Hjälpp!! Jos puolitan reseptin niin pitääkö valmistus- ja paistoajatkin puolittaa?
Sain idean kokeilla leivontaa ja patongit pitäisi olla helppo leipoa.
Resepti on 4 patongille ja se on liian monta. Puolitin reseptin jotta saan 2 patonkia.
Määrät on helppo puolittaa mutta mites ne ajat?
Eli reseptin mukaan taikinaa pitää vaivata 10-12 min -> puolituksen jälkeen 6 minuutttia? vai onko liikaa?
Sama kohotuksen kanssa 30+30 min -> 15+15 min?
Paistoaika?
Vai pitäisikö aikojen olla lähempänä reseptin aikaa, vaikka 80% ajasta???
Kiitos avusta!
Kommentit (11)
""Hjälpp!
Riittääkö 200grammaa makaroonilaatikkoa per häävieras""
Vierailija kirjoitti:
:D
Tää on vitsi?
On pakko olla :D
Myös paistolämpötila pitää puolittaa.
Patongeissa koko pysyy samana, joten et puolita.
Esimerkiksi puolitetussa kakussa koko pienenee, joten paistoaika yleensä lyhenee jonkin verran - ei kuitenkaan puoleen.
Tottakai! Kerro se vielä neljällä ja derivoi. Piin arvostakin voi olla apua.
T.Martta-täti
Vierailija kirjoitti:
Patongeissa koko pysyy samana, joten et puolita.
Esimerkiksi puolitetussa kakussa koko pienenee, joten paistoaika yleensä lyhenee jonkin verran - ei kuitenkaan puoleen.
Hyvä vinkki!
AP
Puolitat tietenkin. Vähän niinkuin naisella, jolla on pullat uunissa, odotusaika on 9kk ja kaksosten kohdalla 18kk.
Vierailija kirjoitti:
Elämänkoulu?
Miten niin? Eihän tuo välttämättä ole selvää että mitkä kaikki asiat puolitetaan.
No et puolita. Ihan yhtä kauan pitää vaivata ja paistaa :D