Huuhteletteko riisin ennen keittämistä?
Kommentit (16)
Basistit yms. olen alkanut huuhtaista, mutta en enempää. Soitin sen joskus kesällä ja välillä unohdankin, joten en stressaa asiasta.
Vierailija kirjoitti:
kylmällä vedellä joo.. sitten maustan riisin ennenku laitan vettä päälle. olen kokki, joten tiedän.
Miksi? Eikös jasmiiniriisistä lähde maku pois jos huuhtelee?
Basmatiriisin kyllä, mutta en muita laatuja.
Eli pesettekö esim basmatinriisin?
Vierailija kirjoitti:
Basistit yms. olen alkanut huuhtaista, mutta en enempää. Soitin sen joskus kesällä ja välillä unohdankin, joten en stressaa asiasta.
Jaaha, että huuhtelen basistit.. No en, mutta basmatit saatan huuhtaista. :)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
kylmällä vedellä joo.. sitten maustan riisin ennenku laitan vettä päälle. olen kokki, joten tiedän.
Miksi? Eikös jasmiiniriisistä lähde maku pois jos huuhtelee?
Ei sitä pestä tarvitse, vain hieman huuhtaista jos haluaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
kylmällä vedellä joo.. sitten maustan riisin ennenku laitan vettä päälle. olen kokki, joten tiedän.
Miksi? Eikös jasmiiniriisistä lähde maku pois jos huuhtelee?
Ei sitä pestä tarvitse, vain hieman huuhtaista jos haluaa.
Miksi?
Juu huuhdon niin kaun kunnes vesi on kirkasta. Turhat tärkkelykset ja paskat pois.
Kyllä huuhtelen, niin kauan kun vesi on kirkasta. Keitän runsaassa vedessä ja sitten kun riisi on kypsää kaadan veden pois ja laitan kylmää vettä, jotta kypsymisprosessi pysähtyy. Sitten kaadetaan vedet pois. Näin saadaan irtonaista riisiä, joka ei ole lainkaan liisteröitynyt. Soveltuu siis etenkin basmatiriisin keittoon tämä ohje. Jasmiiniriisinhän on tarkoituskin ola vähän tahmaista. Huuhtelemattomassa riisissä on epäpuhtauksia ja huuhtelu myös vähentää riisissä olevan arseenin määrää. Eihän siihen ainakaan heti kuole, jos riisiä ei huuhtele, mutta siinä voi olla pieni syöpäriski, jos ei koskaan huuhtele.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä huuhtelen, niin kauan kun vesi on kirkasta. Keitän runsaassa vedessä ja sitten kun riisi on kypsää kaadan veden pois ja laitan kylmää vettä, jotta kypsymisprosessi pysähtyy. Sitten kaadetaan vedet pois. Näin saadaan irtonaista riisiä, joka ei ole lainkaan liisteröitynyt. Soveltuu siis etenkin basmatiriisin keittoon tämä ohje. Jasmiiniriisinhän on tarkoituskin ola vähän tahmaista. Huuhtelemattomassa riisissä on epäpuhtauksia ja huuhtelu myös vähentää riisissä olevan arseenin määrää. Eihän siihen ainakaan heti kuole, jos riisiä ei huuhtele, mutta siinä voi olla pieni syöpäriski, jos ei koskaan huuhtele.
Pesetkö oikeasti maut pois? Millä maustat sitten riisin? Huuhteletko mausteetkin ennen käyttöä?
Pitääkö makaryllitkin pestä ennen käyttöä..??
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä huuhtelen, niin kauan kun vesi on kirkasta. Keitän runsaassa vedessä ja sitten kun riisi on kypsää kaadan veden pois ja laitan kylmää vettä, jotta kypsymisprosessi pysähtyy. Sitten kaadetaan vedet pois. Näin saadaan irtonaista riisiä, joka ei ole lainkaan liisteröitynyt. Soveltuu siis etenkin basmatiriisin keittoon tämä ohje. Jasmiiniriisinhän on tarkoituskin ola vähän tahmaista. Huuhtelemattomassa riisissä on epäpuhtauksia ja huuhtelu myös vähentää riisissä olevan arseenin määrää. Eihän siihen ainakaan heti kuole, jos riisiä ei huuhtele, mutta siinä voi olla pieni syöpäriski, jos ei koskaan huuhtele.
