Vision De Corning-pata
Ruskea, lasinen pata jostain 80-luvulta. Ostin kirpparilta ja olen käyttänyt sitä hellalla sekä uunissa. Onko muilla samanlaista kapinetta - ja onko teillä jotain erityistä ruokaa jota siinä teette?
Paketissa tuli samasta materiaalista valmistettu paistinpannu, mutta siihen tuntuu palavan paistettavat kiinni, vaikka höökiä käytänkin maltillisesti. (Maksoivat yhteenä 10 rahaa.)
Kommentit (4)
Näköjään ainakin noista paistinpannuista halutaan vain eroon, siksi kirppiksillä myynnissä. Muistaakseni meillekin ensin tarjottua antaja totesi, ettei osaa käyttää ja että osaisikohan mieheni, joka meillä ruuat yleensä laittaa.
Pata on, jatkuvassa käytössä. Yleensä teen siinä makaronilaatikkoa tai kiusauksia, joskus karjalanpaistia tai possupataa. Pata on tosi helppo tiskata, kestää melkein mitä tahansa ja näyttää siistiltä myös ruokapöydässä eli tykkään. Pannua ei ole enkä ole kokeillutkaan, joten olen jäävi vastaamaan. Itse suosittelisin pataa muillekin. Omanikin taitaa olla kirpparilta parilla rahalla varmaan yli 10 v. sitten ostettu. Ai niin, pataan kaipaisin joskus kantta enkä ole törmännyt niihin - kuuluuko siihen kansi vai sopisiko pannun kansi myös pataan?
Kuuluu pataan kansi. Mulla myös pata ahkerassa käytössä. Kirppikseltä ostin eilen pannun ilman kantta, en ole kokeillut sitä vielä minkään paistamiseen. Miksei pannun kantta voisi padassa käyttää jos se siihen sopii.
Olemme saaneet tutuilta kaksikin noita lasisia paistinpannuja, varmaan pari vuosikymmentä sitten jo. Ainakin toisessa on kansikin, johon valettu kiinteä lasinuppi. Laatikossa ovat tilanviejinä, koska sama kokemus: kypsennettävä palaa kiinni pohjaan:(