Kuorin liikaa perunoita viipalelaatikkoon - miten voisin käyttää loput perunat?
Kun keksisi jonkun pakastusta kestävän ruuan, ettei perunat mene hukkaan. Viipalaatikkoon meni n. 2kg pottuja, joten siitä riittää syötävää. Siksi siis nuo ylijäämät olisi hyvä pakastaa. Ideoita?
Kommentit (16)
Keität niitä vähän ja lyöt pakkaseen.
Syö sellaisenaan. Raaka peruna on hyvää!
Kuullota viipaleet runsaassa voissa. Sitten kaadat ne laakeaan vuokaan, ripotat päälle suolaa, mustapippuria, korianteria ja kanelia. Kaada päälle kuohukermaa niin että perunaviipaleet juuri ja juuri peittyvät. Sitten peittele paistos ylikypsän pekonin viipaleilla (huom ! tavallinen pekoni ei tähän ruokaan sovi).
Paista ensi uunissa 175 asteessa 20 minuuttia. Sitten lisää päälle muutama kourallinen juustoraastetta (mustaleima emmental on parasta). Lisää lämpö 225:een ja pidä uusissa kunnes juusto kevyesti ruskistuu (10 minuuttia korkeintaan). Ota uunista, syö ja nauti !
Lisäisin tuohon hiukan paistettua sipulia.
Tuo keittäminen onkin hyvä idea. Vuuan laitoin ääriään myöten täyteen ja uunin pohjalle syvän uunipellin, jos sattuu tulemaan yli. Eipähän tarvii kuurata sen jälkeen koko uunia.
Äityliinin resepti on hyvä. Tuohon kun grillaa hyvät kasslerpihvit kaveriksi, niin herkullinen ja terveellinen ateria on valmis.
Terveysintoilija kirjoitti:
Äityliinin resepti on hyvä. Tuohon kun grillaa hyvät kasslerpihvit kaveriksi, niin herkullinen ja terveellinen ateria on valmis.
Juu mutta kun ruokaa on nyt yllinkyllin ja lopuille potuille haen jatkokäyttöä myöhemmin.
Kuinka paljon niitä jäi?
Kompostiin
Klassinen kinkkukiusaus! Eli suikalotua perunaa, kinkkusuikaletta ja mustapippuria rouhittuna. Ladotaan vuokaan, päälle kaadetaan kermaa/munamaitoa tms. Ja sitten uuniin. Tämän voi myös pakastaa valmiiksi kypsennettynä, eikä kärsi sulattaessa lainkaan.
🇺🇦🇮🇱
Viipaloi ne ja työnnä naapurin postiluukusta sisään.
Keitä perunaviipaleita rypsiöljyssä puolisen tuntia. Niistä tulee hyviä, rapeita lastuja, jotka säilyvät pitkään.
Öljyn voit sitten keittämisen jälkeen hyytelöidä herkulliseksi jälkiruuaksi. Sekoita kuumaan öljyyn kahvikupillinen sokeria ja öljyn jäähdyttyä kädenlämpöiseksi (älä kokeile kädellä liian aikaisin) lisäät vesitilkkaseen liuotetun liivatteen.
Keitä ne ja sitten pakasta, viipaleina, voit sitten joskus tehdä niistä paistiperunoita.