Auttakaa uusavutonta! Mitä teen fenkolille?
Mulla on jääkaapissa fenkolimukula ja nyt pitäisi tietää mitä sille voin tehdä. Kypsennys? Minkä kanssa?
Kävin jokin aika takaperin ravintolassa, jossa mysteerimetodilla kypsennettyä fenkolia oli kala-aterian sivussa. Se oli tosi hyvää, mutta sen leikkaamiseen olisi mielellään saanut olla käytössä moottorisaha. Kaipaisin hieman pehmeämpää mikäli sen sellaiseksi edes saa. En minä tiedä, senhän takia mä tässä kyselen :
Voinko esim. pilkkoa sen ja heittää muhimaan kastikkeeseen 1+ tunniksi? Meneekö kanan kanssa? Tarviiko parittaa suolaisen vai makeahkon kanssa? Send help.
Kommentit (16)
Tee siitä makaronilaatikon kaltaista laatikkoruokaa, jossa makaronin virkaa toimittaa makaronin kokoisiksi paloiksi pienitty fenkoli.
Pilko, paista voissa ja hauduta kermassa.
Pilko ja laita paistetun jauhelihan kanssa vuokaan, kaada kermaa ja päällystä juustoraasteella. Kuorruta uunissa.
Fenkolin voi esim. pilkkoa silpuksi ja keittää peruniden kanssa, jos haluat fenkoli-perunamuusia. Puolet perunaa, puolet fenkolia. Fenkoli ei tarvitse kuin 10min keittämistä, niin se on jo ihan muhjua.
Uunissa voit kypsentää vaikka halkaistun fenkolin. Tunti on tosin aivan liikaa. Puoli tuntia ok.
https://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/reseptit/resepti/paahdetut-fenkolit…
Liota sitä viinassa ja juo se viina.
Pilko ja paista perunoiden kanssa voissa. Suolaa ja ripaus pippuria. Nam!
Pilko fenkoli pieniksi palasiksi ja keitä ne kalaliemessä. Lisää paljon sipulisilppua ja monta tomaattia kuorittuna ja paloiteltuna. Mukaan tilkka vaaleaa balsamicoa. Keittele noin 15 minuuttia, sitten lisää kiehuvaan liemeen suupalan kokoiseksi leikattuja kalanpaloja. Lisää suolaa. Soppa on valmis 3-4 minuutin kuluttua.
Fenkolia ja appelsiinia ohuen ohuina siivuina... Salaatiksi, jälkkäriksi, iltapalaksi....
Leikkaa fenkoli ohuiksi lohkoiksi ja laita uunivuokaan (ivimman kannan voit jättää pois). Kaada päälle (puolikuivaa) valkoviiniä ja hiukan vettä niin, että fenkoli peittyy n. puoliksi. Lisää pari nokaretta voita ja hiukan suolaa. Laita foliota päälle ja 175 asteiseen uuniin 30-60 minuutiksi. Kokeile kypsyyttä haarukalla. Fenkoliahan voi hyvin syödä myös raakana, eli kypsennys oman maun mukaan (suosittelen, ettet kypsennä ihan pehmeäksi, mutta ihan oman maun mukaan). Hyvää esim. kalan kanssa.
Mun suosikki on yksinkertaisesti vetää fenkoli suikaleiksi ja paistaa pannulla. Se saa karamellisoitua vähän, eli pinnalta saa olla ruskea, mutta älä kuitenkaan käräytä. Pannulle voi myös kokkailun alkuvaiheessa laittaa vähän vettä, siis vaikka 0,5-1dl, kannen päälle ja antaa fenkoleiden eka vähän höyrystyä, niin tulee varmasti pehmeää.
Ihan mielettömän hyvää tulee myös uunissa paahtamalla. Eli lohkoiksi, öljyä pintaan ja uuniin. Tässä kannattaa joko eka antaa paistua matalalla lämmöllä ja lopuksi nostaa lämpöä niin, että fenkoli ottaa väriä tai sitten keittää/höyryttää eka hetki ennen uuniin laittamista, jos tykkää pehmeästä fenkolista.
Tykkään tosi paljon fenkolista myös raakana salaatissa. Eli ihan ohutta siivua fenkolista ja vihreästä omenasta, vähän tuoretta persiljaa, mustapippuria (ja suolaa jos tykkää) ja pari puristusta lime- tai sitruunamehua.
Syön fenkolia usein kalan tai kanan kanssa ja yleensä tuolla ekalla "pannumetodilla". Laitan fenkoleiden kanssa pannulle myös punasipulia ja valkosipulia ja lopuksi, kun ne on jo kypsiä, lisään muutaman kourallisen tuoretta pinaattia ja pyöräytän ne muiden kasvisten joukkoon. Mausteeksi laitan vain suolaa ja pippuria.
Ja ehdottomasti kannattaa kokeilla laittaa fenkolia kalakeiton joukkoon!
-10
Itse haen ruokainspistä ja kokkaustuntumaa videoista, tässä fenkolista joitain:
Vierailija kirjoitti:
Pilko ja paista perunoiden kanssa voissa. Suolaa ja ripaus pippuria. Nam!
Näin tehtävän jossain aussien masterchefissä, tosi hyvää tuli myös minun tekemänä. Ohjelman tuomarit kehuivat myös.
Kuola valuu kun näitä lukee. Mulla ei valitettavasti ole varaa kalaan tai viiniin, mutta kyllä teiltä kelvon ymmärryksen valmistustavoista sai, kiitos siitä <3
Jätä se sika