Miksi punaista lihaa demonisoidaan, vaikka kysehän on lähinnä lihavalmisteiden ja liian vähäisen kuidun aiheuttamista terveyshaitoista?
Punaisessa lihassa on paljon terveydelle edullisia vitamiineja, hivenaineita ja hyvää protskua.
Kommentit (5)
Jossain dokumentissa mainittiin joku aine, jota on punaisessa lihassa ja jota ihmisen suolisto ei pysty kunnolla hojottamana tai prosessoimaan. Kyse ei siis ollut kolesterolista tai mistään tällaisesta vaan jostain muusta. Tämän epäiltiin johtavan suolistosyöpiin ja tulehdustilaan kehossa. Kroonista tulehdustilaahaan epäillään nykyään ahtautuvien suonien syyksi, kolesterolia ei niinkään.
Vierailija kirjoitti:
Jossain dokumentissa mainittiin joku aine, jota on punaisessa lihassa ja jota ihmisen suolisto ei pysty kunnolla hojottamana tai prosessoimaan. Kyse ei siis ollut kolesterolista tai mistään tällaisesta vaan jostain muusta. Tämän epäiltiin johtavan suolistosyöpiin ja tulehdustilaan kehossa. Kroonista tulehdustilaahaan epäillään nykyään ahtautuvien suonien syyksi, kolesterolia ei niinkään.
Siis sulla ei ole mitään konkreettista tietoa. Kuulit jotain jostain joskus :)
Tutkimuksessa n. 450 000 ihmistä, kuolleisuutta lisäsi vain prosessoitu liha (lihavalmisteet).
Olisko rasvojen laatu?