Vierailija

Muistan että mummon sämpylät ovat hyviä, mutta onko parempi vain pitää nollalinja?

Kommentit (15)

Vierailija

Minkä takia olet viljoista luopunut? Jos se on "vain" oma päätös, voit tehdä mitä haluat. Jos taas sairastat keliakiaa, et voi syödä gluteiinia sisältäviä tuotteita, sillä suolinukkasi vahingoittuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Jos saat viljoista lieviä oireita, mutta olet valmis kestämään ne herkullisten sämpylöiden vuoksi niin syö. Tiedätpähän, ettei tarvi huolestua vatsavaivoista lähipäivinä. Itsellä kanssa viljaton, mutta ei keliakiaa. Joka tapauksessa oireet on niin sietämättömät, etten kehtaa syödä mitään, mikä aiheuttaa oireita. Välillä tekee mieli, mutta virheistä oppii ja koskaan mikään herkku ei ole loppujen lopuksi ollut sen aiheuttaman kivun arvoinen. Punnitse tarkkaan, kumman valitset, äläkä valita, jos syöt ja tulet kipeäksi.

Vierailija

Ehdottomasti syöt! Trendiruokavaliot menevät ja tulevat, mutta mummon sämpylöitä ei ehkä enää joskus saakaan.

Tietysti jos sinulla on todettu keliakia niin tilanne on toinen ja silloin et voi syödä.

Vierailija

On epäkohteliasta olla syömättä mitä Mummo tarjoaa. Mummojen murkinat on aina parhaita :) Joten jos et ole tekemässä kuolemaa kun syöt viljaa niin popsi pois :)

Vierailija

Itsehän päätät, mitä syöt. Mitä järkeä on ensin päättää jotain ja sitten rikkoa päätöstään? Siinä tapauksessa tietysti on sallittua, jos niitä sämpylöitä ei ole tehty viljasta.

Vierailija

No tottakai on sallittua, sinä saat syödä ihan mitä ikinä haluat syödä. Toki jos sinulla on joku syy ollut rajata tämä osa ruokavaliosta pois itseltäsi, niin kannattaa miettiä, että saako mummon sämpylöiden syönti sinut repsahtamaan ihan totaalisesti kokonaan pois uomiltaan. Mulla tahtoo olla vähän niin, että tiukkana pitää olla jos jotain ruokavaliosta haluan rajata pois (en kuitenkaan karppaa), tosi helposti menee kokonaan kontrolli kun yhdesti antaa lipsahtaa.

Vierailija

Jos lääkäri ei ole diagnosoinut sulla keliakiaa, niin voit syödä. Ei saa olla liian tiukka itselleen. Minäkään en syö sokeria, mutta kylässä voin ottaa jotain sokeriherkkua jos tarjotaan. Miksi pitäisi luopua sataprosenttisesti mistään jos ei ole hengenvaarallisesti allerginen.

Vierailija

Sehän on suorastaan velvollisuus syödä mummon leipomia sämpylöitä. Jos luopuminen on omaehtoista eikä siihen ole mitään lääketieteellistä syytä, saa syödä ihan mitä mieli tekee - mutta sen sinä varmaan tiesitkin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla