Miten keitosta paksumpaa, HELP!!!
Laitoin liikaa vettä, siinä on tosi vähän kalaa ja kasviksia, muuten pelkkää lientä. Mitä teen?? Tein ekaa kertaa. Poika 21 v
Kommentit (12)
Kypsennä lisää kasviksia vaikka höyryttämällä ja lisää keittoon. Kalaa voit kypsentää myös; riippuu vähän mitä kalaa sulla on? Esim. lohisuikaleita voit nopeasti pyöräyttää vaikka pannulla.
Kaada vähän vettä pois ja keittele hiljalleen pitkään niin kosteutta haihtuu vielä itsekseen
Helppo, anna kiehua puoliteholla ilman kantta. Liika vesi haihtuu. Tosin maukas liemi on parasta. Jos haluaa lisää sattumia, niin pätki spagettia tai makaroonia joukkoon jos löytyy.
Muusijauhe on hyvää, joku muutama ruokalusikallinen kerrallaan. Tulee vähän kuin sosekeittoa.
No paksumpaa saa suurustamalla eli laitat vehnäjauhoja veteen ja sekoitat sen keittoon ja keität niin kauan, että jauhot kypsyy. Se on ollut semmoinen vanhan kansan malli syödä keittoja, ehkä niitä ruokatarvikkeita on ollut niukasti, niin suurustamalla on saatu ruokaa paremmaksi. Toinen tapa on keittää lientä pois eli haihdutetaan. Kalan ja kasvisten ollessa kyseessä, voi käydä niin, että menee ihan soosiksi pitkästä keittämisestä, joten silleen voisi kokeilla, että otat niitä kaloja ja kasviksia siitä liemestä pois, keität kokoon ja laitat sitten takaisin. Lieden ollessa isolla ja nesteen kiehuessa ilman kattilan kantta, haihtuu nestettä aika nopeasti. Kolmas mahdollisuus on tehdä sosekeittoa eli vetäset sauvasekoittimella aineet soseeksi ja valmista ja paksumpaa on!
Keitossa kuuluu olla lientä.
Lisää suolaa makaroonia.
Tilaa pitsa jos noin vaikeeta on.
T. Mies 13v
Jos on maitopohjainen liemi niin vähän katkarapusoppajauhetta sopii makuun.
Eihän kalakeiton kuulukkaan olla paksua. Laitoitko kermaa?
Perunamuusijauhetta hiukka sekaan.