Mitä tulee "rapusotkuun"?
Siis sellaisia katkarapu- tai muusta ravusta tehty, usein joku kermaviili (?) pohjainen mössö, joka on herkullista, niin a) mikä sellaisen virallinen nimi on ja b) mitä siihen tulee?
En löydä reseptiä googlaamalla kun rapumössö ei oikein tuottanut tuloksia.
Ja jos teet jotain katkarapuhässäkkää jouluksi, niin kerro mitä laitat siiihen. :)
Kommentit (11)
googleta katkarapu skagen, sillä löytyy ohjeita.
(Katka)rapuviettelys hakusanaksi Googleen.
Kiitos! Nyt alkoi löytymään ohjeita. :)
ap
Ainakin isoissa marketeissa myydään sitä palvelutiskeillä. Kysy sieltä mitä siinä on, pitäisi olla pakko vastata. Katkarapukimara on ainakin yksi nimitys meillä päin.
Sotkuksi kutsumasi ruuan nimi on Skagenröra ja reseptejä on monta; kaikki ovat oikein.
Peruskaava:
silppua katkaravut. Voit lisätä mukaan myös silputtua, graavattua lohta. Tore Wretmanin alkup. Skagen tehtiin muistaakseni lohesta.
sekoita silppu kermaviiliin (mereneläväsilppua tulee olla enemmän kuin kermaviiliä), mausta runsaalla tillisilpulla, sitruunamehulla, mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Sekoittele varovasti etteivät ainekset hajoa. Laita seos nättiin kulhoon, kruunaa koko annos kunnon nökäreellä siian- tai muikun mätiä ja tillinoksilla, vie pöytään ja ota kiitokset vastaan.
Laita pöytään myös mustapippurimylly ja pieni kippo sitruunanlohkoja, jos joku haluaa maustaa omaa annostaan.
Tarjotaan paahdetun leivän kanssa. Ja snapsin.
Onko katkarapu paras tuohon? Ohjeissa oli monenlaista käytetty.
Ilmoitin asiattomaksi.
Mee pois hyypiö.
Olisiko vielä lisää vastauksia? Rima ei ainakaan ole korkealla nyt. :D
ap