Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Pakaste melkein yhtä hyvä kuon tuore?

Vierailija
19.10.2017 |

Miten se on, säilyykö pakastevihanneksissa/-kasviksissa ym. kaikki mitä tuoreessa on? Onko pakastealtaan pussit melkein yhtä hyvä valinta kuin tuore?

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
19.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Marjojen suhteen ainakin, jos lämmittää mikrossa tavallisen sulatuksen sijaan. Hidas sulatus haihduttaa kaikki vitamiinit viimeisimmän tutkimuksen mukaan.

Vierailija
2/9 |
19.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Melkein vaihtelee hiukka huonosta kuvottavaan ja on aina tuoretta paskempi. Joskus vaan helpompi ja nopeampi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
19.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

On tosiaankin yhtä hyviä kuin tuoreet. Joskus parempiakin. Olen katsonut että johonkin aikaan vuodesta ovat halvempiakin kuin tuoreet.

Pakastevihannekset tehdään niin että kuumennetaan muutama minuutti (3 min?) ja tehokkaat koneet viilentävät ja pakastavat tehokkaasti. Prosessissa menee aikaa muutama minuutti. 

Vierailija
4/9 |
19.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Talvisin suosin pakastevihanneksia tuoreiden sijaan, ovat vitamiinipitoisempia.

Vierailija
5/9 |
19.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakastettaessa vihannesten/kasvien solut rikkoutuvat, koska jää vie enemmän tilaa kuin vesi. Samalla sieltä katoaa joitain ravinto-aineita, joten eivät ole yhtä hyviä kuin tuoreet.

Vierailija
6/9 |
19.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siinä vaiheessa kevättalvella, kun ne ”tuoreet” kasvikset on nahistuneet useamman kuukauden kellareissa ja kylmiöissä tai vaihtoahtoisesti lentorahtifirmojen varastoissa, pakasteissa on paljon enemmän ravintoarvoja kuin niissä ”tuoreissa”.

TUORE on aina hyvä ja parempi. ”Tuore”sen sijaan ei todellakaan ole, ja aika paljon meille tarjotaan vain tätä jäkimmäistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
19.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pakastettaessa vihannesten/kasvien solut rikkoutuvat, koska jää vie enemmän tilaa kuin vesi. Samalla sieltä katoaa joitain ravinto-aineita, joten eivät ole yhtä hyviä kuin tuoreet.

Jos mitataan rahassa sitä että kumpi parempi niin pakastevihanneksia saa jopa hintaan 125c kilo. Ei sisällä kuoria eikä mitään hukkaan heitettävää. Ovat maultaan tuoreen veroisia. 

Vierailija
8/9 |
19.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yleensä kokki pilaa itse tuoreenkin kasviksen valmistaessaan sitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
19.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakastan omia kasvattamiani vihanneksia. Osaan prosessin enkä koskaan epäonnistu. Pakastaminen on viimeinen vaihtoehto koska tarvitsee energiaa säilytykseen. Ensisijaisesti kuivaan , suolaan, säilöntä (etikka, sokeri), hapatus.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi yksi kuusi