Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Juhlien tarjoilujen määrään apua kokemattomalle. Autatko?

ruoka ei saa loppua!
01.10.2017 |

Tulossa myöhemmin syksyllä juhlat, mutta stressaan jo nyt.
Vieraina mummoista lapsiin kaikenlaista, mutta mitä määriä.

Riittääkö esim 60 hlölle:
3x tuorejuustokakku
Porkkanakakkua tms, ei kuitenkaan kermakakkua koska syksy (koen että kermakakut kuuluu kesään)
Korvapuusteja tai kuivakakkua, kumpi parempi?

Toki siis suolaista on tarjolla ennen noita makeita, en vain tiedä vielä mitä.

Mitä salaattia laittaisit noutopöytään? Mikä olisi syksyinen?

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
01.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitäisi tietää ne määrät? "Riittääkö kakku?"-kysymykseen on aika paha antaa tyhjentävää vastausta...

Vierailija
2/18 |
01.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tarkotitko että 3 kakkua kaikenkaikkiaan 60 henkilölle vai 3 kakkua molempia juustokakkua ja porkkanakakkua. Ensimmäinen ei riitä mutta toinen vaihtoehto eli 6 kakkua yhteensä riittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
01.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu minkä kokoisia kakkuja.

Vierailija
4/18 |
01.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mahdoton vastata, kun et kerro kakun koosta mitään. Kerro nyt edes kakun halkaisija ja korkeus, niin on helpompi arvioida. Korvapuustit tekevät paremmin kauppansa kuin kuivakakku. Toisaalta kuivakakku on leipojalle paljon vähätöisempi. 60 korvapuustin leipomisessa on jo iso työ.

Aika köyhältä tuntuu, jos makeaa tarjottavaa on kakun lisäksi vain yhtä lajia. Varsinkin kun suunnittelemasi porkkanakakku jakaa mielipiteitä. Osa tykkää kovasti, mutta merkittävä osa ei pidä siitä lainkaan. Lisäksi se on ainakin minusta varsin arkinen juhlapöydän ainoaksi kakuksi. Minusta parempi yhdistelmä olisi jokin juhlavampi kakku ja porkkanakakku ja korvapuustit ja lisäksi kahta lajia keksiä (esim. Domino ja Jaffa, jos et halua leipoa keksejä itse).

Vierailija
5/18 |
01.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kirjoitin äh huonosti.

Vieraita on yhteensä (ainakin kutsut lähtee) 60 (sisältää kaikki, osa myös pienempiä lapsia)

Kakkuja olin ajatellut 3 kpl. Täytyy siis ehdottomasti lisätä. Monelleko tuollainen tuorejuustokakku on? Porkkanakakun ajattelin olevan sellainen iso uunilevyllinen. 20 palaa?

Jotenkin ajattelin että tuorejuustokakusta tulee 20 palaa, eli silloin mulla ois 80 palaa plus puustit päälle. 

Tässä tän näkee, en osaa arvioida, ja juu, en leivo itse!

Vierailija
6/18 |
01.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sorry, ymmärsin ilmeisesti väärin, että tarkoitit porkkanakakulla ja tuorejuustokakulla samaa asiaa (mitä vähän ihmettelinkin, mutta kuvittelit, että pidät porkkanakakkua yhtenä juustokakun alalajina).

4

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
01.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja juu, keksejä (kaupan) tulee siis tietty! Kakun koko siis se standardi, mitä lie..? Mitä siitä syö? Pöhkönä ajattelin että ne olisi 20:lle, mutta tuskin taitaa. 10:lle?

Pitäisiköhän sittenkin ottaa sen kermakakku....?

ap

Vierailija
8/18 |
01.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Marttana suosittelen tätä: https://www.martat.fi/marttakoulu/kodin-juhlat/paljonko-tarjottavaa/ ainakin omissa juhlissa se on toiminut hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
01.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä oli rippijuhlat kesällä ruuan päälle oli kakkubuffa 7 erilaista kakkua kermakakkua, suklaa, juustokakkua yms. Vieraita oli 64 ja kaikki mitä jäi mahtui koottuna yhteen kakkukupuun.

