Uunijuurekset, mitä tulee sinun herkullisiin uunijuureksiisi??
Mietin bataattia, porkkanaa ja....apuuuva?!
Päälle hunajaa ja uuniin?
Kommentit (23)
juuri noin. voit laittaa kaikkia kasviksia periaatteessa, palsternakkaa, lanttua jne. laita myös sipulia isoina lohkoina, ja valkosipulia pienenä, saat makua juureksiin ja vaikka vähän chiliä ihan hienoksi pilkottuna. sitten öljyä tilkka ja hunakaa makeuttamaan ja uuniin
Lanttua, porkkanaa, punajuurta, sipulilohkoja. Eli kotimaisia sesonkikasviksia. Bataattia käytän sitten talvella.
Vierailija kirjoitti:
juuri noin. voit laittaa kaikkia kasviksia periaatteessa, palsternakkaa, lanttua jne. laita myös sipulia isoina lohkoina, ja valkosipulia pienenä, saat makua juureksiin ja vaikka vähän chiliä ihan hienoksi pilkottuna. sitten öljyä tilkka ja hunakaa makeuttamaan ja uuniin
Nam!
Vierailija kirjoitti:
Peruna-, porkkana-, bataatti- tai jotain muita lohkoja. Suolaa, pippuria ja hunajaa. Ihan perus. Yrtit?
Korjaus: Öljy unohtui kokonaan, enkä laita perunaan hunajaa :D Erikseen uunipellille leivinpaperin päälle tai isoon laakeaan vuokaan niin, ettei potut maistu makealle!
Bataatti, porkkana, peruna,sipuli ja joskus mukaan erivärisiä paprikoita. Mausteeksi suolaa, pippuria ja hunajaa.
Myös punajuuri, lanttu ja nauris kuutioina hunajan kera ovat tosi hyviä!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
juuri noin. voit laittaa kaikkia kasviksia periaatteessa, palsternakkaa, lanttua jne. laita myös sipulia isoina lohkoina, ja valkosipulia pienenä, saat makua juureksiin ja vaikka vähän chiliä ihan hienoksi pilkottuna. sitten öljyä tilkka ja hunakaa makeuttamaan ja uuniin
Nam!
Kiitos, voi miten piristit aamuani tuolla Namilla! <3
Perunaa, porkkanaa, paprikaa, lanttua, sipulilohkoja (punaista ja keltaista). Iso loraus rypsiöljyä, tilkka vettä, grillimaustetta, suolaa ja loraus hunajaa. Kaikki sekaisin ja levitys pellille. Muista käännellä pari-kolme kertaa kypsennyksen aikana.
Pistän uunijuureksiin mitä sattuu kaapissa olemaan tai kaupassa tarjouksessa. Esim. porkkanaa, bataattia, paprikaa, kesäkurpitsaa, munakoisoa, palsternakkaa, keitettyjä punajuuria, lanttua, naurista, omenaa, puolitettuja kirsikkatomaatteja, perunaa, vaikka kaikkia näitä tai joitakin. Pilkotaan palasiksi kulhoon, sekaan oliiviöljyä, suolaa ja yrttimausteita. Pyöritellään kulhossa palasia niin että öljy ja mausteet leviävät palasten pintaan. Sitten uunivuokaan ja uuniin paahtumaan. Kasvikset saavat jäädä al dente -rapsakoiksi. Jos pistän hunajaa, lisään yleensä myös sitruunaa tai viinietikkaa. Jos on makeita kasviksia kuten bataattia, en laita hunajaa koska tulee makuuni liian imelää.
Palsternakka on minusta parasta ja punajuuri ehdoton. Muuten sit vaihdellen lanttua, sipulia, bataattia, porkkanaa sekaan. Pippuria, suolaa, öljyä ja hunajaa. Jaa oikeastaan alko tätä tehdä mieli, voiskin tänään tehdä.
