Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kuinka paljon mielestäsi keittiössä pitää olla työtasotilaa, jotta keittiö on käytännöllinen?

Vierailija
17.09.2017 |

Riittääkö 100-120 cm leveydeltä yhtenäistä pintaa, vai pitääkö olla enemmän tilaa ruoanlaittoon tai leivontaan?

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
17.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu ihan siitä, miten suurelle porukalle kokkailet ja kuinka usein sulla käy ruokavieraita ja millaisia ruokia heille laitat. Tuo 100-120 cm riittää varmaan (jos ei ole suurperheellinen) ihan hyvin arkeen. Itse kaipaisin isompaa, koska mulla on usein 14 hengen porukka syömässä ja laitan alkuruuat, pääruuat ja jälkiruuat tälle porukalle, jossa on vielä useita erilaisia ruokavalioita. Metrinen työpöytä ei oikein tahdo riittää. 

Vierailija
2/17 |
17.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

leipoa kannattaa keittiön pöydällä. ruoan laittoon riittää pieni tila kunhan toimii suunnitelmallisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
17.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leveys kahdeksan metriä, syvyys 1,5 metriä.

Vierailija
4/17 |
17.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä pienempi tila ja pääsääntöisesti riittää. Joskus kun leipomiset ja kokkailut menee lomittain, täytyy vähän säätää, mutta ei ole koskaan lattialle tarvinnut kattiloita ja kulhoja nostella.

Vierailija
5/17 |
17.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

No sehän nyt riippuu. Pyöritätkö sinkkutaloutta vai teetkö pizzaa kolme pellillistä kerralla, onko ruokapöytä kätevästi käytettävissä, onko ko. työtaso aina tyhjä vai onko siinä kahvinkeitin, leivänpaahdin, hedelmäkori ja päivän posti.

Meillä oli edellisessä asunnossa keittiössä työtasoa 60cm, jossa mikro, plus saman verran teräksistä tiskipöytää toisessa päässä. Kyllä sillä pärjäsi kun ruuan saattoi työstää ruokapöydällä, joka oli siinä sillipurkkikeittiössä käsivarrenmitan päässä joka nurkasta. Mutta nykyään työtasoa on sellainen nelisen metriä niin tuohan se vähän vapautta.

Vierailija
6/17 |
17.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aika ahtaalta tuntuu. Itse en tykkäisi kokata noin pienessä tilassa. Onko koko tila kuitenkin vapaassa käytössä vai viekö käytännössä esim. kahvin- ja vedenkeitin osan tilasta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
17.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen yleensä ruokaa kolmelle tai neljälle. Pohdin, riittääkö 100-120 cm yhtenäinen työpöytätila + sen lisäksi pari 60 cm levystä työpöytäaluetta, esim. jääkaapin vieressä laskutilana, tällaisiin tavanomaisiin arjen kokkailuihin. Ilmeisesti voisi riittää? Meillä on nyt iso saareke, mutta jos tulevassa remontissa tinkisin työpöytätilasta, saisimme isomman ruokapöydän ja avaramman keittiön, ja se vaihtoehto houkuttelee. Saarekkeen päällä on tällä hetkellä yläkaapisto baaripöytäsysteemillä, joten mitään avaraa näkymää eteenpäin ei ikävä kyll' ole. Toinen vaihtoehto remontissa olisi purkaa vain yläkaapit pois ja jättää alakaapit työpöytineen saarekkeeksi, mutta sitten ruokapöytään ei saa lisää kokoa, nyt siihen mahtuu hikisesti 6 syömään, neljälle passeli. Tilan tuntua keittiöön toki tulisi lisää, ja samat tavaratkin saisi mahtumaan, koska pari yläkaappia olisi vielä mahdollista lisätä yhdellä seinällä olevaan tyhjään kohtaan. Onneksi remontilla ei ole kiire, ehtii vielä pähkäillä. Ap

Vierailija
8/17 |
17.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se riittääkö se, riippuu ihan siitä mitä ja miten usein siellä keittiössä kokkaat, minkä verran on tavaraa pöytäpinnoilla, minkä kokoinen perhe sulla  on, miten käy vieraita.....Mulla on U:n mallinen keittiö nykyisin.

Edellisen asunnon keittiön malli oli L ja neliöitä 8-9. Se oli aito lastulevyremppapommi ostaessa. Suunnittelin sen aikoinaan itse toimivaksi, ja siinä oli vapaata työpöytätilaa 1,5 metriä, toisella seinällä työtasotilan veivät mikro, leipälaatikko, kahvinkeitin, vedenkeitin ja muropeltipurkki jne ja tiskiallas tietenkin.Enempää sitä työtasotilaa nyt ei vaan saanut.  Ruokapöytä oli samassa keittiössä. Kyllä siinä tehtiin ristiäiskakut sun muut, mutta kun lapset kasvoi, se kävi ahtaaksi. Leipomista varten tasot piti tyhjentää, jos oli aikeissa tehdä vaikka karjalanpiirakoita, koska esim. kolme peltiä vie tilaa.

Nykyinen keittiö siis U-mallia 14  m2 + erillinen ruokailutila ja työtasoa on 6 metriä vapaana tavarasta ja alkaa jo olla aika hyvä. Ikkunan edustakin on käytetty hyvin hyödyksi. Tässä on pieniä valuvikoja, kuten työtasoa on ihan liian vähän hellan vieressä, keittiöremppaan ei just nyt ole haluja, mutta parin vuoden päästä. Nautin siitä, kun leipoessa on tilaa, mihin levittää jäähtymään, ja tulee leivottua aika usein.

