Joka viidennessä suomalaisessa broilerinlihanäytteessä superbakteeria. Linkki
http://m.iltalehti.fi/uutiset/201704062200098482_uu.shtml
Miksi emolintuja saa tuoda enää ulkomailta, jos niiden mukana leviää tällaista?
Ruuanvalmistus ei kuitenaan ole aukottoman hygieenistä monessakaan paikassa.
Voi ssaada superbakteerin elimistöönsä ja sitten tulla myöhemmin sairaaksi, jolloin tämä superbakteeri voi haitata paranemista.
Kommentit (8)
Kauhulla oon kattonu ku tv:ssä kokit käsin hieroo mausteet broileriin. Ja arvaa tekeekö moni tietämätön sitten samoin kotona.
Vierailija kirjoitti:
Pitäisi tehdä maailmanlaajuinen sopimus, että tuotantoeläimiä ei saa lääkitä antibiooteilla.
Jos joku maa ei suostu sopimukseen, sieltä ei tuotaisi sitten EU alueelle.
Kai ne sitten kuolisi johonkin tautiin. Pitäisi miettiä, voisiko jotenkin hoitaa sitä syytä, mihin niitä antibiootteja käytetään. Kaipa tuota on jo viisaammat miettineet.
Abtibiootteja käytetään lihantuotannossa ihan koon kasvattamiseksi. (Ei pelkästään tautien hoidossa eläimillä.)
Vierailija kirjoitti:
Abtibiootteja käytetään lihantuotannossa ihan koon kasvattamiseksi. (Ei pelkästään tautien hoidossa eläimillä.)
Voisko niillä kasvattaa ihmistenkin kokoa?
Tämä on aika kamalaa, ajatelkaa kun sairaalaan joutuvilla monilla ihmisillä on se virus, siellä sen on helppo levitä sairaisiin ihmisiin.
Onneksi on salmonellan pelossa tullut tuo broilerin käsittely opeteltua valmiiksi,
Vierailija kirjoitti:
Tämä on aika kamalaa, ajatelkaa kun sairaalaan joutuvilla monilla ihmisillä on se virus, siellä sen on helppo levitä sairaisiin ihmisiin.
Onneksi on salmonellan pelossa tullut tuo broilerin käsittely opeteltua valmiiksi,
Bakteeri ei siis virus!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pitäisi tehdä maailmanlaajuinen sopimus, että tuotantoeläimiä ei saa lääkitä antibiooteilla.
Jos joku maa ei suostu sopimukseen, sieltä ei tuotaisi sitten EU alueelle.
Kai ne sitten kuolisi johonkin tautiin. Pitäisi miettiä, voisiko jotenkin hoitaa sitä syytä, mihin niitä antibiootteja käytetään. Kaipa tuota on jo viisaammat miettineet.
Suomi nimenomaan on se antibiootittoman kasvattamisen mallimaa. Täältä käydään hakemassa muihin maihin mallia, että miten se on mahdollista. Ja onhan se, kun tuotanto-olosuhteet ovat riittävän hygieeniset ja tautisuojauksesta ja tautisuluista pidetään huolta. Toki täälläkin sairausepidemiat hoidetaan, mutta ne ovat harvinaisia. Normitilalla tuollaisten epidemioiden välillä on monta täysin puhdasta vuotta.
Monessa maassa vain ei ole halua hoitaa asiaa kuntoon. Se vaatii tuottajilta säntillisyyttä ja tunnollisuutta. Ja myös investointeja. Ennen kaikkea kyse on kuitenkin halusta. Ja sehän täällä Suomessa ihmetyttää, että miksi niin harvalla maalla on halua ehkäistä noiden bakteerien (ja eläintautien) leviämistä.
Pitäisi tehdä maailmanlaajuinen sopimus, että tuotantoeläimiä ei saa lääkitä antibiooteilla.
Jos joku maa ei suostu sopimukseen, sieltä ei tuotaisi sitten EU alueelle.