Millä saa hellasta mustuneet kohdat pois?
Siinä se kysymys onkin.
Kaikkia mahdollisia pesuaineita olen kokeillut, mutta ei vaan lähde kokonaan. Muutaman kerran kiehunut maito yli, ja tuntuu, ettei sitä saa enää millään kokonaan irti.
Keittiönpesuaineista ja uuninpesuaineista ei tunnu olevan mitään hyötyä. Eniten auttoi tavallinen palasokeri, mutta ei sekään kokonaan.
Kloriittiako pitäisi kaataa hellalle?
Kommentit (16)
Jätä se uuninpesuaine siihen yöksi vaikuttamaan, kelmua päälle?
Itse olen käyttänyt kupariliinaa kaikkein sitkeimpiin tapauksiin. Suosittelen.
Ainakin joistain ekopuodeista (esim. Ruohis) näkyy löytyvän.
Asun Keski-Euroopassa ja täällä on hellanlevyille myytävänä sellaisia mustia pikkurättejä. Hellanlevyä lämmitetään hetki, sitä rättiä hangataan levyllä, kunnes siitä levystä tulee ihan musta. Annetaan "palaa kiinni", tuuletetaan keittiö ja valmista on. Hellanlevyt ovat kuin uudet.
Sooda ei ole auttanut, mutta pitää kokeilla tuota kupariliinaa. Kiitos vinkistä 5!
Vierailija kirjoitti:
Mikä hellan materiaali on?
Tämä on tällainen halpa perinteinen perusliesi - ei keraaminen, ei induktio.
Vierailija kirjoitti:
Asun Keski-Euroopassa ja täällä on hellanlevyille myytävänä sellaisia mustia pikkurättejä. Hellanlevyä lämmitetään hetki, sitä rättiä hangataan levyllä, kunnes siitä levystä tulee ihan musta. Annetaan "palaa kiinni", tuuletetaan keittiö ja valmista on. Hellanlevyt ovat kuin uudet.
Mikä näiden rättien nimi on? Voisin pyytää jonkin postittaa niitä minulle :)
Jos perinteinen hella jossa rautaiset keittolevyt niin sokeripalalla hankaamalla. Jos keraaminen taso niin kivisaippualla.
Ripottele hellalle soodaa ja siihen päälle hieman väkiviinaetikkaa. Seos alkaa kuplia ensin, ei kannata säikähtää. Kuplimisen loputtua voi pyyhkiä pois vaikka hankaussienellä.
Putsaan keittiön tiskialtaan tällä säännöllisesti ja kiiltää kuin uusi.
Dr.Beckman uunin ja grillin puhdistus geeli.
anna vaikuttaa puolisen tuntia pyyhi kostealla rätillä
moskat pois, toista käsittely tarvittaessa, tuota saa
ainakin tokmannilta.
Patapata, sellainen vaahtoava teräsvilla. Ei naarmuta niin kauan kuin vaahtoaa. Sillä itse sain puhtaaksi. Toki varovaisuutta kannattaa noudattaa.
Nestemäinen konetiskiaine tepsii sitkeään likaan.
Hellan emalointi kestää sen, mutta ihan kaikille pinnoille ei kannata käyttää tai voi tulla syöpymiä.
Itse olen hinkannut vaahtoavalla teräsvillalla. Lähtee kyllä. Ei liialla voimalla ettei naarmuta.
Vierailija kirjoitti:
Ripottele hellalle soodaa ja siihen päälle hieman väkiviinaetikkaa. Seos alkaa kuplia ensin, ei kannata säikähtää. Kuplimisen loputtua voi pyyhkiä pois vaikka hankaussienellä.
Putsaan keittiön tiskialtaan tällä säännöllisesti ja kiiltää kuin uusi.
Natriumasetaatti ei kyllä varsinaisesti toimi pesuaineena.
Jos sinulla on valkoinen emaliliesi, niin itse levyt kannattaa puhdistaa liesiharjalla tai patapatalla ja valkoista emalipintaa kannattaa hinkata sokeripalalla, eli kostuta ihan pienellä vesitipalla sokeripala ja hankaa voimakkaasti emalia. Patapataa ei missään nimessä pidä käyttää emalipinnan puhdistamiseen.
Mikä hellan materiaali on?