Tuttava teetti keittiöremontin :D
Kutsui sitten kahville ja kehuskeli kaapistoilla, jotka on sitä ja tätä designia ja maksaneet niin ja näin paljon. Kieltämättä ihan tyylikkäät. Mutta sitten: keittiön sydän eli hella oli tavanomainen keraaminen liesi-uuni-yhdistelmä! Vähän ihmettelin mutta tärkeysjärjestyksensä kullakin. Meillä on induktiotaso ja uuni seisontakorkeudella, en enää koskaan vaihtaisi entiseen.
Kommentit (21)
No jo on huolet sullakin. Kyllä keittiön sydän on puu-uuni ja kunnon kaasuliesi.
Katsos, kun ihmisillä on erilaiset mieltymykset näissäkin asioissa.
En ole koskaan ymmärtänyt mikä järki niissä korkealla olevissa uuneissa on. Onko ihmiset niin huonokuntoisia, ettei voi alemmalla olevasta uunista nostaa tavaroita pois? Lisäksi minusta se alhaalla oleva perinteinen uuni on turvallisempikin, kun kuumat astiat nostetaan selkeästi kuumasta luukusta ylöspäin - jos luukku on vyötärön tasalla, siihen polttanee kätensä paljon helpommin. Puhumattakaan siitä, että korkealla "loistava" uuni on mielestäni puhtaasti ruman näköinen, ja katkaisee kaapiston symmetrisen linjan... Pahimmissa on vielä se integroitu mikrokin nököttämässä naaman korkeudella.
Induktioliesi on tosiaan aivan ehdoton. Kun siihen tottuu ei kyllä haluaisi enää muuta. Sama koskee kalusteuunia.
Keittiön sydän on pullatuoksuinen lasteni äiti, eikä mikään tekninen härpäke.
Vierailija kirjoitti:
En ole koskaan ymmärtänyt mikä järki niissä korkealla olevissa uuneissa on. Onko ihmiset niin huonokuntoisia, ettei voi alemmalla olevasta uunista nostaa tavaroita pois? Lisäksi minusta se alhaalla oleva perinteinen uuni on turvallisempikin, kun kuumat astiat nostetaan selkeästi kuumasta luukusta ylöspäin - jos luukku on vyötärön tasalla, siihen polttanee kätensä paljon helpommin. Puhumattakaan siitä, että korkealla "loistava" uuni on mielestäni puhtaasti ruman näköinen, ja katkaisee kaapiston symmetrisen linjan... Pahimmissa on vielä se integroitu mikrokin nököttämässä naaman korkeudella.
Jaa. Minä olen elämäni aikana polttanut monta kertaa käteni perinteisessä uunissa, mutta korkealle sijoitetussa uunissa en kertaakaan. Katsos kun kehitys menee eteenpäin, vaikka sinä jäisit junnaamaan 90-luvulle.
Vierailija kirjoitti:
No jo on huolet sullakin. Kyllä keittiön sydän on puu-uuni ja kunnon kaasuliesi.
Sinä et näköjään edes tiedä kuinka induktioliesi toimii, kun kaasuhellasta höpötät :D
Vierailija kirjoitti:
Kaikki eivät tykkää induktioliedestä. Meidän 70-luvulla rakennettuun taloon ei yksi sähköasentaja suostunut sitä laittamaan, kun piti tehdä vähän lisäsäätöä. Toinen suostui ja hyvin se on nyt toiminut. Monet Jenkit muuten ovat usein kauhuissaan noista, heille kaasuliesi on ainoa oikea.
Amerikkalaisista tuskin kannattaa ottaa mallia, kun nykyaikaisista ja laadukkaista kodinkoneista puhutaan. Täysi takapajula.
Vierailija kirjoitti:
Kutsui sitten kahville ja kehuskeli kaapistoilla, jotka on sitä ja tätä designia ja maksaneet niin ja näin paljon. Kieltämättä ihan tyylikkäät. Mutta sitten: keittiön sydän eli hella oli tavanomainen keraaminen liesi-uuni-yhdistelmä! Vähän ihmettelin mutta tärkeysjärjestyksensä kullakin. Meillä on induktiotaso ja uuni seisontakorkeudella, en enää koskaan vaihtaisi entiseen.
ja tänne tulit sitten itkemään? No, ymmärtäähän tuon, että toisen uusi hieno keittiö harmittaa. Hyökkäys on paras puolustus; sun olisi ehdottomasti pitänyt ilkkua tuttavan poistomyyntimallia olevaa hella ja hehkuttaa omaasi estoitta. Olisi heti tullut parempi mieli.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En ole koskaan ymmärtänyt mikä järki niissä korkealla olevissa uuneissa on. Onko ihmiset niin huonokuntoisia, ettei voi alemmalla olevasta uunista nostaa tavaroita pois? Lisäksi minusta se alhaalla oleva perinteinen uuni on turvallisempikin, kun kuumat astiat nostetaan selkeästi kuumasta luukusta ylöspäin - jos luukku on vyötärön tasalla, siihen polttanee kätensä paljon helpommin. Puhumattakaan siitä, että korkealla "loistava" uuni on mielestäni puhtaasti ruman näköinen, ja katkaisee kaapiston symmetrisen linjan... Pahimmissa on vielä se integroitu mikrokin nököttämässä naaman korkeudella.
Jaa. Minä olen elämäni aikana polttanut monta kertaa käteni perinteisessä uunissa, mutta korkealle sijoitetussa uunissa en kertaakaan. Katsos kun kehitys menee eteenpäin, vaikka sinä jäisit junnaamaan 90-luvulle.
Katsos kun kaikki eivät polta käsiään perinteisessä uunissa.
Meillä on kaasuliesi, elävällä tulella keitellään. En ymmärrä, että joku haluaa induktion.
Vierailija kirjoitti:
En ole koskaan ymmärtänyt mikä järki niissä korkealla olevissa uuneissa on. Onko ihmiset niin huonokuntoisia, ettei voi alemmalla olevasta uunista nostaa tavaroita pois? Lisäksi minusta se alhaalla oleva perinteinen uuni on turvallisempikin, kun kuumat astiat nostetaan selkeästi kuumasta luukusta ylöspäin - jos luukku on vyötärön tasalla, siihen polttanee kätensä paljon helpommin. Puhumattakaan siitä, että korkealla "loistava" uuni on mielestäni puhtaasti ruman näköinen, ja katkaisee kaapiston symmetrisen linjan... Pahimmissa on vielä se integroitu mikrokin nököttämässä naaman korkeudella.
Samaa mieltä
Mutta astianpesukoneen korkeus on tärkeää. Uunista otetaan kerran, astianpesukoneesta paljon
Kyllä uuni on hyvä olla integroitu. Ei tarvitse olla ylhäällä
Wikipediasta:
Monet uudet keittiöliedet toimivat induktiolla. Näiden liesien etuna tavallisiin nähden on, ettei levy kuumene lainkaan. Induktioliesissä käytetään kattiloita, joiden pohjassa on ferromagneettista materiaalia, mikä vahvistaa indusoituneen magneettikentän voimakkuutta. Lisäksi magneettisen materiaalin hystereesihäviöt hieman kasvattavat häviötehoa ja tehostavat kuumennusvaikutusta.[2] Induktioliesi ei yksinään aiheuta palovaaraa, jos se unohdetaan tai kytketään vahingossa päälle, mikäli levyn päällä ei ole kattilaa tai muuta metalliesinettä.
Motonetistä saa ostaa induktiolieden hintaan €39.90.
Vierailija kirjoitti:
. Katsos kun kehitys menee eteenpäin, vaikka sinä jäisit junnaamaan 90-luvulle.
Ei erillisuunit ole erityisen uudenaikainen ja kehitynyt keksintö. Anopilla oli sellainen 1970-luvun keittiössään - keittiöremonttiin asti, jolloin halui vaihtaa sen yhdistettyyn liesiuuniin. Ei tosin siksi, että ergonomoassa olisi merkittävää eroa, vaan pääasiassa kai siksi, että tilankäytöllisesti lämpimien osien sijoittaminen yhteen oli järkevämpää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En ole koskaan ymmärtänyt mikä järki niissä korkealla olevissa uuneissa on. Onko ihmiset niin huonokuntoisia, ettei voi alemmalla olevasta uunista nostaa tavaroita pois? Lisäksi minusta se alhaalla oleva perinteinen uuni on turvallisempikin, kun kuumat astiat nostetaan selkeästi kuumasta luukusta ylöspäin - jos luukku on vyötärön tasalla, siihen polttanee kätensä paljon helpommin. Puhumattakaan siitä, että korkealla "loistava" uuni on mielestäni puhtaasti ruman näköinen, ja katkaisee kaapiston symmetrisen linjan... Pahimmissa on vielä se integroitu mikrokin nököttämässä naaman korkeudella.
Jaa. Minä olen elämäni aikana polttanut monta kertaa käteni perinteisessä uunissa, mutta korkealle sijoitetussa uunissa en kertaakaan. Katsos kun kehitys menee eteenpäin, vaikka sinä jäisit junnaamaan 90-luvulle.
Kehitys tarkoittaa jonkin asian parantamista. Kodinkoneen kapasiteetin pienentäminen ja siirto eri paikkaan ei ole kehitystä, se on vain.. pienentämistä ja siirto eri paikkaan.
Asuttiin neljä vuotta ulkomailla ja siellä molemmissa kodeissa kaasuhella.
Voi että on ollut tympeää tottua takaisin induktioon. Kaasu on aivan ehdoton kokkauksessa. Meillä on mökillä "vanhassa mökissä" vanha kaasuhella ja mä meen mieluiten sinne kokkaamaan, vaikka uudessa mökissä on juokseva vesi ja ihan ok liesi. Kaasu on vaan niin hyvä.
Vierailija kirjoitti:
Asuttiin neljä vuotta ulkomailla ja siellä molemmissa kodeissa kaasuhella.
Voi että on ollut tympeää tottua takaisin induktioon. Kaasu on aivan ehdoton kokkauksessa. Meillä on mökillä "vanhassa mökissä" vanha kaasuhella ja mä meen mieluiten sinne kokkaamaan, vaikka uudessa mökissä on juokseva vesi ja ihan ok liesi. Kaasu on vaan niin hyvä.
Minä olen kokannut kaasuhellalla jo 70-luvulla mökillä enkä tajua lainkaan, mitä hypettämistä siinä on. Ainakaan induktiotasoon verrattuna.
Kaikki eivät tykkää induktioliedestä. Meidän 70-luvulla rakennettuun taloon ei yksi sähköasentaja suostunut sitä laittamaan, kun piti tehdä vähän lisäsäätöä. Toinen suostui ja hyvin se on nyt toiminut. Monet Jenkit muuten ovat usein kauhuissaan noista, heille kaasuliesi on ainoa oikea.