Vierailija
10/18 |
01.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole mitään standardikokoista juustokakkua. Kaupoissa myytävien kakkujen koot vaihtelevat 6-25 hengen välillä, tosin noita kaikkein pienimpiä ei yleensä näe juustokakuissa. Jos ostat kakun valmiina, niin on yleensä sanottu, kuinka monelle hengelle se on suunniteltu. Jos teet itse, niin tässä vähän osviittaa: katsoin omaa irtopohjavuokaani, jonka ulkohalkaisija on suunnilleen 26 cm ja sisähalkaisija 24,5 cm. Arvioin, että sillä tehdystä kakusta saisi noin 15 normaalikokoista viipaletta. Tekisin nöitä kakkuja 4 kpl.

Porkkanakakkua (jos se on juustokakun lisänä) kuluu todennäköisesti yksi pellillinen, mutta varmuuden vuoksi tekisin sitä 2 pellillistä, niin ei tarvitse juhlissa jännittää, loppuko se kesken. Monet vieraat ottavat molempia kakkuja, et voi siis laskea niin, että kakkupaloja yhteensä tarvitsee tulla yhtä paljon kuin on vieraita.

Korvapuusteja varaisin vähän vähemmän kuin on vieraita, eli 50 korvapuustia 60 vieraalle. Keksejä on helppo hankkia varalle useampi pakkaus ja availla pakkauksia sitä mukaa kuin keksejä kuluu pöydästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
01.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä oli rippijuhlissa ehkä just toi määrä voersita. 25 hengen täytekakusta jäi 1/4 osa ja lisäksi meillä oli "kakku puffa" eli pienet Frödingenin prinsessakakku ja mutakakku sekä Daim-kakku ja muutama siivu vegaanista porkkanakakkua. Porkkanakakut meni kaikki, mudcake ja prinsessakakku jäi koskemattomiksi. Daim-kakkua meni ehkä puolet. Makeaa vaan menee oikeasti tosi vähän.

Nää salaatit on meillä kerännyt kiitosta, ollut useammissa juhlissa. Sorry, molemmat on katkarapusysteemejä. Tää eka on valkoisen balsamivopullon etiketissä yhä edelleen.

- jääsalaattia

-2 avocadoa

- 200 g katkarapuja

4 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

- parmesaavilastuja

-4 rkl oliiviöljyä

- 2 rkl vaaleaa balsamicoa

Toinen

- 200g katkarapuja

- kulhollinen keitettyä pastaa, esim. farfalle, hyvin suolatussa vedessä keutettynä.

- reilusti rucolaa pieneksi silputtuna

- reilusti raastettua parmesaania

- oliiviöljyä

- about yhden sitruunan mehu (maista ja lisää sitruunaa jos tuntuu

- ripaus suolaa jos siltä tuntuu.

Salaattia oli meillä kaksi Ikean teräskulhollista ja melkeen kaikki meni. Oli tää eka katkarapusalaatti ja sit toinen vege, pesto-pasta salaatti. Suolaisina oli lisäksi kasvispiirakkaa (teeman suorakulmainen paistivati), pieniä pizzoja ehkä n. 100 kpl erilaisia ja lihapullia Teeman kulhollinen. En muista kuinka paljon lihaa noihin meni. Mies teki. 2 voileipäkakkakkua (25 henkilöä ja 10 henkilöä), joista savuporokakku meni käytännössä kokonaan, lohikakkua jäi ehkä 1/4.

Pizzat ja lihapullat oli ajateltu lapsivieraille, mutta näkyivät maistuvan myös aikuisille.

Suolaista meni 2 x enemmän kuin makeaa.

Vierailija
12/18 |
01.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuorejuustokakusta ei todellakaan tule 20 palaa, vasn mielummin 10.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
01.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kermatäytekakku ei ole kesäjuttu. Sorry, mutta sä olet ihan pihalla näistä kuvioista. Pelottaa sun puolesta. Ja noi sun arvioimat määrät on niin pielessä. 60 henkilöä on iso määrä.

