joo jätä vaan tilaa nousta esim toi 2/3
...ehtisinpä itsekin leipomispuuhiin. Saaristolaislimppu on kieltämättä aika kiitollinen leivottava. Helppo ja maistuu jouluna.
Kiitos <3 Rankkaa tämä leipomisen opettelu näin päälle nelikymppisenä... :)
- ap
Puolet pitää jättää kohoamisvaraa. Kohota tarpeeksi lämpimässä paikassa pyyheliina päällä noin puolituntia (siis toinen kohotus).
Ai vot kun tulee tällä tavalla hyvää ja tasaista laatua.
-m66
Suoraan vuokiin! :)