Avocado - miten syödä?
En ole ikinä edes maistanut. Kaupassa myydään kypsää avokadoa ja sitten toista jonka kypsyydestä ei ole mainintaa. Eroavatko maultaan mitenkään? Tarvitseeko mitenkään valmistaa ennen syöntiä?
Kommentit (9)
Ei voi olla totta. No ota syöntikypsä varman päälle. Sitten halkaiset, varo kiveä sisällä. Ota kivi pois lusikalla ja sitten syöt lusikalla niistä puolikkaista. Halkaise siis pitkittäin.
Miten voi olla mahdollista kirjoittaa otsikossa sana avokado väärin, mutta aloituksessa oikein? Omituista.
Valitse kypsä, raaka ja kova maistuu saippualta. Kypsä avokado on pehmeä, kun kevyesti painaa kannan vierestä. Ylikypsä on ihan pehmeä joka puolelta ja kuoren ja hedelmälihan välissä on tyhjää.
Halkaise avocado, poista kivi, koverra vaikka lusikalla tai juomalasilla avocado kuorestaan. Syö sellaisenaan, levitä leivän päälle voin asemasta, paloittele salaattiin, muussaa ja mausta vaikka sitruunapippurilla, soseuta smoothien joukkoon jne. jne.
Hyvä ja terveellinen syötävä!
Salaattiin
Laita puolikkaan päälle ripaus valkopippuria ja sitruunaa sekä katkarapuja ja tilliä ja nauti
Syö sellaisenaan
Vihreisiin smootheihin
Quashamole
Ja osta niitä kypsiä tai kypsytä ne raa'at itse ennen kuin syöt. Sopivan kypsä avokado on hieman pehmeäm kun puristaa sitä. Ihan kova on raaka eikä maistu hyvälle.
Avokado on kypsää jos se on kapeammasta päästä hieman pehmeä. Se kypsyy huoneenlämmössä. Raakaa ei kannata syödä.
Avocado sopii salaattiin tai sen voi syödä välipalana suoraan kuoresta lusikalla. Päälle kannattaa pirskottaa vähän sitruunamehua. Se sopii myös ruuan lisukkeeksi, kokeile viipaleina inkiväärilohen ja riisin kanssa. Käytän usein myös sushin täytteenä. Guacamole on helppo herkku: muussaa avocado haarukalla, lisää tilkka sitruunamehua ja ripaus tacomaustetta. Käytä maissilastujen dippaamiseen tai paistetun tacomaustetun broilerin fileen kanssa.
Minä tutustuin avokadoon ensin guacamolen muodossa, dippinä.
Jos mahdollisimman valmistamattomana sitä aion syödä, niin pikkuisen sitruunaa ja valkopippuria.
Kun kuori hiukan antaa periksi, niin se on kypsä.