Miten teette kalakeiton
perinteisesti liemen kalan päästä ja perkeistä vai ostatte filettä ja laitatte kalaliemikuution vaan?
Kommentit (12)
Vierailija kirjoitti:
En kumminkaan, ihan vaan pottuja, kalaa, kermaa, voita ja suolaa.
Ja pippuria.
Vierailija kirjoitti:
En kumminkaan, ihan vaan pottuja, kalaa, kermaa, voita ja suolaa.
Ja näin valmistuu maailman tylsin kalakeitto.
Pakasteesta valmiit seitipalat ja vihannespussit tilliä ja kalalientä. Kermaa ja öljyä.
Lohesta jos teen, niin se perinteinen, eli kermainen liemi, perunaa, porkkanaa, tilliä, lohta.
Seikuutioista, niin tomaattinen liemi, maustetaan reilusti chilillä, keittojuureksia, perunaa.
En oo mikään kummoinen kokki niin en ole ruvennut keittelemään mitään liemiä. Kalaliemikuutioita pari kattilaan, vesi päälle ja pilkotut porkkanat sekaan, keitän hetken, pilkotut perunat perään, keitän hetken, sitten fileestä leikatut lohikuutiot sekaan ja antaa kiehua vielä että on kypsiä kaikki. Loppuvaiheessa sitten sekaan vielä suolaa ja koskenlaskijaa paketti. Tulee minusta ainakin tosi hyvää ja mieskin on kehunut :)
Älkääkä kokit repikö tästä verkkareita :D
Sillee vaan jännästi kaikki heitän kattilaan.
Filettä ja fondia. Poikkeuksena madekeitto, jonka liemi keitetään ruodoista ja kalan päästä. Siihen tulee mukaan se mateen maksa, joten senkin puolesta se on erilainen.
Tänään syötiin kalakeittoa, johon tuli pekonia, sipulia, porkkanaa ja kalaa. Ja kalafondia ja kermaa. Hyvää oli! Meidän peruskalakeitossa on kalaa, sipulia, porkkanaa, kermaa ja sulatejuustoa. Mutta suosikki on se, mihin tulee tomaattipyrettä ja fenkolia, joka soseutetaan syödään krutonkien ja sinapin kanssa.
Vaimoni antaa kalakeittoon alapäästään hyvän kalakeittoaromin.
Olen tehnyt perkuujätteistä monesti, en nähnyt siinä mitään lisäarvoa. Ruodottomuus on pikkulapsiperheessä helpompaa. Kermaa, voita, kalafondia ja yrttejä.
Perinteisesti ruutanoista jotka ensin savustettu.lisätään siskonmakkarat ja nauriit
En kumminkaan, ihan vaan pottuja, kalaa, kermaa, voita ja suolaa.