Pesetkö oikeasti maut pois? Millä maustat sitten riisin? Huuhteletko mausteetkin ennen käyttöä?
En aina mausta, koska muu ruoka on hyvin mausteista, jonka kanssa syön riisiä
Joskus maustan riisin jälkikäteen, esim. laitan mausteita, ehkä kasviksiakin ja paistan kevyesti. Mausteita ei ole pakko lisätä keittovaiheessa, vaan riisiä voi käsitellä keittämisen jälkeenkin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä huuhtelen, niin kauan kun vesi on kirkasta. Keitän runsaassa vedessä ja sitten kun riisi on kypsää kaadan veden pois ja laitan kylmää vettä, jotta kypsymisprosessi pysähtyy. Sitten kaadetaan vedet pois. Näin saadaan irtonaista riisiä, joka ei ole lainkaan liisteröitynyt. Soveltuu siis etenkin basmatiriisin keittoon tämä ohje. Jasmiiniriisinhän on tarkoituskin ola vähän tahmaista. Huuhtelemattomassa riisissä on epäpuhtauksia ja huuhtelu myös vähentää riisissä olevan arseenin määrää. Eihän siihen ainakaan heti kuole, jos riisiä ei huuhtele, mutta siinä voi olla pieni syöpäriski, jos ei koskaan huuhtele.
Pesetkö oikeasti maut pois? Millä maustat sitten riisin? Huuhteletko mausteetkin ennen käyttöä?
Et vissiin ole keittänyt ikinä riisiä. Minä maustan suolalla ja pippurilla ja laitan tähtianiksen.. Vesi kun haihtunu niin riisi valmis. Ei sieltä kaadeta vettä veke missää vaiheessa pois. sit starba-anis veke vaan. testaa niin hämmennyt.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä huuhtelen, niin kauan kun vesi on kirkasta. Keitän runsaassa vedessä ja sitten kun riisi on kypsää kaadan veden pois ja laitan kylmää vettä, jotta kypsymisprosessi pysähtyy. Sitten kaadetaan vedet pois. Näin saadaan irtonaista riisiä, joka ei ole lainkaan liisteröitynyt. Soveltuu siis etenkin basmatiriisin keittoon tämä ohje. Jasmiiniriisinhän on tarkoituskin ola vähän tahmaista. Huuhtelemattomassa riisissä on epäpuhtauksia ja huuhtelu myös vähentää riisissä olevan arseenin määrää. Eihän siihen ainakaan heti kuole, jos riisiä ei huuhtele, mutta siinä voi olla pieni syöpäriski, jos ei koskaan huuhtele.
Pesetkö oikeasti maut pois? Millä maustat sitten riisin? Huuhteletko mausteetkin ennen käyttöä?
Et vissiin ole keittänyt ikinä riisiä. Minä maustan suolalla ja pippurilla ja laitan tähtianiksen.. Vesi kun haihtunu niin riisi valmis. Ei sieltä kaadeta vettä veke missää vaiheessa pois. sit starba-anis veke vaan. testaa niin hämmennyt.
Mä itseasiassa ennen teinkin niin, etten aina edes huuhdellut, laitoin mausteet tai ainakin suolaa ja annoin veden vain haihtua ja riisi oli niin ikään valmis. Sitten sain ihan intialaiselta kokilta tuon huuhteluvinkin basmatiriisiä varten ja kappas, riisistä tuli niin parempaa, eikä sellaista liisterimäistä. Ja tosiaan nuo maustamiset pienen paistamisen kera saa riisistä tosi hyvää, mutta en aina arjessa sellaista jaksa. Kannattaa kokeilla eri tekniikoita.
kylmällä vedellä joo.. sitten maustan riisin ennenku laitan vettä päälle. olen kokki, joten tiedän.