Haluatteko tietää parhaan keittolihan salaisuuden?
Tietenkin liha tulee käsitellä ja keittää oikein, mutta mikä on se viimeinen silaus saada liha pysymään mehevänä?
Liha keitetään tietenkin aina kokonaisena, mutta kaikkein tärkein asia:
Suola lisätään keittoon vasta lopussa, koska suola poistaa nestettä lihasta ja näin liha kuivuu keitettäessä.
Tämänkin vinkin tarjoaa,
Sinkkumies
(ps. arvaatteko mitä ruokaa teen juuri)
Kommentit (17)
Well? Mentiinpä sitä hiljaiseksi neron edessä ;)
Sinkkumies
Vierailija kirjoitti:
Oot sä ihmeellinen. :)
Kun pippurit palaa, niin sitä oppii varovaiseksi.
Sinkkumies
Meillä on tänään lampaanlihakeittoa ja paljon kasviksia. Mitäs teillä?
Sinkkumies
Mitäs lihaa siellä padassa porisee?
Vierailija kirjoitti:
Mitäs lihaa siellä padassa porisee?
Välilihaa :D
Kiitos tästä tiedosta. En tule sitä tarvitsemaan, koska mielestäni keitetty liha on ällöttävää. Tämä nyt ei ole tuohon verrannollinen, mutta leikkeleistä keittokinkku jää minulta kyllä ostamatta.
Vierailija kirjoitti:
Meillä on tänään lampaanlihakeittoa ja paljon kasviksia. Mitäs teillä?
Sinkkumies
Juuri syötiin paistettuja ahvenia. Nopeasti paistettu, nopeammin syöty.
Hirvikeittoa syötiin.
Huomaa, että on vähän eri asia kuin hirven(liha)keitto, eli runsaasti luita mukana. Tiedäthän, että juuri suolan ansiosta keiton liemeen tulee makua ilman keinotekoisia aineita.
Kylläpä tuoksuu hyvältä. Nam. Kohta syörähän.
Sinkkumies
Vierailija kirjoitti:
Hirvikeittoa syötiin.
Huomaa, että on vähän eri asia kuin hirven(liha)keitto, eli runsaasti luita mukana. Tiedäthän, että juuri suolan ansiosta keiton liemeen tulee makua ilman keinotekoisia aineita.
Paljon lipstikkaa, sipulia ynnä muuta niin makua tulee, vaikka suolan lisää lopussa. Itse en pidä, jos lihat kuivuvat. Hirvi tosin on sen verran kuivaa lihaa, että sillä ei ole enää paljonkaan väliä.
Sinkkumies
On myös muita kikkoja saada keittoon makua. Yksi on esim. grillata kasviksia ja keittää niitä lihan mukana. Sitten vain ne ylikypsät viskataan mäkeen ja lopussa lisätään syötävät kasvikset. Kyllä makua tulee!
Sinkkumies
Vierailija kirjoitti:
Hirvikeittoa syötiin.
Huomaa, että on vähän eri asia kuin hirven(liha)keitto, eli runsaasti luita mukana. Tiedäthän, että juuri suolan ansiosta keiton liemeen tulee makua ilman keinotekoisia aineita.
Luita tuli mukaan, kun ostin lihatiskiltä.
Sinkkumies
Vierailija kirjoitti:
Kiitos tästä tiedosta. En tule sitä tarvitsemaan, koska mielestäni keitetty liha on ällöttävää. Tämä nyt ei ole tuohon verrannollinen, mutta leikkeleistä keittokinkku jää minulta kyllä ostamatta.
Ehkä olet syönyt väärin tehtyä. Ehkä et. Oletko kieltä maistanut. Sekin voidaan tehdä hyvin tai huonosti jolloin se on kuivaa ja mautonta.
Sinkkumies
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä on tänään lampaanlihakeittoa ja paljon kasviksia. Mitäs teillä?
Sinkkumies
Juuri syötiin paistettuja ahvenia. Nopeasti paistettu, nopeammin syöty.
Heh.. kyllä pienet paistetut ahvenet hyviä on. Etenkin jos ne on itse kalastettu, niin ovat vielä vähän paremman makuisia ;)
Joka kerta kun lähikaupassa on ollut ahvenia kalatiskillä, niin mulla on ollut joku muu ruoka menossa. Sitten kun menen vartavasten niitä ostamaan, niin eihän niitä juuri silloin ole.
Ehkä ensi vuonna sitten osuu kohdilleen.
Sinkkumies
Ja siis suuria lämpöjä pitää välttää koska sekin kuivattaa lihaa, itse haudutan lihat aina 1:llä. Ehkäpä nuo illalla ovat valmiit.
Sinkkumies