Lue keskustelun säännöt.
Tiesittehän, että pensaspavut (ne herneenpalon näköiset) pitää kuumentaa yli 80astetta. Muuten tulee myrkytys!
31.08.2017 |
Sisältävät lektiiniä, joka estää proteiinin hajoamisen kehossa ja muuta.
Härkäpapuhan on puolestaan herneen sukuinen kasvi, ei papu nimestään huolimatta, joten ei myrkyllinen.
Tällainen tietoisku vaan.
Kommentit (7)
Tiesin.
Kuivatuille pavuille 80 astetta ei välttämättä riitä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Niitä pitää keittää 10min, ainakin niin mua on opetettu ettei tuu myrkytystä. Vanha kansa tietää.
Kuumennus ei riitä, pitää keittää!! Googlaa vaikka!
Oletan että paloille riittää tuo 80astetta 10 minuutin kuumennus.
ja kuivattujen papujen kanssa liotus ja keittäminen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ei tule, jos ei suuria määriä syö. Höyryttäminenkin riittää välillä liotuksen jälkeen.
Kiitti iskä!