Vierailija

Nuoreni oli parin viikon ajan erittäin sulkeutunut ja hiljainen, verrattuna yleensä pirteään ja sosiaaliseen tyttöön. Aloin periaatteessa vaatia, että kertoo mikä hätänä, koska elämänilo oli kokonaan poissa ja häntä ei kiinnostanut nähdä kavereita eikä mitään, linnottautui ainoastaan huoneeseensa. Viimein sain hänet kertomaan huolensa ja oli shokki kuulla, että joku poika oli jossain nuorten juhlissa pakottanut tyttöäni seksuaalisiin tekoihin. Olen koittanut tukea nuorta, jolla ikää 16v parhaani mukaan. Hän myös harkitsee puhumista jollekin ammattiauttajille, jota olen hänelle lämpimästi suositellut. Tytär ei kuitenkaan halua mennä puhumaan rikospoliisille, eikä tehdä rikosilmoitusta mikä olisi minun mielestäni tässä tapauksessa välttämätöntä. Mitähän pitäisi tehdä.. En voi pakottaa, mutta silti se olisi hyvä. :( Nimim.Surullinen äiti

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (2)

Vierailija

Mitä tarkoittaa "aloin periaatteessa vaatia" - et siis vaatinut, meinasit vaan yleisellä tasolla?

Mutta asiaan.

Nyt voisit ehdottaa heti soittamista Tukinaisen maksuttomaan puhelimeen tai Mannerheimin lastensuojeluliiton lasten ja nuorten puhelimeen. Lasten ja nuorten puhelin numerossa 116 111 on alle 21-vuotiaille suunnattu palvelu, joka toimii vuoden jokaisena päivänä. Se on maksuton, valtakunnallinen, suomenkielinen, kaikille lapsille ja nuorille tarkoitettu auttava puhelin. Soittaja voi puhua nimettömänä ja luottamuksellisesti koulutetun aikuisen vapaaehtoisen kanssa mistä asiasta tahansa.

Raiskauskriisikeskus Tukinainen antaa valtakunnallisesti maksutonta apua, tukea ja neuvontaa seksuaalirikosten uhreille, heidän läheisilleen ja ammattitoimijoille.
Kriisiapua, tukea ja tietoa eri auttamismahdollisuuksista: Maksuton valtakunnallinen kriisipäivystys puh. 0800-97899 ma-to klo 9-15, la-su klo 15-21.

Oikeudellista neuvontaa, myös henkilökohtaisia ajanvarauksia ja oikeusavustamisia: Maksuton valtakunnallinen juristipäivystys puh. 0800-97895 ma-to 13-16.
www.tukinainen.fi
Apua, tukea ja neuvontaa myös www.nettitukinainen.fi

Toki se rikosilmoituskin olisi hyvä tehdä, mutta älä nyt tässä vaiheessa painosta. Sinun tehtäväsi on tukea lasta nyt hakemaan APUA, kansalaisvelvollisuuteen voi palata sitten, kun lapsi on saanut ensin purkaa vähän mieltään jollekin muullekin aikuiselle kuin omalle äidille.

Voi hyvin olla, että hän siinä vaiheessa jo on itsekin rikosilmoituksen kannalla.

Vierailija

Ammattiapua hakiessa kannattaa suuntautua yksityiselle psykiatrille. Jos tytöllä on traumaperäisiä oireita kuten unettomuutta, ahdistusta, flashbackeja tms. siitä on hyvä saada lääkärintosdistus, jos päätätte myöhemmin (esim vuodenkin päästä) tehdä rikosilmoituksen. Jos juttu etenee oikeuteen, koko homma yritetään todennäköisesti kääntää tytön syyksi, varsinkin jos hän on ollut humalassa, ja siinä kohtaa em. lääkärintodistus voi olla avuksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla