Miten ihmiset jaksavat tehdä keittiötyötä vuosikausia?
Teen kuutta tuntia ja olen torstaina jo niin räytynyt ja väsynyt ettei päässä liiku mitään ajatuksia, itkettää, harmittaa, raivostuttaa...töissä meinaa purskahtaa itkuun kun on niin poikki siihen paikkaan, palkkaukseen jne. Pahoin pelkään vaan ettei missään ole helpompaa kun ala on mitä on.
Rakastan tehdä luovaa, fyysistä työtä jossa on hektisiä tilanteita jne. mutta en tiedä miten kestän tätä. Olen kyllä hyvin vaativassa paikassa töissä, mutta silti.
Kiitos kun sain avautua.
Kommentit (12)
Keittiö on kutsumus - ei sitä rahan takia tehdä...
T: kokki-kylmäkkö-tarjoilija
Rankkaankin työhön tottuu aika pian, mutta huonoihin työkaverihin ei.
Mä taas meinaan usein romahtaa, siis alkaa itkemään tai raivostua totaalisesti kun työkaverit kohtelee niin kun olisin joku tyhmä. Ihme ja kumma edellisessö työpaikassa osasin kyseiset tehtävät ja paljon muutakin tehdä ihan mainiosti, kun oli järkeviä työkavereita.
Tuossa tuli monta hyvää syytä vaihtaa alaa.Minä tein niin.
Minä olen jaksanut jo kymmeniä vuosia, eläkkeelle vajaan vuoden päästä.
Töissä olen seurakunnassa jossa tehdään pitoja. Hautajaisia, syntymäpäiviä ym. ja kahvituksia.
Tykkään, ei kahta samanlista päivää.
Mahtava työyhteisö.
Voi luoja, että mulla on ikävä keittiöalaa. Päivät meni supernopeeta ja sai paiskia kunnolla töitä.
Tosin suurkeittiö ja ravintolakeittiö on kaks eri maailmaa. Suurkeittiöstä on valitettavasti itsellänikin kokemusta enkä sitä kaipaa tippaakaan.
Vierailija kirjoitti:
Voi luoja, että mulla on ikävä keittiöalaa. Päivät meni supernopeeta ja sai paiskia kunnolla töitä.
Tosin suurkeittiö ja ravintolakeittiö on kaks eri maailmaa. Suurkeittiöstä on valitettavasti itsellänikin kokemusta enkä sitä kaipaa tippaakaan.
Kokemusta on molemmista puolista ja suurtalouspuoli on jotenkin se kiehtovampi.
En minä jaksanutkaan kuin kolme vuotta, sitten vaihdoin alaa.
Hyvin! Coca Colan ja kuivalihan voimalla.
M 43
Kumpi on rakempaa; ravintola- vai suurtalouskeittiö? :) Itseäni ei kiinnosta mikään koulun keittiö, vaan joko iso keskuskeittiö maissa TAI sitten ravintolakeittiö risteilyaluksella :D
Vierailija kirjoitti:
Kumpi on rakempaa; ravintola- vai suurtalouskeittiö? :) Itseäni ei kiinnosta mikään koulun keittiö, vaan joko iso keskuskeittiö maissa TAI sitten ravintolakeittiö risteilyaluksella :D
Kysypä uudestaan, mutta ilman hymiöitä, niin voin vastatakin.
T: kokki
Täällä toinen keittiöläinen on ihan samoissa tunnelmissa!
Oletko kaupungin keittiöllä vai minkälaisessa paikassa? Olen itse kaupungin ruokapalveluissa töissä ja ollut varmaan jokaisessa kaupungin keittiössä töissä joko tehden lyhyitä sijaisuuksia tai vakituisena. Paikkoja on erilaisia. Toisissa on helpompaa ja toisissa on ihan mahdoton kiire. Pystyisitkö vaihtaa johonkin toiseen paikkaan?
Satun tällä hetkellä olemaan varmaan kaupungin vaativimmassa kohteessa, jossa on yli 1000 ruokailijaa (koulu) ja samassa rakennuksessa suuri päiväkoti (tarkoittaa ruokakärryjen täyttöä ja tyhjennystä ja kuljetusta päiväkotiin 3 kertaa päivässä) ja ruokaa valmistetaan ympäri kaupunkia. Henkilökuntaa meillä on silti saman verran kuin pienemmässä valmistuskeittiössä. Tahti on ihan kamala. Olen aivan lopen uupunut. Tuntuu, etten ehdi tehdä töitäni. Töistä lähtiessä tuntuu kuin jättäisin uppoavan laivan. Töiden jälkeen ei ole puhettakaan, että jaksaisi tehdä mitään.
Olen ollut helpommissakin paikoissa ja silloin olen jopa nauttinut työstäni. Oletko ollut erilaisissa paikoissa ja oletko kokenut helpommat paikat yhtä raskaiksi?
Entä onko sinulla vapaa-ajalla mitään kivoja harrastuksia, jotka saavat työasiat pois mielestä? Minä ainakin olen huomannut, että pahin mahdollinen tapa töiden jälkeen on mennä sängylle maate. Siitä ei pääse koko iltana ylös. Parempi on yrittää tehdä jotain pientä. Metsäpoluilla saan voimia ja jotenkin siellä rauhoittuu.