Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Appelsiinisen suklaatäytekakun ohjetta kaipasin!

22.03.2006 |

Haluaisin tehdä pääsiäissynttäreille suklaapohjaisen appelsiinitäytekakun, mutta mitä täytteeksi? Olen ajatellut appelsiinituorejuusto-täytettä, mutta minkä kanssa sitä " sotken" täytteeksi??? Kermavaahtoako pelkästään? Toimiskohan jos suklaapohjan kostuttais appelsiinimehulla, täytteeksi applsiinituorejuusto-mössöä ja päälle kermavaahtoa johon sekottaisi raastettua appelsiinin kuorta? Onko liian yksitoikkoista?Koristeeksi suklaalastuja ja värikkäitä pääsiäiskarkkeja. Auttakaa, kaikki vinkit ovat tervetulleita!

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
22.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Katopa tosta " suklaa&banaani" osiosta, sinne on jaanusk laittanu yhen suklaa appelsiini banaani kakun ohjeen!

Vierailija
2/2 |
22.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mandariini-suklaakakku





Pohja:

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 3/4 dl vehnäjauhoja

1/4 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

Kostutus

1 1/2 dl mandariinilohkojen sokerilientä

Täyte:

2 tlk (à 312 g) mandariinilohkoja

2 dl vispikermaa

200 g Pirkka- appelsiinituorejuustoa

Kuorrutus

150 g taloussuklaata

50 g leivontamargariinia tai voita

Koristelu

200 g suklaarusinoita



Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Sekoita vehnäjauho, kaakao- ja leivinjauhe keskenään.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi parissa erässä. Sekoita vatkaimen pienellä teholla hyvin. Kaada ja levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista uunin keskitasolla noin 7?8 minuuttia.

Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota paistopaperi kuumana. Anna jäähtyä.

Leikkaa kakkulevy kahtia. Nosta toinen puoli tasapohjaiselle vadille tai tarjottimelle. Kostuta mandariinin liemellä pullasudilla taputellen. Levitä mandariinilohkot tasaisesti pohjalle. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon appelsiinijuusto. Levitä seos mandariinien päälle. Aseta toinen kakkulevy päälle. Kostuta levy mandariinin liemellä.

Paloittele suklaa kulhoon ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Varo, ettei suklaaseen pääse vettä tai vesihöyryä. Sekoittele, jotta suklaa sulaa tasaisesti. Paloittele rasva sulaneen suklaan joukkoon. Sekoita, kunnes rasva on täysin sulanut. Levitä suklaakuorrute hiukan jäähtyneenä kakkulevylle. Koristele suklaarusinoilla. Tarjoa kakku kylmänä kahvin kanssa.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla