Valurautapannun rasvapoltto
Nykyajan tiedostava kuluttaja tietää varmasti sen, että teflonpannu paitsi estää ruokaa tarttumasta pannuun, se saattaa myös estää suvunjatkamista ja muuta pahaa. Vaikka asia ei välttämättä ole ihan näin suoraviivainen, tai on ainakin vaillinaisesti tutkittu, teflonpannun liiallinen kuumentaminen voi liuottaa ruokaan terveydelle vaarallisia yhdisteitä. Ongelman tästä tekee se, että paistinpannulla paistetaan usein teflonille liian korkeissa lämpötiloissa. Hyvän vaihtoehdon korkeissa lämpötiloissa paistamiseen tarjoaa perinteinen valurautapannu, johon ruoka ikävä kyllä tarttuu jos pannun pinnoite on kulunut vuosien saatossa.
Ohuen öljykerroksen siveleminen valuraudalle ei riitä pinnan huoltamiseksi, eikä runsaan öljymäärän pannussa savuavan kuumaksi lämmittäminenkään kannata. Päinvastoin. Pannun perusteellinen pinnoittaminen on yhtä aikaa vievää kuin se on kannattavaa. Se kannattaa suorittaa kylmempänä vuodenaikana kun lämpöä tarvitsee ja uunin huudattaminen täydellä teholla koko päivän kuulostaa suorastaan hyvältä idealta. Jo pelkkä idea saattaa kuulostaa vaivalloiselta, ja sitä se tavallaan onkin. Siitä kohta lisää. Sitä ennen pieni katsaus siihen, miten pinnoittaminen kannattaa tehdä. Ihan vain oman uskottavuuteni lisäämiseksi.