Mitä laki sanoo ruokatauosta ravintola-alalla?
Työpaikkana on avokeittiö, eikä keittiössä ole mahdollisuutta esim. istua missään. Myöskään pukuhuoneessa ei ole tuolia tai pöytää, eikä mitään taukotilaa ole. Työpäivä on noin 9-12h, josta maksetaan kyllä koko ajalta palkka, mutta siitä vähennetään muistaakseni 7-8e ruokakuluina, koska näennäisesti kokeille kuuluu ruoka talon puolesta. Käytännössä minkäänlaista taukoa ei kuitenkaan voi pitää koko päivänä, vaan koko aika menee hellan ääressä seisoen. Missään vaiheessa ei siis pääse istumaan alas, ja syödä saa sen mitä ehtii/pystyy välistä nappaamaan.
Onko tämä ihan oikein?
Kommentit (3)
Vitunko väliä? Silloin syödään kun on nälkä.
Vierailija kirjoitti:
Vitunko väliä? Silloin syödään kun on nälkä.
No varmaan ongelmana tässä onkin se, että ei voi syödä vaikka on nälkä..?
No eihän tuo oikein ole, pyydä aluehallintoviraston tarkastajat työpaikallesi tekemään tarkastus puutteellisista taukotiloista. Tai pyydä työsuojeluvaltuutettua tekemään tutkintapyyntö. Ja noi työajat voisi katsoa myös...