Työmarkkinajärjestöistä, hallituksesta, EU sta ja koko yhteiskunnan toimivuudesta
Työmarkkinajärjestöistä, hallituksesta, EU sta ja koko yhteiskunnan toimivuudesta
klo 9:40 | 8.7.2017
http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005283138.html -
"Kommentti: Työmarkkinajärjestöillä on liikaa valtaa – eivätkä ne enää osaa käyttää sitä".
Johtuuko tämän maan toimimattomuus osaltaan mm siitä että tätä maata ohjailee EU?
ELi kansalaisten työntekijöiden oikeuksista pidetään huolta, mutta kansan äänestämien tahojen yläpuolelta löytyy taas suurempi, sekava kavalkadi, epäselveä johto ja epätasapainoinen pienien maiden valtapoliittinen päätäntävalta.
Kun tässä on kaksi tällaista tasoa havaittavissa, onko siinä olemassa ristiriita ja millä tavalla sellaista pystytään purkamaan? Eikös se selkeys ole siinä että kansalaisten äänestämät ja kansan etuuksia ajavat puolueet tekevät kansalaisia koskevat päätökset.
Ei, maata ei ohjaa eu eikä oikeastaan kukaan. Vallassa olevat tuntuvat lähinnä kilpaa jarruttavan jotta mikään ei muuttuisi koska jokainen tehty päätös on pahasta koska joku voi sitä tulevaisuudessa kritisoida.
Eu:n rooli suomessa on toimia ns. syntipukkina eli kun eu tekee jonkun tarvittavan muutoksen niin se eu:n sääntöjen mukaan säädetään kansallisiin lakeihin.
Katsokaa esim. keskustelua pakolaispolitiikasta yms. Suomalainen poliitikko selittelee että kaikkien on päästävä rajan yli koska se on humaania ja samalla (huom!!) halutaan että eu tekee yhteiset pelisäännöt ja päätökset määrien kontrolloimiseksi. Eli siis suomeksi sanottuna koitetaan ulkoistaa vaikea mutta tarpeellinen päätös eu:lle koska sitten voidaan vaan sanoa että se on eu:n päätös ja pakko se on kirjata lakiin.
Jopa poliitikko tajuaa ettei viisimiljoonainen kansa jonka budjetti on valmiiksi kuralla voi todellakaan elättää maailman kaikkia neljää miljardia köyhää vaikka kuinka koitettaisiin leikkiä humaania.