Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kuorin liikaa perunoita viipalelaatikkoon - miten voisin käyttää loput perunat?

Vierailija
05.07.2017 |

Kun keksisi jonkun pakastusta kestävän ruuan, ettei perunat mene hukkaan. Viipalaatikkoon meni n. 2kg pottuja, joten siitä riittää syötävää. Siksi siis nuo ylijäämät olisi hyvä pakastaa. Ideoita?

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
05.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitä ne ja sitten pakasta, viipaleina, voit sitten joskus tehdä niistä paistiperunoita.

Vierailija
2/16 |
05.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keität niitä vähän ja lyöt pakkaseen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
05.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikki vaan siihen

Vierailija
4/16 |
05.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syö sellaisenaan. Raaka peruna on hyvää!

Vierailija
5/16 |
05.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuullota viipaleet runsaassa voissa. Sitten kaadat ne laakeaan vuokaan, ripotat päälle suolaa, mustapippuria, korianteria ja kanelia. Kaada päälle kuohukermaa niin että perunaviipaleet juuri ja juuri peittyvät. Sitten peittele paistos ylikypsän pekonin viipaleilla (huom ! tavallinen pekoni ei tähän ruokaan sovi).

Paista ensi uunissa 175 asteessa 20 minuuttia. Sitten lisää päälle muutama kourallinen juustoraastetta (mustaleima emmental on parasta). Lisää lämpö 225:een ja pidä uusissa kunnes juusto kevyesti ruskistuu (10 minuuttia korkeintaan). Ota uunista, syö ja nauti !

Vierailija
6/16 |
05.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisäisin tuohon hiukan paistettua sipulia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
05.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuo keittäminen onkin hyvä idea. Vuuan laitoin ääriään myöten täyteen ja uunin pohjalle syvän uunipellin, jos sattuu tulemaan yli. Eipähän tarvii kuurata sen jälkeen koko uunia.

Vierailija
8/16 |
05.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Äityliinin resepti on hyvä. Tuohon kun grillaa hyvät kasslerpihvit kaveriksi, niin herkullinen ja terveellinen ateria on valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
05.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Terveysintoilija kirjoitti:

Äityliinin resepti on hyvä. Tuohon kun grillaa hyvät kasslerpihvit kaveriksi, niin herkullinen ja terveellinen ateria on valmis.

Juu mutta kun ruokaa on nyt yllinkyllin ja lopuille potuille haen jatkokäyttöä myöhemmin.

Vierailija
10/16 |
05.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuinka paljon niitä jäi?

Kompostiin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
05.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä laitoit viipalelaatikkoon

Vierailija
12/16 |
05.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee perunista viintä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
13/16 |
05.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Klassinen kinkkukiusaus! Eli suikalotua perunaa, kinkkusuikaletta ja mustapippuria rouhittuna. Ladotaan vuokaan, päälle kaadetaan kermaa/munamaitoa tms. Ja sitten uuniin. Tämän voi myös pakastaa valmiiksi kypsennettynä, eikä kärsi sulattaessa lainkaan.

🇺🇦🇮🇱

Vierailija
14/16 |
05.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viipaloi ne ja työnnä naapurin postiluukusta sisään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
05.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunasalaatti

Vierailija
16/16 |
05.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitä perunaviipaleita rypsiöljyssä puolisen tuntia. Niistä tulee hyviä, rapeita lastuja, jotka säilyvät pitkään.

Öljyn voit sitten keittämisen jälkeen hyytelöidä herkulliseksi jälkiruuaksi. Sekoita kuumaan öljyyn kahvikupillinen sokeria ja öljyn jäähdyttyä kädenlämpöiseksi (älä kokeile kädellä liian aikaisin) lisäät vesitilkkaseen liuotetun liivatteen.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kolme kolme