Vierailija
14/18 |
01.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yleensä kannattaa mitoittaa kaikki kakut ja piirakat siten, että jokaiselle riittää vähintään palanen ja sitten hiukan santsivaraa, koska useimmiten menee niin, että jos tarjolla on vaikka kahta erilaista kakkua tai piirakkaa, niin vieraat ottavat molempia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
01.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käyn työni puolesta paljon eri tilaisuuksissa. 30 hlölle on usein makea kakku, voileipäkakku ja sitten esim. salaattia, piirakoita ja pullia.

Vierailija
16/18 |
01.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

60 henkeä on mielettömän iso mätää ruuan suhteen! Oikeasti, kolme kakkua?!

Mikään ei ole nolompaa kun se että ruoka loppuu, tai vieraille pitää sanoa ettei voi ottaa lisää jne! Pienemmät juhlat tai reilusti lisää tarjottavaa!

Vierailija
17/18 |
01.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juustokakkujen ohjeissa taitaa lukea että 8 hlö tai 10 hlö ja se pitää paikkansa, jos makeaa kakkua on vain 1-2 lajia. Sen sijaan jos täytekakkuja ja juustokakkuja on 3-4 sorttia, yhdestä juustokakusta riittää enemmän kuin kymmenelle. Mutta ei missään nimessä 20.

Ehkä vähän auttaisi sekin, jos kertoisit minkä tyyppinen juhla on. Jos on juhlava juhla eli häätarjoilu tai ristiäiset tai rippijuhlat, YO, laittaisin suolaisen melko runsaslajisen pöydän. Lisäksi melko runsaslajisen makean tarjoilun, jossa täytekakku - ei välttämättä kermahörsylä, saahan sen päällisen vaikka vadelmahyytelöstä - sekä juustokakkuja 1 - 3 sorttia, lisänä sitten keksejä ja ehkä joku muu makea juttu - konvehteja? Jos taas vähemmän muodollinen juhla eli esim. syntymäpäivä, laittaisin vähempi lajeja.

Tuo kakkubuffet on mielestäni hyvä juttu niin vieraille kuin emännällekin! Jos yhden sortin kakku loppuu, kukaan ei kato kieroon kun tuodaan ihan erilainen kakku tarjolle :)

Tunnet omat vieraasi kenties hyvinkin. Kannattaa kuitenkin pohtia myös erityisruokavaliot, vähintään laktoositon ja gluteeniton. Omassa perheessä no tarvitaan gluteenitonta, joten leivon ja ostan aina kaikki juhlatarjottavat sellaisina, olen tehnyt niin jo 16 v. Kukaan ei-gluteeniton ei ole tajunnut syövänsä gluteenitonta täytekakkua taikka gluteenittomista diggestive-kekseistä tehtyä juustokakkua :) Etenkin viimeksi mainitut ovat täysin vaivatonta toteuttaa. Täytekakun pohja on aivan samanlainen tekeepä vehnäjauhoista tai semperistä, kukaan ei erota etenkin kun kakku täytetään - kunhan muistaa että vuoan korppujauhotuksenkin pitää olla gluteenitonta :)

Vierailija
18/18 |
01.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Usein kakkujen määrä ylimitoitetaan. Ja tuskin jokainen syö korvapuustia, jos muita herkkuja on tarjolla. 

Helpoimmalla pääsisit tekemällä yhtä kakkua kaksi tai kolme, sen lisäksi muuta makeaa ja jotain suolaista. Pasteijat ja tuulihatut ovat yksi vaihtoehto, jälkimmäiset voivat olla niin suolaisella kuin makealla täytteellä. Niitä pitäisi tosin olla 120 kpl, jos ovat pieniä ja hyviä.

Lisävaikeutta määrien arviointiin antaa se, että et kerro tarkemmin, kauanko aikaa juhlissa vietetään ja mistä kaukaa vieraat tulevat. Jos lähisukulaiset ja naapurit poikkeavat kahville sellaiseen aikaan, että tavanomaiset ateriat on sopivasti syöty kotona, riittää pienempi määrä kuin silloin, jos vieraita tulee kaukaa ja viipyvät ainakin puoli päivää.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän yhdeksän neljä