Lue keskustelun säännöt.
Miksi jotkut kuvittelevat, että mikroaaltouuni tekisi ruoasta epäterveellistä?
17.12.2017 |
Lämmittäminen toki aina vähän tuhoaa vitamiineja, mutta ei mikro muuten sen kummempi vempele ole.
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tuo perustuu sellaiseen käsitykseen, että mikroaallot hajottaisivat ruuassa olevia molekyylejä ja hajoamisen tuloksena syntyneet molekyylien osat muodostaisivat elimistössä olevien aineiden kanssa haitallisia yhdisteitä. Periaatteessa tuo ei ole mahdotonta, mutta tietääkseni sellaista ei ole missään tutkimuksissa havaittu.
Toinen todellinen juttu on se, että mikroaaltouuni lämmittää ruokaa epätasaisesti. Sen vuoksi vitamiineja voi tuhoutua enemmän kuin muussa lämmityksessä erityisesti silloin, jos ruokaa ei ole tarkoituskaan lämmittää kuumaksi. Siksi äidinmaidonkorvikkeen lämmittämistä mikrossa ei suositella (ainakaan niin, että lämmitys tapahtuisi päivittäin mikrossa).
Fyysikko