Vierailija

Omaisuutensa m enettäneenä miettiä asumisasioita mitä tekisit? Vuokralle perheesi kanssa vai pieni asunto perheellä?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (12)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Miksi olisin menettänyt omaisuuteni? Minkä typerän ratkaisun olen tehnyt?

Ei ole luottotiedot menneet. Ja typeryyttä asuntokaupoissa. Joka tapauksessa nelihenkisen perheen täytyy asua jossain niin siihen kyselen neuvoja.

Vierailija

Jaa-a. Tuossa tilanteessa tuskin kannattaa tehdä mitään suuria sitoumuksia tai päätöksiä. Vuokralle vaan. Etsisin sellaisen kämpän, jonka pohja mahdollistaisi sen, että kaksi makkaria riittää. Myös kannattaa miettiä sijaintia menojen kannalta eli missä asuminen tulee halvimmaksi. Luultavasti siis yrittäisin mahtua mahdollisimman pieneen, edulliseen asuntoon. Sitten muutkin kulut minimiin ja tulot tappiin, jos mahdollista, ja sitten vähän ajan päästä miettimään, mikä olisi lopullisempi ratkaisu.

Vierailija

Tuossa iässä on vielä 20 vuotta aikaa päästä jaloilleen ennen eläköitymistä, joten ostaisin halvan omistusasunnon.

Vierailija

Jos mun pitäisi äkkiä majoittaa johonkin nelihenkinen perhe, niin ottaisin, mitä saisin. Todennäköisesti vuokralle mentäisiin, koska se valikoima toimii ainakin kaupungeissa nopeammin. uuden sopivan ostettavan löytämiseen menee kauemmin ja mitä vähemmän on rahaa, sitä kauemmin siihen menee. Sen sijaan vuokra-asunnon voi ottaa nopeasti, koska siihen ei ole samalla lailla sidottu pitkäksi aikaa. Ja vuokralle saisi asumistukeakin - tuossa tilanteessa todennköisdesti olisin tuen tarpeessa.

It-työläinen

Riippuu asuinpaikkakunnasta. Jos kaksi työssäkäyvää vanhempaa niin yrittäisin päästä omistusasunnon nurkkaan kiinni.

Asunnon koko: riippuen lasten iästä on vaihtoehtoja muutamia. Pienin realistinen olisi iso kaksio: Iso makkari jonka jakaa lapsille keskeltä tilanjakajalla/kirjahyllyllä tms niin että kummallakin on vähän yksityisyyttä; iso olkkari jossa makuualkovi vanhemmille. Tämänkin voi "eristää" jollain hyllyköllä tai verhoilla että saa yksityisyyttä. Jos on varaa isompaan niin kolmio tai maksimissaan neliö.

Asunnon sijainti: jos on kyse pääkaupunkiseudusta niin kauempaakin keskustasta löytyy hyviä asuntoja mutta katsokaa että on hyvien yhteyksien varrella. Espoo ja vantaa (esim myyrmäkI) ovat ihan jees paikkoja. Jopa hyvinkää/kirkkonummi ovat autoilevalle realistisia vaihtoehtoja. Helsingin sisällä haaga, kannelmäki, malminkartano, herttoniemi, yms ovat erittäin kivoja edullisempia alueita. Itähelsinkiin voi päästä hyvinkin halvalla mutta kannattaa olla mahd. lähellä metroyhteyttä jotta tosiaan pääsee keskustaan pikaisesti.

Omistusasunnot: helsingissä kannattaa etsiä asuntoyhtiö omalla tontilla jotta Helsingin Kaupunki ei nyhdä korkeaa vuokraa tontista. Asumisoikeusasunnot ovat myös realistinen vaihtoehto omistusasunnolle, mutta tällöin omistusosuus maksetaan korkeimmilla vuokrilla yhtiölle ja asumiskustannukset tällä hetkellä voivat nousta melko korkeiksi. Asumisoikeusasuntoihin on myös pitkät jonot mikäli haluaa suositulle asuinalueelle. Itse panostaisin kuitenkin pienehköön täysomistusasuntoon helsingin laitamilta. Kun/jos rahatilanne paranee voi aina asuntoa vaihtaa isompaan/hienompaan halutessaan. Helsingin sisällä asunnon arvo ei kuitenkaan juurikaan laske. Halvimmat kohteet ovat huonokuntoisia (katsokaa että yhtiö kuitenkin hyvinhoidettu, remontteja on ollut joitain). Muistakaa että maalauksella ja pienellä pintarempalla huonokuntoisestakin kämpästä saa viihtyisän!

Vierailija

Jaa... oot ostanut jonkin homeluukun ylihintaan vaikka kaikki varoittelivat ja kehoittivat tutkimaan ja tutkituttamaan tarkasti kun juuri sen ikäisessä talossa riskit on yleisesti olleet suurimmat ja näkyvimmät (valesokkeli ja tasakatto)?

Vierailija

Menisin vuokralle kolmioon aluksi huomioiden lasten koolu-, kaveri- ja harrastuskuviot. Ts. Muutto sellaiseen paikkaan, jossa lapset haluavat asua. Ei liikaa muutoksia lapsille. Jos te vanhemmat olette työelämässä omistuasunto on mahdollinen jossain vaiheessa. Jos työttöminä omistusvaihtoehto kannattaa unohtaa.

Vierailija

Ottaisin sen positiivisena muutoksena: voin tehdä hetken jotain muuta kuin juosta omaisuuden perässä, enkä ole sidottu omistamaani.

Vierailija

Outoa, jos haluaa ostaa taas oman, jos on juuri tullut turpaan asuntokaupoissa. Ap:n tarina on taas yksi hyvä syy olla ostamatta omistusasuntoa. Se ei ole mikään sijoitus vaan jatkuvaa huoltamista vaativa taakka, joka voi vielä olla täysi pommi.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla