Suosittele juustoja jouluksi?
Homejuustot ei maistu eikä hirmu kovan, vahvan, pistävän makuiset.
Kommentit (29)
Rainbow Cheddar sulatejuustoviipaleet, jonkun halpisviinin, eli kiljun kanssa varmaan ihan hyvää.
Ihastuin viime viikolla cittarin maistatuksessa Kuusamon meijerin savujuustoon, varmaan sopisi jouluun, aika pehmeän makuinen. Goudaa oli myös ja ihan ok sekin, muttei savujuuston veroista.
Porkkanajuusto yllätti todella positiivisesti! Ei olisi tullut mieleen oma-aloitteisesti kokeilla, mutta tätä oli kerran maistatuksessa Stockalla ja jäin ihan koukkuun :) kermainen, aavistuksen pientä makeutta porkkanasta.
Toinen perushyvä on manchego.
Ja kolmas vinkki jos perinteiseen goudaan haluaa vähän lisäpotkua niin kannattaa kokeilla pippurigoudaa, sopii mahtavasti viinirypäleiden kanssa.
Metsuri on todella hyvää! Ja sopii varmasti joulupöytään :)
Gruyere ja Appenzeller, kovia, maukkaita juustoja, mutta eivät supervoimakkaita. Tuhkaraitajuusto, hyvin mieto.
Leipäjuusto. En tiedä, onko kovin jouluinen, mutta hyvää.
Kaltbach luolakypsytetty, Rustic valkohome (parhaimmillaan juuri ennen viimeistä myyntipäivää), Lidlin gouda (se keltainen) jos ei tykkää kovin vahvoista ja Prästens kermajuusto. Gruyere tietty. Sinihomejuuston vihaajan - kuten minä - kannattaa kokeilla näin jouluna St Agur sinihomejuustosta tehtyä valmista tahnaa pipareiden kanssa (meillä leivotaan aina minisydämiä joiden kanssa tarjotaan tätä)
Nuo on meillä aina mukana, Gouda tosin arkijuustona
Juustot pitää muistaa ottaa 2-3 tuntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön
Hevosen spermasta tehtyä protskujuustoa.
Sissijuusto on jokajouluinen perinnejuusto.
Jotain tilajuustoja. Onko kotikaupungissasi kauppahallia?
Valion Keisarinna, Västerbotten, Chevrette kovia juustoja. Näiden kaveriksi erilaisia pähkinöitä, pehmeitä taateleita, hillokkeita esim. kirsikka- tai viikuna-.
Vierailija kirjoitti:
Jotain tilajuustoja. Onko kotikaupungissasi kauppahallia?
Viekö ne juustot paljon tilaa?
Kokeile rekkamiehen spessujuustoa.