Ota suunnitellessa huomioon se, miten keittiötä käytetään ja varsinkin sitä työtasoa. Kuvittele pahin mahdollinen tavararuuhka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
17.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä tykkään aika ajoin raakailla, joten mun unelmakeittiössä ois työtasoa sen verran, että niiksi vaiheiksi ois vielä tilaa säilytellä blenderiä, liotusastioita, pussukoita yms. tarvittavaa 😍

Vierailija
10/17 |
17.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse laskin taloa rakentaessa, että vähintään 8 metriä on minimi. Kotitalouskoneet vievät jo siitä n. 2 metriä. Täytyy olla tilaa kahden tehdä eri ruokia tai laittaa ruokaostokset pöydälle. Usein sille tilalle on myös muuta käyttöä. 

Sinkkumies

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
17.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on tosi toimiva keittiö ja yhtenäistä pöytätilaa noin ruuanlaittoa varten 160 cm. Lisäksi on noin metri toisella reunalla keittiötä ja 40 cm mikron alla. Kyllä 1,5 metriä yhtenäistä tilaa on minusta ihan minimi. Sen lisäksi saisi olla muuta työtilaa. 

Vierailija
12/17 |
17.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä nautin isosta keittiöstä. Meillä on 4,5m+3m tasoa sekä 1x1,2m saareke ruuan valmistelua ja leipomista varten. Koko perhe mahtuu touhuamaan samaan aikaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
17.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei sitä niin hirvittävän paljon tarvitse olla, ellei siihen sitten kerry kaikki romu mikrosta ja yleiskoneesta alkaen ja lasten koulukirjoihin päätyen, niin että ensin on tehtävä suuri siivousmanööveri, ennen kuin pääsee laittamaan ruokaa tai pyörittelemään pullia. Eli kaikille keittiökoneille omat kolonsa ja lapsille julma laki, että koulukirjoja ym. ei rahdata kyökin työpöydälle.

Vierailija
14/17 |
17.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

No 40cm riittää leikkuulaudalle, niin se.

Onhan toki mukavampaa jos on 8 metriä, niin mahtuu kahvinkeitin, mikro ja muut tarvikkeet helposti käytettäväksi, eikä jokaista tarvi erikseen kaapista tonkia käyttökertaa varten. Kaappeja ei kannata olla liikaa. Kertyy vain turhaa tavaraa. Eikä liian syvät kaapit, kun sinne perälle kans kertyy kaikkea turhaa. Keittiökin tuntuu isommalta kun on matalat kaapit = enemmän lattiapinta-alaa. Kun lapset pyörii jaloissa, niin sitä tilaa ei ole liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
17.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meidän keittiössä ei käytännössä ollut työtilaa sen jälkeen kun sinne on laitettu espressokone, kahvimylly, blenderi, leivänpaahdin ja mitä näitä on. Me ratkaistiin tämä tilaongelma saarekkeella, joka ei kuitenkaan ole sellainen pöytäsaareke, vaan ihan työskentelytasosaareke, jonka alla on laatikostot astioita ja kattiloita varten. Siihen mahtuu hyvin kaksi ihmistä työskentelemään vierekkäin ja koska päällä ei ole mitään kaappeja tai muuta härpäkettä, kolmaskin mahtuu häärimään vastapuolelle. Saareke on kokoluokkaa 130 x 50 tai jotain sen suuntaista. 

Myös ruokapöydän valitsimme baarikorkuisena siltä varalta, että työskentelytila kuitenkin loppuu kesken ja tarvitaan lisää työskentelytilaa. Tavallisen korkuinen ruokapöytä ei tuohon oikein toimi, selkähän siinä tulee kiperäksi kyyristellessä. Ruokapöydän päällä työskennellään harvemmin, mutta se on kyllä näppärä jos koristelee vaikka pipareita tai linkoaa salaatin kun saarekkeella on jo täysi miehitys. 

Edellisessä kodissa oli vähemmän työskentelytilaa ja suurempi ruokapöytä. Ihan hukkaa. Nyt on sen kokoinen pöytä, että mahtuu oma väki ja yksi vieras. Jos tulee enempi vieraita, niin vuorotellaan. Ei olla uhrattu keittiön toimivuutta satunnaisten vieraiden takia.

Vierailija
16/17 |
17.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä luin otsikosta ensin että työSOTAtilaa =)

Vierailija
17/17 |
17.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on L-muotoinen keittiö, jossa työtilaa on 60+70 cm, lisäksi tiskialtaan vieressä vähän tilaa ja kulmassa tietty. Kulmaan saa lykättyä vedenkeittimet ja sellaiset pois tieltä. Tasoilla kokkailee kyllä perusruuat kolmelle-neljälle. Jos tekee jotain työläämpiä leipomuksia, käytetään suosilla ruokapöytää, joka on siinä ihan vieressä. Liesi on keraaminen, joten siinä päälläkin voi pitää vaikka leikkuulautaa, ellei ole samalla kokkaamasaa jotain.

Paljon tätä pienempi ei kyllä toimisi, toisaalta roinat tulee siivottua nopeasti pois. Vanhemmillani on huomattavasti isompi keittiö, mutta arkena siinä työskennellään suunnilleen samalla alalla kuin meilläkin.