Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Elikkäs alkaa pää hajoamaan kotona vauvan kanssa. Vauva 2kk vanha syli asukki. Viihtyy vain sylissä tai liikkuvissa vaunuissa, joten kotona oleminen alkaa myös olemaan puuduttavaa.
Vaunu kävelyllä käydään joka päivä, mutta kaipaisi äiti seuraa, alkaa olemaan aika yksinäistä ja jokainen päivä samanlainen.
Ainoa poikkeus tuntuu olevan se moneltako vauva kakkaa.

Tietääkö kukaan missä Helsingissä olisi hyviä perhekahviloita tai muita paikkoja joissa olisi muita äitejä.
Tai jotain äiti-vauva kerhoja..
Mihin tälläinen ujokin introvertti uskaltaa mennä.

Kaikki ehdotukset otetaan vastaan.

Kerrottakoon vielä että samassa tilanteessa olevia kavereita ei ole. Muutenkin kaverit töissä ja omat perheet yms, joten niiden näkeminen on vähäistä.

Pahoittelen sekavaa ja pomppivat tekstiä. Pelkkä kotona olo saanu aivotkin jo lahoamaan..

  • ylös 16
  • alas 1

Kommentit (12)

Vierailija

Google on ystävä, sieltä löytää kyllä paikallisia kerhoja ja vauva-aktiviteettia. Jos olet Facebookissa, katsopa löytyykö Helsingistä/asuinalueeltasi omaa Hätäkahvit-ryhmää. Sieltä voit huudella vaunulenkeille seuraa, kahviseuraa, muuta apua jos on tarvetta ja mahdollisesti siellä on MLL-kerhojen yms ilmoituksia. Neuvolassa luulisi myös olevan tietoa ja seurakunnan nettisivuilta kannattaa vilkaista myös.

Et ole yksinäisyytesi kanssa yksin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

En ole äiti, mutta minun tietääkseni Hgissä on useitakin vauvakahviloita (tai mitä ne nyt ovat). On myös leffanäytöksiä, olen nähnyt ruokiksella kulkiessani esim. Kaisaniemessä kauppakorttelissa, kun äidit menevät leffaan vauvojen kanssa.

Vierailija

Katso srk:n sivuilta, ainakin espoossa on joka viikko perhe- ja vauvakerhoja. Ei tarvitse kuulua seurakuntaan, vapaa pääsy :)

Vierailija

Seurakunnalla on perhekerhoja ja esikoisvauvakerhoja, niissä voi käydä vähän hiljaisempikin tyyppi.

Vierailija

Kyllä noita paikkoja on, ihan rohkeasti kannattaa mennä! Siellä on kohtalotovereita, joilla on ihan samanlainen tilanne kuin sulla, eli ovat ymmärtäväisiä.

Tuen saaminen on lasta kasvattaessa äärimmäisen tärkeää.

Hei, minäkin liityn kannustmaan ja rohkaisemaan sinua menemään esim. seurakunnan perhekahviloihin. Joissain paikoissa on erillisiä eka vauva-ryhmiäkin. Oman alueesi tarjonnan saat selville ihan Helsingin seurakuntien nettisivuilta, ja myös toisen alueen ryhmiin voi osallistua.

Seurakuntien lisäksi monet muutkin toimijat järjestävät tapaamispaikkoja. Olettaisin, että neuvolassa on paljon esitteitä ja tiedotteita. Neuvola itsekin saattaa järjestää ekavauvatoimintaa?

Kaikkien ei todellakaan tarvitse olla ekstroverttejä. Voit mennä ryhmään juuri sellaisena kuin olet ja ottaa kontaktia/puhua sen verran kuin itse haluat. Ryhmät ja kerhot voivat olla mahdollisuus löytää loppuelämän ystäviä niin sinulle kuin lapsellesikin.

Vierailija

Kirjastolla on todella paljon lastentapahtumia ym. Juuri katsoin Kirjaston syksy -esitettä ja ihastelin.

Vierailija

Ymmärtäisin jos asuisit jossain erämaassa, mutta että Helsingissä 😂 Täällähän on lapsiperheille seuraa ja tekemistä enemmän kuin ehtii menemään, aloita vaikka nyt omasta lähimmästä leikkipuistostasi (kaikissa on arkisin vauvakerhoja, pallerokerhoja tms), neuvolalla on varmasti myös vinkata toiminnasta vauvaperheille sekä omasta seurakunnasta löytyy varmasti myös vauvakahvilaa. Vähän nyt oma-aloitteisuutta eikä mennä aina sen introverttiyden taakse piiloon marisemaan.

Vierailija

Ja paikkojahan löytyy. Sun pitää vaan mennä sinne!

Ja menet uudestaan ja uudestaan, kunnes löydät sen samanhenkisen tyypin. Ei se välttämättä ole siellä samaan aikaan ekalla kerralla, joten älä lannistu vaikka heti ei tuntuisikaan kotoisalta.

Et ole yksin tuon tunteen kanssa, muistan yhä miten itselle tuntui kuin olisi taivas auennut kun löysin sen oman äitipiirini. Vaikka kakkavaipoista keskustelu saattaa tuntua jotenkin turhanpäiväiseltä, niin se on yhdistävä asia joka johtaa muihinkin keskusteluihin.

Vierailija

Ja voi kerhoissa käydä ihan juttelemassa niitä näitä eri ihmisten kanssa. Ei ole aina pakko ystävystyä. Itseäni ensin ahdisti vauva kerhot kun ajattelin että pakko ystävystyä. Mutta huomasin, että on mukavaa vaan käydä kerhoissa ilman ennakko-vaatimuksia oman pään sisällä. Jos saa ystäviä niin se on plussaa, mutta jo ihan mukava ajanviete oman lapsen kanssa on kivaa :) kerhoihin vaan ja kannattaa käydä monissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla