3 ruoka-ainetta, joita syöt tulevaisuudessa
"Pihvikarjan kasvatus on kova taakka ympäristölle, mutta tulevaisuudessa lihaa voi syödä tuntematta omantunnontuskia. Ruokainsinöörit ovat kehittäneet verevän lihattoman burgerpihvin, ja alankomaalainen tutkija kehittää edullista menetelmää, jolla pihvi syntyy kantasoluista laboratoriossa."
http://tieku.fi/teknologia/ruoka-aineet/3-ruoka-ainetta-joita-syot-tule…
Mitä ajatuksia tämän artikkelin asiat herättävät sinussa?
Kommentit (23)
Syön jatkossakin just sitä mitä haluan, eli lihaa. Tarvittaessa vaikka kasvatan sen itse. EVVK uusioelintarvikkeet.
Karjaeläimet joudutaan lopettamaan kun niillä ei enää tehdä mitään.
Syön nytkin oikeaa ruokaa, enkä aio vaihtaa ruokaani keinotekoiseen.
Vierailija kirjoitti:
Karjaeläimet joudutaan lopettamaan kun niillä ei enää tehdä mitään.
No eihän jouduta. Ei muutos niin nopea ole. Uusien karjaeläinten tuottamista vaan vähennetään. Ei ne karjaeläimet itsekseen lisäänny vaan lisääntymistä ja näin ollen karjaeläinten määrää säännellään äärimmäisen tarkasti.
Missä on labrahärkikset, haluan vain labroissa kasvatettua härkistä.
Vierailija kirjoitti:
Onpa hienoja keksintöjä!
Nyt voi vegaanitkin syödä lihaa hyvillä mielin.
Vierailija kirjoitti:
Syön jatkossakin just sitä mitä haluan, eli lihaa. Tarvittaessa vaikka kasvatan sen itse. EVVK uusioelintarvikkeet.
Luitkohan edes koko artikkelia?
"Alankomaalainen Maastrichtin yliopiston fysiologian professori Mark Post on vuosikausia hionut menetelmää, jolla lehmän kantasoluista voidaan kasvattaa lihaa.
Nyt hän on siirtämässä kantasolut petrimaljasta lihatehtaaseen, joka muistuttaa panimoita. Siellä kantasolut muuttuvat lihaksi 25 000 litran bioreaktoreissa. Yksi tällainen bioreaktori voisi tyydyttää 10 000 ihmisen lihan kulutuksen."
Lähde: http://tieku.fi/teknologia/ruoka-aineet/3-ruoka-ainetta-joita-syot-tule…
Hyvä juttu kasvissyöjille, nyt me sekasyöjät voimme siis syödä aitoa kunnon lihaa ja kasvissyöjät labralihaa
Pointtihan on se, että eläimet eivät joudu kärsimään tehotuotanto-olosuhteissa tällaisten uusien vaihtoehtojen tullessa markkinoille. Myöskin ympäristöä säästyy, kun liha kasvatetaan laboratorioissa.
Paljonkohan maksaisi kilo tuota lihaa? Varmaan alussa tosi kallista. 50€/ kilo????
Uskon, ettei mene ehkä 50 vuottakaan, kun yleisesti kauhistellaan sitä, miten ihmiset pystyivät syömään tehotuotettua lihaa (eläinten kärsimys ja ympäristön saastuminen sekä ruuan riittämättömyys kaikille). Olihan orjuuskin vielä 1800-luvulla länsimaissa monin paikoin aivan yleisesti hyväksyttyä.
joo ei kiitti kirjoitti:
Paljonkohan maksaisi kilo tuota lihaa? Varmaan alussa tosi kallista. 50€/ kilo????
Joo, varmaan aluksi markkinoille tullessaan hinta olisi korkea, mutta laskisi aivan varmasti kysynnän kasvaessa.
Vierailija kirjoitti:
joo ei kiitti kirjoitti:
Paljonkohan maksaisi kilo tuota lihaa? Varmaan alussa tosi kallista. 50€/ kilo????
Joo, varmaan aluksi markkinoille tullessaan hinta olisi korkea, mutta laskisi aivan varmasti kysynnän kasvaessa.
Eli siis eliitin ruoaksi, just joo.
Kokeilisitko Tieteen Kuvalehden jutussa esiteltyjä ruoka-aineita, mikäli niiden hinta olisi kohtuullinen tai jatkossa jopa edullinen?
Jos et haluaisi edes kokeilla, niin miksi et?
Tehotuotannossa kasvatetusta lihasta löytyy antibioottijäämiä, jotka menevät lihaa syödessä myös ihmisen elimistöön. Tässä on yksi syy siihen, miksi bakteerikannat kasvavat päivä päivältä vastustuskykyisemmiksi antibiooteille. Jos sama meno jatkuu, ihmisetkin kuolevat lähitulevaisuudessa aivan tavallisiin tauteihin, jotka aiemmin on pystytty hoitamaan antibiooteilla.
Kyllä se on näin että hinta ratkaisee mitä minä syön.
Vierailija kirjoitti:
Uskon, ettei mene ehkä 50 vuottakaan, kun yleisesti kauhistellaan sitä, miten ihmiset pystyivät syömään tehotuotettua lihaa (eläinten kärsimys ja ympäristön saastuminen sekä ruuan riittämättömyys kaikille). Olihan orjuuskin vielä 1800-luvulla länsimaissa monin paikoin aivan yleisesti hyväksyttyä.
Yhtäläiset ihmisoikeudet ovat varsin huonosti rinnastetettavissa lihatuotantoon.
Eli en usko tähän ollenkaan.
tosi hyvä juttu