momo

Meidän 6- vuotias tyttömme on piirtänyt lähiaikoina useaan kertaan raakoja ja ikäviä kuvia liittyen lähinnä pikku veljeensä. Kuvissa veli on vankilassa tai roskiksessa surullisena ja isosisko hymyssä suin ulkopuolella avaimet kädessään. Olemme kerran asiasta keskustelleet hänen kanssaan ja katui piirroksia; selvisi että hän on ollut mustasukkainen veljen saamasta huomiosta ja kokee ettei häntä rakasteta yhtä paljon. Ei kohdista mustasukkaisuutta tosin esim. kiusaamalla, eli purkaa piirtämällä. Tyttö on myös todella kiintynyt mummiinsa, haluaisi olla vain mummin kanssa ja "omia" mummin itselleen. Onko muilla tällaista? En oikein tiedä mitä tehdä, koska annamme mielestäni tytölle myös huomiota, mutta toki pikku veljen tulee myös sitä saada. Olen tietysti todella surullinen ja ahdistunut tilanteesta, kertokaa ihmeessä jos on jotain vinkkejä tai vastaavia kokemuksia. Mitä voin tehdä? ):

 • ylös 15
 • alas 2

Kommentit (15)

Vierailija

Alatte antamaan molemmille lapsille ihan kaksinkeskeistä aikaa. Toisena päivänä äiti tytär aikaa ja toisen äiti poika aikaa.

 • ylös 35
 • alas 0
Vierailija

Ei vaikuta erityisen huolestuttavalta. Anna lapsen piirtää ja purkaa asiaa tavallaan ja tee kaikkesi että lapsi tuntee olonsa yhtä tärkeäksi, tee retkiä vain hänen kanssaan jne.

 • ylös 30
 • alas 2
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
momo

Hei, kiitos vastauksesta. Teemme jo näin, meillä on kahdesti kuussa tuollaiset päivät..

 • ylös 11
 • alas 3
Vierailija

Auttaisiko se, jos isosiskolle suoraan sanoisi että hän on isompi kuin pikkuveli ja siksi pikkuveli tarvitsee enemmän huomiota? Ja että isosiskon roolin kantaminen on kunniatehtävä? Tämä lapsettoman miehen näkökulma.

 • ylös 3
 • alas 20
momo

Hei vain,pahoittelut jos jotain nyt näin kovasti häiritsee kirjoitusvirheet, jotka kiireessä kirjoittaessani tekstiin tulivat.

Vierailija

Et voi estää lasta piirtämistä. Johonkinhan mustasukkaisuus täytyy purkaa. Parempi että piirtämiseen kuin muuhun toimintaan. Ja kovin normaali tunne se mustasukkaisuus on. Mutta kannattaa tosiaan puhua ja huomioida esikoistakin.

 • ylös 12
 • alas 1
momo

Hei, olemme toki antaneet hänen piirtää, mutta olen sanonut ettei noin ikäviä kuvia veljestä saa piirtää esim. päiväkodissa, kun veli näkee ja kuulee niistä, eikä voi tietenkään käsittää, miksi hänestä on tehty näin kamalia kuvia.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Auttaisiko se, jos isosiskolle suoraan sanoisi että hän on isompi kuin pikkuveli ja siksi pikkuveli tarvitsee enemmän huomiota? Ja että isosiskon roolin kantaminen on kunniatehtävä? Tämä lapsettoman miehen näkökulma.

Ei tuo nyt auta yhtään mitään. Onhan se selvää, että pienempi lapsi tarvitsee enemmän ohjausta, mutta ei vanhempaakaan lasta saa jättää vähemmälle huomiolle kuin mitä lapsi itse tarvitsee. Jos tyttö tuntee jäävänsä veljensä varjoon, ei asiaa kuitata sanomalla, että no niin se nyt vain menee. Tuo on vain koristeellinen tapa sanoa : "Lakkaa nillittämästä".

 • ylös 10
 • alas 2
Vierailija

Meillä poika piirsi pienenä vielä pahempia kuvia pikkusiskostaan. Myös päivähoidossa.

Pikku siskon mahaan oli piirretty iso miekka ja veri roiskui ympäriinsä.

Tai pikku sisko oli liiskaantuneena tiellä ja tietä pitkin ajoi rekka jonka perään jäi punainen verivana.

Nyt ovat 12 v ja 14 v, parhaat kaverukset, varsinkin kesälomalla, kun omat kaverit matkoilla ja mökeillään.

Tuota vaihetta kesti yhden talven.

Vierailija

Ensinnäkin: onpa hyvä asia, että isosisko purkaa tunteitaan noin rakentavasti! Joku toinen lapsi kävisi muksaisemassa / tönimässä tm. ilkivaltaa tekemässä. Fiksu tyttö, kun purkaa tunteitaan piirtämällä.

Toiseksi: Nuo piirrokset ovat teille tosi arvokkaita. Voitte niiden kautta jutella lapsen kanssa tämän tuntemuksista ja auttaa häntä hänen ongelmissaan.

Kolmanneksi: sisaruskateus on ihan normaali asia jasitä riittää pitkin elämää. Kun oppii käsittelemään kateuden tunteitaan ja jakamaan asoita sisaruksrn kanssa, se auttaa pärjäämään tulevaisuuden ihmissuhteissa.

Elämä on kasvamista! Loppuun asti :-)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla