Leivontataitoiset nyt apua!
Töihin pitäisi jotain helppoa ja nopeaa valmistaa synttäreiden kunniaksi ja ajattelin mansikkatorttua. Eli ihan valmispohjalle. Löysin valion ohjeen jossa on mansikkarahka, kermavaahto ja sitten mansikoita. Tuleekohan liian imelä ja millä saisi vähän raikkautta? Törmäsin johonkin reseptiin jossa oli jotain sitruunatahnaa käytetty, mitä olette mieltä, sopisiko tuomaan pirteyttä tuommoiseen mansikkatorttuun?
Kommentit (13)
Toimiskohan se jos vaihtaisi mansikkarahkan sitruunarahkaksi?
-ap *etsii helpointa ratkaisua" :D
Kostuta sitä valmispohjaa limen tai sitruunan mehulla ja raasta rahkan joukkoon kuorta.
Vierailija kirjoitti:
Toimiskohan se jos vaihtaisi mansikkarahkan sitruunarahkaksi?
-ap *etsii helpointa ratkaisua" :D
Sinuna mä laittaisin ihan normaalin maitorahkan (tai kermarahkan), jota maustaisin. Omaan makuun maustetut rahkat on liian esanssisen läpitunkevia
Vierailija kirjoitti:
Kostuta sitä valmispohjaa limen tai sitruunan mehulla ja raasta rahkan joukkoon kuorta.
Kiitos! Käyttäisinkö mä kuitenkin sitä mansikkarahkaa? Vai jotain muuta?
-ap
Minusta sitruuna pilaa leivonnaisen kuin leivonnaisen, mutta toki tämä on makuasia. En kuitenkaan missään tapauksessa sotkisi sitruunaa ja mansikkaa samaan torttuun. Jos pelkäät liikaa imelyyttä, laita vähän vähemmän sokeria.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kostuta sitä valmispohjaa limen tai sitruunan mehulla ja raasta rahkan joukkoon kuorta.
Kiitos! Käyttäisinkö mä kuitenkin sitä mansikkarahkaa? Vai jotain muuta?
-ap
Mansikkarahka on varmaan ihan ok, jos tulee kermavaahdon kanssa (vähentää makeutta) ja jos raastat limen tai sitruunan kuorta joukkoon :)
Tuskin tuossa voi mennä pahasti pieleen tekipä sitten alkuperäisellä taikka vaihtoehtoisella reseptillä.
Hei!
Kostuta pohja puolikkaan sitruunan mehulla, jos jää kuivaksi viellä ni kostuta maidolla lisää.
Kerros mansikkahilloa
Tee sekoitus
Puolet kermavaahtoa
Ja puolet rahkaa
Ja toinen sitruunan puolikas
Sokeria maun mukaan
Levitä seos pinnalle niin, että korkein kohta on keskellä ja laskee reunoja kohti.
Sit mansikat viellä päälle.
Jos haluu pröystäillä ni sulata vesihauteessa valkosuklaa ja lisää se kermaan kun vatkaat sitä vaahdoksi.
Tällaasta :)
Vierailija kirjoitti:
Minusta sitruuna pilaa leivonnaisen kuin leivonnaisen, mutta toki tämä on makuasia. En kuitenkaan missään tapauksessa sotkisi sitruunaa ja mansikkaa samaan torttuun. Jos pelkäät liikaa imelyyttä, laita vähän vähemmän sokeria.
Sitrushedelmillä saa hyvin tasapainotettua imelyyttä. Ei se sitrushedelmä maistu, jos sitä laittaa maltilla ja pyöristää vain makua.
Laitoin mansikkakakun väliin sitruunarahka-kermavaahtoa ja mansikoita, hyvää oli.
Hyvä kakkutäyte tulee, kun laittaa tuoreita marjoja ja hilloa sekaisin sekä sitten kermavaahtoa, jossa voi olla rahkaa, jos tahtoo. Hillolla saa marjoihin makeuden ja sitä makeutta on helppo säätää.
Limeä joukkoon (raasta kuorta, purista mehua) tai sitruunacurdia