Tulevaisuus on uunijuureksien! Mä uskon uunijuureksiin :D
Niin helppo ruoka ihan vaikka sinällään kasviruokapäivänä. muulloin voi tarjota kanan, kalan tai lihan kanssa jos haluaa
Vierailija kirjoitti:
Pistän uunijuureksiin mitä sattuu kaapissa olemaan tai kaupassa tarjouksessa. Esim. porkkanaa, bataattia, paprikaa, kesäkurpitsaa, munakoisoa, palsternakkaa, keitettyjä punajuuria, lanttua, naurista, omenaa, puolitettuja kirsikkatomaatteja, perunaa, vaikka kaikkia näitä tai joitakin. Pilkotaan palasiksi kulhoon, sekaan oliiviöljyä, suolaa ja yrttimausteita. Pyöritellään kulhossa palasia niin että öljy ja mausteet leviävät palasten pintaan. Sitten uunivuokaan ja uuniin paahtumaan. Kasvikset saavat jäädä al dente -rapsakoiksi. Jos pistän hunajaa, lisään yleensä myös sitruunaa tai viinietikkaa. Jos on makeita kasviksia kuten bataattia, en laita hunajaa koska tulee makuuni liian imelää.
Ja tietty sipulia tulee aina, puna-, kelta-, salottisipulia, mitä sattuu olemaan. Saatan pistää sekaan myös valkosipulia.
Kesäkurpitsaa
Bataattia
Kurpitsaa
Paprikaa
Marinadiin: Oliiviöljyä, limen kuori, limen mehu, suolaa, pippuria, yrttejä (Basilika yms.) tulee tosi hyvää 😊
Jos uunijuureksia tulee tehtyä niin reilusti, että jää yli, lopuista voi tehdä kasvissosekeittoa. Paahdetut juurekset antavat keitolle kivan maun.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
juuri noin. voit laittaa kaikkia kasviksia periaatteessa, palsternakkaa, lanttua jne. laita myös sipulia isoina lohkoina, ja valkosipulia pienenä, saat makua juureksiin ja vaikka vähän chiliä ihan hienoksi pilkottuna. sitten öljyä tilkka ja hunakaa makeuttamaan ja uuniin
Nam!
Kiitos, voi miten piristit aamuani tuolla Namilla! <3
Ole hyvä!
Selitys.... Keittiöremppa alkoi eli viikon verran ainakin joudun olla ilman hellaa (ja uunijuureksia)
Vierailija kirjoitti:
Jos uunijuureksia tulee tehtyä niin reilusti, että jää yli, lopuista voi tehdä kasvissosekeittoa. Paahdetut juurekset antavat keitolle kivan maun.
tämä on hyvä ohje! Tulee ihan superhyvää sosekeittoa paahdetuista kasviksista. loraus jotain tuorejuustoa sekaan niin sopii myös vaikka alkuruoaksi illallisille jos tulee pidettyä
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
juuri noin. voit laittaa kaikkia kasviksia periaatteessa, palsternakkaa, lanttua jne. laita myös sipulia isoina lohkoina, ja valkosipulia pienenä, saat makua juureksiin ja vaikka vähän chiliä ihan hienoksi pilkottuna. sitten öljyä tilkka ja hunakaa makeuttamaan ja uuniin
Nam!
Kiitos, voi miten piristit aamuani tuolla Namilla! <3
Ole hyvä!
Selitys.... Keittiöremppa alkoi eli viikon verran ainakin joudun olla ilman hellaa (ja uunijuureksia)
Ah, okei :) Minullakin uunijuurekseton aika tiedossa kun muuttorumba alkaa pian, ja padat ja pannut pakataan. uunijuurekset - kunnes taas kohtaamme!
Juuresten päälle ehdottomasti oliiviöljyä ja rosmariinia runsaasti. Jos on vain vähän juuresvalikoimaa kotona, lisään Rainbown pakastepussillisen muiden joukkoon, siinä on punajuurta paljon ja se riittää makeudeksi.
Peruna-, porkkana-, bataatti- tai jotain muita lohkoja. Suolaa, pippuria ja hunajaa. Ihan perus. Yrtit?