Mitä mieltä olette tipin antamisesta hyvästä palvelusta?
Eli pitäisikö hyvän palvelun olla itsestään selvyys, vai vain ylimääräisen lahjonnan seuraus? Japanissa, Etelä-Koreassa, Malesiassa,Kiinassa, Arabiemiraateissa yms, ei tunneta tippaus kulttuuria lainkaan Eikä se ole pohjoismaissakaan tavallista. Amerikassa pitää pelkkään tippiin varata jopa 20% koko ravintola laskun hinnasta.
Kommentit (2)
Tippi Usassa ei ole lahjontaa vaan palkkaa tehdystä työstä. Tuskin itsekään pidät lahjontana omaa palkkaasi. Toki minusta parempi olisi, jos se palkka olisi selkeästi määritelty ja laskuun lisätty, niin jäisi se epämääräinen tunne pois, kun ei voi aina olla varma, ketä kaikkia tulee tipata, ja kuinka paljon.
Suomessa kannattaa pysyä systeemissä, missä tarjoilijat saavat ihan kiinteää palkkaa.
En kannata, mutta voisin ehkä tipata, jos hinnat ravintoloissa laskisi tuon 20%. Tällä hetkellä vallitseva tapa on kuitenkin aivan hyvä. Tarjoilijat kannattaa ideaa, jos saavat palkkaansa tipeillä lisäystä, mutta eivät kannata, jos heidän palkkojaan lasketaan 20%. Ihan selvä juttu.