Vierailija

Kuntouttavaan työtoimintaan määrättävä on lakipykälien mukaan ilmeisesti jollain asteella sairas ja kykenemätön huolehtimaan itsestään. Menettääkö sinne joutuva perusoikeutensa vai säilyvätkö ne samanlaisina kuin ennen sinne joutumista? Miten tulevaisuudessa (mikäli työllistyy) esim mahdollinen lainan saaminen, asunnon hankkiminen, luoton saaminen, puhelin-/nettiliittymän hankkiminen? Jääkö merkintä jonnekin rekisteriin kyvyttömyydestä hoitaa asioitaan? Onko kenelläkään tietoa tai kokemusta asiasta? Huolestuttaa vaan tämä oma tilanne...

  • ylös 0
  • alas 8

Kommentit (5)

Vierailija

Höpö höpö. Aika huono provo. 

Sulla ei taida olla mitään hajua mitä kuntouttava työtoiminta on. Eikä siitä miksi joku muka menettäisi perusoikeutensa.

Vierailija

Kyvytön osallistumaan muihin työvoimapoliittisiin toimenpiteisiin (kuten työkokeilu), mutta mistä ihmeestä repäisit tuon kevyttömyyden huolehtia itsestään?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kuntouttavaan työtoimintaan tullaan sen takia jos on "vaikeasti työllistyvä" eli on esim. vuosia ollut työtön ja sen takia ehkä työkyky hiukan alentunut, tai on muuten alentunut työkyky, ei pysty tekemään täyttä työviikkoa tai elämänhallinta on hukassa ja tarvitsee jotain järkevää tekemistä arkeensa. Miksi ihmiseltä vietäisiin oikeustoimikelpoisuus sen takia että työkyky on vähän alentunut?

Vierailija

Nykyään kuntouttavaan työtoimintaan voidaan velvoittaa ihan vaan pitkäaikaistyötönkin. Olet ollut vaikkapa 5-10 vuotta kotiäitinä, sen kummempaa ei vaadita. 

Eli ole huoleti, mistään edunvalvonnasta ei kuntouttavassa ole kyse.

Vierailija

Meillä AA:ssa käy eräs kuntouttavassa työtoiminnassa oleva, jolla on edunvalvoja, mutta se on kai sitten eri syistä?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla