Ravintolassa ruoan odottamisen aika?
Olen tällä hetkellä Rodoksella. Kävin juuri syömässä ravintolassa. Ruoan tilauksesta annoksen tulemiseen pöytään kesti reilu puoli tuntia. Sitten söin sen pienehkön annoksen, siinä oli kalaa ja salaattia. Aikaa syömiseen meni vajaa 10 minuuttia. Sitten odotin taas reilu puoli tuntia, että lasku tuotaisiin pöytään. Ja lopulta huidoin tarjoilijalle, että haluan maksaa.
Mielestäni aikaa meni liian kauan, sekä annoksen tulemiseen, että laskun tulemiseen. Kuinka kauan teidän mielestä saisi mennä aikaa, näihin odotuksiin `?
Kommentit (11)
30min ei ole pitkä aika odottaa ruokaa ellei kyseessä ole pikaruokaravintola. Pitäähän se ruoka valmistaa. Laskua en kyllä jäisi odottamaan yli 5min.
20 min on minusta hyväksyttävä aika saada ruoka pöytään normaalisti. Jos on tupa ihan täynnä niin 30min. Laski pitäisi saada 5 min siitä kun olet viestittänyt tarjoilijalle että haluat maksaa.
Vierailija kirjoitti:
20 min on minusta hyväksyttävä aika saada ruoka pöytään normaalisti. Jos on tupa ihan täynnä niin 30min. Laski pitäisi saada 5 min siitä kun olet viestittänyt tarjoilijalle että haluat maksaa.
Lasku siis. Laskiämpäri siinä tapauksessa että ruoka on niin huonoa että alkaa oksettaa :D
Pyydä lasku heti aterian saatuasi. Vähän tökeröä mutta pääseepähän lähtemään heti kun on valmis.
Puoli tuntia ruoan odottamiseen on ihan ok, jos eteen on kuitenkin tuotu sitä ennen jotain, esim. juomat ja leipää. Ihan tavallista, että joutuu odottamaan noin kauan jos ravintola täynnä.
Etelässä laskun saaminen on usein hidasta, mutta se johtuu varmaan siitä, että siellä ei haluta antaa asiakkaalle vaikutelmaa, että hänet halutaan häätää nopeasti ulos ravintolasta. Suomessa ollaan joskus vähän turhankin innokkaita laskun tuomisen suhteen, tai sitten on pitänyt maksaa jo etukäteen tiskille.
Alkupalaan n. 20 minuuttia, siitä pääruokaan 20 ja jälkiruokaan 20. Lasku pitää tuoda heti pyydettäessä. Jos tilaan pelkän pääruuan, 30 minuuttia on ihan ok odotusaika. Riippuu ihan ravintolasta.
Alkuruoka tulee yleensä n. 10-15 minuutissa, kun ovat nopeita laittaa. Pääruoan pitäisi sitten olla n 30 minuutissa. Siksi yleensä se alkuruoka tilataan, että jaksetaan odottaa. Tunnin odotus on liikaa pääruoalle.
Jos ruoassa kestää yli 45 min, tarjoilijan pitäisi sanoa siitä etukäteen. Alle 45 min on ihan normaali aika.
Kokilla kesti annokseen tuleminen kauan. Siksi viive.