Vierailija

15v lukioon menevä haluaisi piilolinssit, kokemuksia millaiset hyvät? ilm sellaiset päivittäin vaihdettavat joissa riittävästi kosteutta olisi parhaat? poika ei ne päällä nuku eikä varmastikaan käyttäisi edes joka päivä, mutta jos homma sujuu ja ovat hyvät niin saattaa olla, että jäisivätkin päivittäiseen käyttöön.

Kokemuksia? itselläni ollut silmälasit 8v ikäisestä joten en edes osaisi olla ilman laseja, mutta poika hakee nyt omaa tapaansa/tyyliään ja tämän 3v käyttänyt silmälaseja on/off-tyyliin, nyt näkökyky kuitenkin, nimenomaan kaukonäkö, sen verran heikentynyt (silmälääkärissä viimevkolla vahvuudet -4 ja -5) että pakko varmaan aloittaa joko lasien tai piilareiden päivittäinen käyttö...
Huollon ja hoitamisen puolesta asia varmasti sujuu, hoiti mallikelpoisesti hammasrautansakin ja niiden puhtauden niiden aikana eli pojan ollessa 10-13v.

  • ylös 2
  • alas 0

Kommentit (10)

Vierailija

Ei kun vain silmälasiliikkeeseen. Opastavat piilolinssejen käytön. Itse aloin käyttämään piilolinssejä 12-vuotiaana.

Vierailija

Siis what? Jos kävi silmälääkärissä niin sieltä ois pitänyt saada piilariresepti ja suositus sopivista? Tai ylipäätään missä kunnossa silmät ovat, kannattaako piilareita käyttää.

Itsellä Biofinity päivittäisessä käytössä. Toimii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Aloin käyttää suurinpiirtein samanikäisenä. On päivälinssejä ja kuukausilinssejä. Itse käytän kuukausilinssejä mutta lähinnä siksi, että ne tuntuvat paremmilta silmissä. Kysy liikkeestä, onko heillä tarjolla aloituspaketteja piilolinsseille? Niissä on yleensä yhdet kuukausilinssit ja kertakäyttölinssejä kokeiltavaksi. Optikolla käynti on hyvä ennen aloitusa. Tärkeintä on kuitenkin niiden oikeanlainen käyttö ja puhtaus. Esim. kädet pitää pesun jälkeen kuivata todella hyvin, muuten saattaa saada hanavedestä pahan tulehduksen silmään. Uskon että poikasi kyllä hoitaa homman hyvin! 

Vierailija

Optikon kautta ilman muuta. Alkuun kannattaa kokeilla kertakäyttöisillä, ja jos tuntuu että käyttö on jatkuvaa niin sitten kuukausilinssejä jolloin pitää opetella myös hoito.

Vierailija

Mulla ei silmät kestä niitä kertakäyttöisiä linssejä. Tai kestää joo, mutta n. 5 tunnin jälkeen alkaa tuntumaan huonolta. Itsellä köytössä yötäpäivää linssit. Toki nekin voi ottaa yökso pois jos haluaa. Itsestäni ne onnhelpot just siksi, kun ei tarvii jatkuvasti venkslata.
Ite käytän Air Optix Night & Day Aqua linssejä, vaikka ne onkin kalliimpia kuin monet muut niin on kyllä oikeesti hyvät silmissä.

Vierailija

Huh, miten on voinut olla lasit satunnaisessa käytössä jos -5, eihän silloin näe kuin sumua. Itsellä nyt -7 ja rillit menee heti päähän kun avaan silmät aamulla. Joskus yöllä käyn vessassa ilman rillejä, kun ei tarvii nähdä juuri mitään.

Aloitin piilarien käytön n. 15-vuotiaana, oli sellaiset kuukausilinssit joita siis käytettiin 1 kk ajan samoja linssejä, yöksi koteloon lillumaan ja aamulla taas silmiin. Nyt kuivasilmäisyyden takia käytän kertakäyttöisiä hydrogeelilinssejä. Ne on aika kalliit, mutta mukavat ja ei tarvitse olla sitä nestettä ja koteloa kun ottaa aina uudet linssit aamulla käyttöön.

Vierailija

Silmälääkäri oli sosiaalisilta taidoiltaan himean erikoinen ja kuittasi piilarit sillä, että kurkkasi luomen alle sanoen että pientä ärsytystä ehkä siitepölyistä tms ja ettei suosittele kokoaikaista käyttöä. Optikko sitten kassalla sanoi muuta, eli että toisaalta piilarit taas voi suojatakin silmiä..

Jep, täytyy varata aika, tosin millekään näöntarkastukselle tms ei kyllä ole nyt tarvetta kun tosiaan viimevkolla silmälääkäri näön tsekkasi, samoin kuin silmänpohjat jne ja ne oli kunnossa.

Anyway, ei ne jokapäiväiseen käyttöön varmaan tulisikaan, olen sitä mieletä että myös silmälasit hyvä olla olemassa, tosin poika pitää kummankin version olemassaoloa turhana rahanmenona.

ap

Vierailija

Silmälasit on pakolliset olla olemassa. Kk linssit on huomattavasti edullisemmat, suosittelen niitä.

Vierailija

Silmälääkäri ei sovita piilolinssejä. Menette optikkoliikkeeseen, jossa optikko tutkii silmät ja sovittaa sopivat linssit käyttötarkoituksen perusteella. Sovitukseen kuuluu myös opetus, jossa käydään läpi turvallinen käyttö ja opetellaan silmään laitto ja poisotto. Sen jälkeen parin viikon päästä kontrolli, jossa tutkitaan piilolinssien sopivuus ja tarvittaessa vaihdetaan linssityyppiä tai asetetaan käyttörajoituksia.
Optikon määräämää linssiä käytetään ja jos haluaa vaihtaa käyttötapaa (esim kertakäyttöisistä kuukausilinsseiksi) niin se aina optikolla käynnin kautta.
Linssimateriaaleissa ja istuvuuksissa on sen verran eroja, että vaikka tilaisitte netistä niin tilatkaa ainoastaan sovitettua merkkiä ja kokoa. Ja kontrolli vähintään vuosittain tai useammin mikäli optikko niin määrää.
Itse valitsisin optikkoliikkeeksi jonkin yksityisen liikkeen, niissä sovitukselle, opetukselle ja kontrolloinnille varataan yleensä paremmin aikaa kuin kiireisissä ketjuliikkeissä.

T. Optikko

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla