Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

persikkainen rahkapiirakka - ohjetta kellään?

11.04.2006 |

Heissan!

Näin ehkä pari vuotta sitten kuvan piirakasta, jossa oli jonkulainen rahkaseos pohjan päällä ja puolikkaita persikoita pilkisti sieltä lomasta. Se näytti NIIN hyvälle!! :) Olen haaveillu siitä piirakasta jo niin kauan, että nyt haluisin kokeillaki sitä! Löytyiskö keltään ohjeita, edes saman tyylistä, tai vinkkejä?

Ja miten siitä rahkasta saa semmosta, ettei se tartu hampaisiin, niinku monessa ohjeessa?

t.mimosa

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
11.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuo ainakin näyttää ihanalta!

Vierailija
2/11 |
11.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

.. kävin kaivamassa tämän arkistosta ja sitten muistinkin, ettei tähän rahkaa tullutkaan. Mutta on ihanaa, ei tartu hampaisiin (!?) ja persikatkin pilkistää :)



Pohja:

200 g margariinia

0,75 g sokeria

2 munaa

3,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta



Täyte:

iso purkki (480 g) persikkaviipaleita

250 g maustamatonta tuorejuustoa

2,5 dl " ranskancremeä"

2 munaa

1 dl sokeria

3 tl vanilliinisokeria

2 rkl sitruunamehua





Sekoita huoneenlämpöisiä pohja-aineksia sähkövatkaimella noin viisi minuuttia. Levitä taikina piirakkavuoan (halkaisijaltaan n. 27 cm) pohjalle ja lisää persikat päälle. Sekoita sähkövatkaimella muut täytteen ainekset kuohkeksi vaahdoksi ja levitä persikoiden päälle. Paista uunin alatasolla 170 asteessa noin 45 minuuttia. Jäähdytä piirakka kylmässä.



Eli helppokin on!



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
11.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

ai kun kuulosti hyvältä tuo rahkatonkin ohje! :) Itse asiassa enhän minä tiiä oliko siinä piirakassa rahkaa, ku itekseni vain ajattelin niin. :) Tiiä vaikka olis ollu just tuo piirakka. :)

Vaikka minusta kyllä tuo pulla-rahkatorttu kuuluu enemmän pääsiäiseen, mutta nyt en jaksa alkaa leipoa pitkän kaavan mukaan, kun niin kiirettä...

Siis kokeilenpa tuota rahkatonta.

Kiitos ohjeista! :)

Vierailija
4/11 |
12.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyt se on uunissa ja herkullinen tuoksu leviää kotiin :) Täytynee kuitenkin malttaa säästää se pääsiäiseksi...

Vierailija
5/11 |
12.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

slurps! herkullista!



Suosittelen kokeilemaan :)

Vierailija
6/11 |
12.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

.. jostain kun tykkää ja intoutuu ohjetta suosittelemaan, niin mukavahan se on kuulla että on muillekin maistunut :)



(Jääköhän piirasta pääsiäiseksi ..)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
15.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eilen leivoin ja tänään maistettiin vieraiden kanssa. Kaikki tykkäsivät kovasti joten kiitos vaan ohjeesta meiltäkin :)

Vierailija
8/11 |
15.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

(muru-rahkapiirakka -nimellä). Myös muita ihania ohjeita.



http://www.kotimami.vuodatus.net/blog/category/Piirakat

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
18.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja oli mielettömän hyvää:)

http://www.kotigastronomi.fi/data/attachments/Laakeri_022006,_A4korj2.p…



ja sieltä sivulta 2 löytyy tuo herkku.

Vierailija
10/11 |
19.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Adwoa:


.. kävin kaivamassa tämän arkistosta ja sitten muistinkin, ettei tähän rahkaa tullutkaan. Mutta on ihanaa, ei tartu hampaisiin (!?) ja persikatkin pilkistää :)

Ihan pakko kirjoittaa tästä. Tein tätä piirakkaa sunnuntaina ja aivan ihanaa on!! Tosi raikas ja todellakin helppo tehdä. Ohjeessa oli tuorejuustoa 250g, mutta paketti jonka ostin sisälsi vain 200 g juustoa. Laitoin sen ja lisäksi ostin appelsiini tuorejuustoa pienen purkin ja laitoin siitä sen 50 g. Creme fraicea ohjeessa on 2,5 dl, mutta sitä laitoin vain 2 dl kun en viitsinyt ostaa kahta purkkia puolen desin takia.

Suosittelen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
19.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja kauris-69, tuo appelsiinituorejuusto varmaan passasi hyvin piiraaseen, voin kuvitella. Itse olen laittanut vanilijatuorejuustoa joskus, noita jämiä kun kertyy aina kaappiin, niin tällaiseenhan ne on hyvä tunkea. Varmaan voisi hyvi hyödyntää kermaviilin jämätkin, tai rahkan.



Vielä appelsiinituorejuustosta tuli mieleeni. Tuli mahdottoman hyviä pullia, kun laitoimme pääsiäispulliin sitä ja appelsiinimarmeladia. Elikkäs tein pullat kuten korvapuustit, mutta pullalevylle levitin tuorejuustoa ja marmeladia.



(Hyvä yhdistelmä oli myös vanilijatuorejuusto ja uuninkestävä mustikkahillo pullan sisällä. Mutta nyt ollaan jo aika kaukana alkuperäisestä aiheesta. Tuli vaan sekin vielä mieleen, vinkkinä :)