Paistatko kinkun sulatettuna vai jäisenä?
Itse ajattelin laittaa tänä vuonna jäisenä uuniin, tulee kuulemma parempi.
Kommentit (10)
Vierailija kirjoitti:
Sulatettuna, tietenkin. Tänä vuonna en kyllä paista ollenkaan.
Toi onkin hyvä idea. Syötkö jäisenä vai sulatettuna sen? Vähän kohmeinen voisi olla helppo leikata ohuiksi siivuiksi...
Vierailija kirjoitti:
Ei sitä nyt jäisenä kuulu paistaa
Se oli ennen se. Nykyään ammattilaisetkin paistaa jäisenä.
Ap.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei sitä nyt jäisenä kuulu paistaa
Se oli ennen se. Nykyään ammattilaisetkin paistaa jäisenä.
Ap.
Ai? Vähän niin kuin uunijäätelön?
Näin paistat jäisen kinkun
Kinkun paistamisen kanssa ei kannata stressata. Kinkun voi nimittäin kypsentää monella eri tavalla, vaikkapa jäisenä. Näin HKScan Finland Oy:n tuotekehityskokki Sami Lamminaho ohjeistaa paistamaan jäisen joulukinkun:
Ota jäisen kinkun suojamuovi pois ja laita kinkku paistopussiin. Tee paistopussin kulmaan pieni reikä.Laita kinkku uunipellille ja 90-100 °C uuniin. Tarkista uunin lämpötila vielä lihalämpömittarilla.Kun kinkku on riittävästi sulanut, työnnä kinkkuun lihalämpömittari.Kokonaispaistoaika on noin kaksinkertainen verrattuna perinteiseen kinkun paistamiseen, eli noin 2-3 tuntia/kg.Kinkku on valmis, kun paistomittari näyttää 75-90 °C.
En kyllä ala pakastaa tuoretta kinkkua siksi, että saisin sen jäisenä uuniin.
Sulatettuna, tietenkin. Tänä vuonna en kyllä paista ollenkaan.