Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kysymys: voisiko rahkapullan tehdä näin?

Vierailija
31.05.2017 |

Kaikki tietävät rahkapullat, mutta tässä varmuuden vuoksi kuva: http://static.iltalehti.fi/pippuri/rahkapullakuva2003ep_ah.jpg

Kotitekoisten rahkapullien ongelma leipomoiden vastaaviin verrattuna on minun mielestäni se, että niissä on liikaa pullataikinaa per pulla. Siis pohja on liian paksu ja reunus liian iso. Leipomoiden rahkapullissa on ihanan ohut pohja ja kapea reunus, rahkaa on paljon.

Kun mietin tätä, niin hoksasin, että rahkapullanhan ehkä voisi tehdä niin, että tekee pohjan ja reunuksen erikseen: ensin kaulii taikinan suht ohueksi ja muotittaa siitä sopivan kokoisia pyöreitä läpysköjä leivinpaperille, ja sen jälkeen pyörittelee ohuen tangon, minkä jälkeen voitelee läpyskän reunat munalla ja lopuksi painelee tangon reunukseksi läpyskän päälle (ja ehkä nipistelee tai painelee tankoreunuksen kiinni läpyskään sisä- / ulkopuolelta). Kuppiosaan lusikoi rahkatäytteen.

Mitä luulette, onnistuisiko? Keksin tämän itse, mistään en löytänyt ohjetta kahdessa osassa valmistettavaan rahkapullaan. Kysynkin nyt teiltä kokeneilta leipureilta, onko tässä jotain, mitä en ole ottanut huomioon. Onko esim. realistista olettaa, että osat pysyvät kiinni toisissaan eikä rahkatäyte valu uunissa saumoista? Onko reunus riittävän jämäkkä?

Kiitos.

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 |
31.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksei sitä pullan keskustaa voi litistää käytäen mukin pohjaa tai jotain vastaavaa.

Paljon nopeampaa ja varmempaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kahdeksan kolme